Inlägg från: Anonym (Soligt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Soligt)

    Hjälp kanske är gravid

    Anonym (Orolig) skrev 2021-10-16 18:09:00 följande:

    Jag ska inte har fler barn och varit säker på det i 9år.


    Poängen var väl mer att en 43-årig kvinna är så nära klimakteriet och överlag är risken/chansen för en kvinna i den åldern väldigt låg att få behålla en graviditet. Undantag finns förstås, men eftersom du har oregelbundna menstruationer är nog klimakteriet på ingång ändå och äggen inte särskilt bra.
  • Anonym (Soligt)

    ...m.a.o. varför sterilisera sig när du är steril (strax).

  • Anonym (Soligt)
    Anonym (K) skrev 2021-10-18 06:11:48 följande:

    Det är knappast ett stort ingrepp att sterilisera sig. Det är ju inte som att man måste ha ut hela livmodern liksom. Räcker med titthålsoperation.


    Vilket är totalt onödigt på en som knappt kan få ett levande barn som det är - och inom något år är det helt omöjligt.
  • Anonym (Soligt)
    Anonym (K) skrev 2021-10-18 06:22:44 följande:

    Ts vill vara på den säkra sidan och ingen kan garantera att hon inte skulle råka bli gravid igen eller hur många år det tar innan hon inte alls kan bli det längre. Det är ett väldigt litet ingrepp, snabbt gjort, jag ser inga problem med det.


    Men hon har redan en fot i klimakteriet. Hennes ägg är knappast med i matchen längre. Ens om hon skulle bli gravid är risken stor att det ens skulle kunna leda till något...... Bättre att använda kondom den sista lilla tiden som är kvar nu med den (högst) eventuella fertiliteten. En MAN på 43 år har såklart nytta av sterilisering.
    Anonym (Va?) skrev 2021-10-18 09:11:59 följande:

    Det krävs bara ett prima ägg så kan man bli gravid, det kan man få även som 43 åring. Att hon har oregelbunden mens behöver inte ha att göra med att klimakteriet är på väg. Det finns en hel del 40+ som får barn. Och vill TS inte ha föer barn och slippa bli använda skydd och slippa risken att bli gravid och göra abort så är sterilisering ett jättebra val.

    Till TS gör ett test innan du oroar dig. 14 dagar efter samlaget kan du kunna ta ett test som bör visa om du är gravid eller inte. Dvs ta ett test idag!


    Ja, men oddsen är extremt låga.
    Anonym (Lb) skrev 2021-10-18 09:37:30 följande:

    Nej men alltså är du skön eller? Hon är 43 år??! Knappt kan få ett levande barn? Hahaha Ok nu kanske inte denna kvinna vill ha ett eventuellt barn men kanske ngn som läser här på familjeliv är 40 plus och vill det. Iof är dom nog mer pålästa än dig och vet att det inte ens är en betydande risk att få barn 40-44 år.

    Så blåst kommentar.


    Ja, det är jäkla svårt att få ett levande barn vid 43, om man inte har hjälp. Med IVF är oddsen att bli gravid 12 % - och av dessa är det INTE alla graviditeter som leder till ett barn, den siffran ligger på under 5 % (vid 42 år). Att bli gravid - naturligt - vid 43 år är definitivt inte något att räkna med, och då i synnerhet inte om kvinnan har klimakterietecken. Sorry alla 40+are som läser........
  • Anonym (Soligt)
    Anonym (K) skrev 2021-10-18 10:45:46 följande:

    Jaså har hon det? Förklimakteriet eller klimakteriet, det vet vi inte och det kvittar. Hon kan fortfarande ha ägg som är befruktningsbara. Titta bara på de som gör IVF som 45+, av egna ägg alltså.

    Men. Huvudpoängen är att ts bestämmer det själv och vi behöver inte ta upp utrymme i tråden att diskutera det, men du (eller någon annan) kan starta en ny tråd för det finns garanterat många som skulle vilja ta det vidare!


    Nyckelordet där är "IVF" ...
Svar på tråden Hjälp kanske är gravid