Inlägg från: Frontline |Visa alla inlägg
  • Frontline

    För dyrt att köpa/leasa ny bil?

    Vi har ca 58k netto och anser oss vara en vanlig svensk familj med 2 vuxna och 3 barn, vi bor i hus utan lån och inga andra lån heller.
    Beställde en ny Volvo V60 T6 Inscription laddhybrid förra veckan och tog då ett lån på 50k via Volvo för att få lite bättre deal på försäkring och service.
    Har en bra inbytesbil så jag fick lägga 150k av sparade pengar i mellan.
    Lånet på Volvo blir då ca 1900:- i månaden då är det med försäkring och service, skatt blir på 30:- i månaden sen räknar jag med att åka mycket på el då det blir mycket kortresor så det beror ju på vad det kostar att ladda den.
    Så summa summarum blir det 2000:- i månaden ca plus vad det kostar att ladda batteriet.


    Simsalabim trosorna försvinn :)
  • Frontline
    Anonym (3 barnsfamiljen) skrev 2021-10-08 10:47:20 följande:

    Då blir man ju genast intresserad av vart ni bor, hur är det möjligt att inte ha lån på huset? Det skulle jag säga är högst ovanligt.


    En Volvo V60 Inscription kostar i grundutförande 500k, hur lång ägande horisont har ni på den? Generellt sett så räknar man väl att en ny bil tappar 50% i värde på tre år, så har ni köpt den i grundutförande för 500k så kommer den ju tappa 250k på 36mån = 6944kr / månad. Det är ju den riktiga kostnaden exl drift, försäkring, skatt och service/reperation.


     


    Söder ut inte i nån storstad utan drygt 10k invånare i kommunen.
    Huspriser mellan 1.2 till 2 miljoner sparar hårt plus en rejäl vinst på fonderna förra året gjorde oss skuldfria.
    Bilen kostade 550k och vi fick 300k för våran V60 CC 2019 som kostade oss 397k för 3 år sen, så vi lägger själva 200k i kontanter.
    Så den bilen kostade oss 2700:- i månaden och 500:- i försäkring och service plus bränsle.
    Simsalabim trosorna försvinn :)
  • Frontline
    Zouxman skrev 2021-10-08 14:27:16 följande:
    Intressanta svar, men änsålänge är det bara de som har råd med en ny bil som svarat. Hade ju varit intressant att få ta del av en ekonomisk kalkyl av någon som anser att en ny bil inte är för vanligt folk. Jag såg en reklam på Instagram för id4, och i kommentarsfältet där hade nån skrivit att den var fin men inte för vanligt folk.

    Jag tycker ju att vanligt folk, är lika med två heltidsarbetande med lön kring medianlön, då är det väl inga problem kan jag tycka? Men vore intressant att få en annan bild.
    Vad menar du med vanligt folk?
    Vi är högst vanliga jobbar inom fabrik och sparar så mycket vi kan lever normalt utan en massa lyx.

    Har kompisar som tjänar lika mycket men dom lägger mycket pengar på utemat, märkeskläder, nya mobiler, fester och ny teknik i hemmet. så alla prioriterar olika.
    Simsalabim trosorna försvinn :)
Svar på tråden För dyrt att köpa/leasa ny bil?