Inlägg från: Anonym (KG) |Visa alla inlägg
  • Anonym (KG)

    Hur mycket lägger ni på julklappar?

    Runt 3000 per unge (har tre stycken).

  • Anonym (KG)
    Anonym (Jo) skrev 2021-10-10 00:07:51 följande:

    Jag brukar passa på och köpa något i julklapp som de behöver och som jag skulle måsta köpa i alla fall. Ettåringen kommer inte ihåg vad h*n får ändå. Bättre att lägga pengar på något viktigaste än julklappar


    Det gör jag också! Kidsen får allt från överkast och träningskläder till cyklar och airpods. Typ... Så då blir det ju en hög summa just till jul men det är saker jag hade behövt köpa ändå. Jag försöker köpa julklappar året runt, när jag hittar till bra priser, så kan jag fokusera på en eller två saker de verkligen vill ha just i december. Det är så mycket annat som kostar då ändå och som ensamstående behöver jag ha en plan!
  • Anonym (KG)
    Anonym (Sälen) skrev 2021-10-10 13:02:21 följande:

    Vi köper saker barnen behöver istället för en fastsatt summa. Och ungefär samma antal (i år behöver äldsta slalompjäxor och yngsta längdskidor). Förra året fick 1 åringen bara några små paket och då kommenterade äldsta med att ?jag fick flest pakt?, ?jag fick mycket mer än dig?. Så kan vi absolut inte ha det. I uppfostringsayfte så kände vi att de behöver få ca samma så det blir rättvist.


    Samma här. Nåt träningsrelaterat till dem alla, nåt smycke till dem alla, nåt elektroniskt till dem alla, nåt bara för att till dem alla osv... Same same but different!
  • Anonym (KG)
    Anonym (Förvånad) skrev 2021-11-10 20:05:44 följande:

    Oj, trodde faktiskt majoriteten skulle säga vääldigt mycket högre! Men sjukt BRA att folk är så bra på att inte överkonsumera!

    Blir nog att vi köper för runt 3000 kr per barn. Sen är det svårt med andras barn tycker jag- tidigare köpt för runt 1000 kr per barn till syskonbarnen och sambons småsyskon (sladdisar som är 20,22 år yngre än honom haha) men förra året så höll vi på med en massa renoveringar samt jag tog inte ut föräldrapenning hela sonens första år eftersom jag ville vara hemma länge (minst 2 år) , så då köpte vi bara för 250-300kr/barn, men kändes som både barnen och deras föräldrar tyckte att det var snålt, så iår höjde vi till 500kr/barn och hoppas att det blir bättre.

    Tilläggas ska väl också att vi alla i ?släkterna? är familjer med 2 personer med medellön och att alla barnen är rätt bortskämda. Därav summorna kanske.. Men skulle vara spännande att veta vad andra tycker är rimlig summa till andras barn, blir ju ändå oftast några stycken (7st i vårt fall) och således en rätt stor kostnad. :)


    Till syskonbarn lägger vi 250-300 kr ungefär. Om vi inte hittar något klockrent som är dyrare... Ett syskon har ett barn, ett har fyra och två har tre. I år önskar sig ensambarnet en jävligt dyr sak, då sa jag till mitt syskon att jag tänker köpa det mot hennes vilja (hon tyckte det var för dyrt) för hon har i så många år köpt till alla andra syskonbarn (hennes barn är yngst och det blir inga fler). Annars går vi syskon ofta ihop för att köpa lite dyrare saker! Tycker vi hittat en bra balans i det... Alla barnen uppskattar det de får, har koll på vad saker kostar och vet att när man önskar sig dyrare saker blir det färre klappar! Jag är den enda som är ensamstående så det blir dyrt nog ändå...
  • Anonym (KG)
    Spucks skrev 2021-11-11 16:06:47 följande:

    Fast då behöver man inget smartphone. Min dotters första mobil var en enkel Nokia, precis av den anledning du skriver (ingen hemtelefon men oftas ensam hemma).


    Kan vi kanske lägga ner den diskussionen? Ditt barn behövde ingen smartphone! Andra föräldrar resonerar på annat sätt och man gör faktiskt som man vill i det läget!
  • Anonym (KG)
    KCL skrev 2021-10-26 14:35:33 följande:

    Så små barn behöver inte ha så dyra julklappar. Eller, det behöver ingen. Men 1-3 åringar brukar nöja sig med själva upplevelsen och få något mindre i julklappen.

    Vi har tre barn i åldrarna 8, 11 och snart 16 år. Vi lägger ca. 1000:- per barn. Tyvärr är jag en av de som handlar precis innan jul. Tänker varje år att jag ska vara ute i god tid, men så springer tiden iväg och jag står där en vecka innan och får panik. 


    Får man vara nyfiken och fråga ungefär vad du köper till dina barn? Jag har en tolvåring, en fjortonåring och en sextonåring och vi snackar helt andra summor. Då är jag ändå en av de som handlar julklappar hela året, mest på rea och andra fynd!
Svar på tråden Hur mycket lägger ni på julklappar?