• Anonym (Eva)

    Kär i min arbetskamrat

    Så länge du är hennes chef ska du inte säga något till henne.

    Att hon lunchar med dig trots matlåda, väntar in dig vid möten, pratar lite extra med dig etc behöver inte betyda något alls. Det gör jag också med kollegor som jag bara ser som vänner. Tror du läser in för mycket i det hela.

  • Anonym (Eva)
    Anonym (RockF) skrev 2021-10-13 22:38:54 följande:
    Det har du rätt i, om förälskelsen håller i sig så kommer jag till slut inte kunna/vilja visa hänsyn på så sätt att jag avstår från att berätta för henne.

    Men jag kommer både vilja och kunna visa hänsyn på så sätt att hon utan press kan välja att svara hur hon vill och det kommer jag givetvis respektera.
    Försätt dig inte i en situation där du berättar hur du känner och hon sedan drar in HR och fack. Det ser inte bra ut med tanke på att hon är i beroendeställning till dig (du chef och hon anställd).
  • Anonym (Eva)
    Anonym (RockF) skrev 2021-11-07 17:59:45 följande:
    Dra undan håret i ansiktet eller stryka henne på kinden är väldigt tydliga signaler.
    Som du skriver så får man feedback direkt, är jag fel ute så kommer det bli tydligt. Men det känns som för tydligt för att jag ska våga mig på det, men det beror förstås på hur det blir imorgon när vi ses. :)
    Ett försiktighetens ord, gör inga fysiska närmanden (stryka på kinden, dra bort hår) om du inte är säker på att hon är intresserad. Att be om kramen du beskrivit tidigare var inte heller särskilt smart med tanke på att du är hennes överordnade. Hon skulle lätt kunna ta det till HR och säga att du har utsatt henne för sexuella trakasserier.
  • Anonym (Eva)
    Anonym (RockF) skrev 2021-11-07 18:26:08 följande:
    Kommer givetvis inte göra något överilat.
    Det finns ingen risk att hon skulle anse sig utsatt för sexuella trakasserier, det oroar mig inte. Så pass bra känner vi varandra. 
    Var inte så säker på det, i en pressad situation kan vad som helst hända, exempelvis om hennes man får reda på ditt intresse och påverkar henne till att anmäla dig till HR. Kanske låter dramatiskt men om jag vore du så skulle jag inte sätta mig själv i en sådan sits.
  • Anonym (Eva)
    Anonym (RockF) skrev 2021-12-12 20:29:53 följande:
    Samtidigt så blir jag allt mer kär i min kollega, vi har fler och mer personliga samtal nu. Känns som att vi kommer närmre varandra varje vecka. Jag vet fortfarande inte om hon ser mig som en vän eller om hon är intresserad. Men lutar allt mer åt att hon är intresserad. Det är förstås ingen garanti för att hon skulle vilja lämna sin man.

    Ska försöka ta det ett steg till kommande vecka och bjuda ut henne på "dejt". Men stjärnorna ska stå rätt för att jag ska bjuda ut henne, jag måste få rätt läge. 

    Om det blir av att jag frågar så kommer jag nog ha en bra uppfattning efteråt om vart vi står.
    Jag har följt tråden sedan starten och kommenterat att jag tycker det är olämpligt att försöka initiera något medan du är hennes chef. Det tycker jag fortfarande.

    Det skulle vara så intressant att höra hennes "version" av hur hon uppfattar era samtal. Tycker hon verkligen att ni flörtar, är hon intresserad etc. Visst, folk skiljer sig och börjar nya förhållanden men oddsen för att en gift kvinna med två små barn bryter upp hela sitt liv för någon annan är rätt låga enligt mig.

    Om nu rätta läget infinner sig och du frågar ut henne på dejt, tänker du då använda ordet "dejt"? Eller kommer du säga något i stil som "Vill du ta en lunch med mig?"
Svar på tråden Kär i min arbetskamrat