Inlägg från: Anonym (4600) |Visa alla inlägg
  • Anonym (4600)

    Föda stort barn

    Mitt första barn vägde också 4600 och efter 2 dygn med värkar på förlossningen blev det ett akutsnitt eftersom barnet inte kom ut (jag tror delvis pga svaga värkar). Allt gick väldigt bra.

    Dock så frågade jag lite om det här och om det var risk för samma sak igen eftersom vi ville ha fler barn. Gjorde bland annat (innan jag blev gravid igen) en röntgen av bäckenet, men det var normalt.

    Nu är jag gravid igen (v21) och har från början pratat om det här med min BM. Dels så är det standard (iaf här) att kvinnor som fött barn över 4500 får göra en glykosbelastning under nästa graviditet, jag har mitt bokat v25, bokades denna veckan. BM skickade även in en remiss (jag gissar till specialistmödravården) för att få prata med en läkare om detta. Som jag har fattat det så är igångsättning inte ett alternativ för mig eftersom jag är snittat sen tidigare, och det finns då en risk att livmodern spricker i ärret, tror jag. Jag gissar att jag kommer få gå på tillväxtultraljud i slutet av graviditeten, men det här är sånt jag räknar med att få reda ut med läkaren på sjukhuset sen.

    Tvärt om mot dig känner jag mig inte alls orolig. Första förlossningen med stort barn gick ju jättebra, även om ett snitt inte var vad jag ville, och jag räknar med att kunna göra upp en bra plan och reda ut alternativen med en insatt läkare.

    När jag efter förlossningen av första barnet frågade om detta, sa dom att det inte alls behöver bli samma sak med nästa barn, efter som första barnet "röjt väg" och förberett lite inför nästa förlossning.

    Min syster fick knappt ut sin första unge, det visade sig sen att hon hade trångt bäcken, så med nästa unge höll dom koll på storlek och satte igång henne innan unge nr 2 hann bli större än unge nr 1. Vet ej vad dom vägde.

    Min man va stor när han föddes, och har även ett barn sen tidigare som också var stor. Vet ej hur mycket det påverkar.

    Om du är rädd för stor bebis, se till att hålla nere på sockret under graviditeten, socker och insulin triggar tillväxten av barnet. Ann Fernholm är insatt i det här och har bland annat pratat om det i poddar, minns inte i vilken hon pratat om just detta, men hon har skrivit många intressanta böcker på temat mat.

Svar på tråden Föda stort barn