Inlägg från: Anonym (Känner inte mig hemma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Känner inte mig hemma)

    Jag har märkt att jag inte hör hemma någonstans..Knappt

    Hej,

    jag har precis kommit på mig att jag inte känner mig hemma. Jag tycker om Sverige och säger jämnt att jag är svensk.

    Min ursprung är ifrån Kazakiskan och Afghanistan. Men jag har i tidigt ålder som barn fått inbillningen att människor inte tycker om sådana etniciteter. Det beror mycket på grund av min mamma, för hennes prat om att andra människor är rasister. Idag vet jag att hon är den som är rasist.

    Men överallt har jag hört från adnra håll att Afghaner begår mycket brott o.s.v. Vilket gjort att jag i femtonårs åldern börjat känna skam för min ursprung och började ha större fokus för att vara svensk. Med tiden, började jag mer och mer ha en viljan av att vara svensk eller i alla fall bli accepterad som svensk.

    Jag gick med i en förening på fritiden där det mest består av etniska svenskar. Jag märkte plötsligt över hur hårt jag vart emot mig. Att jag på något vis måste skärpa mig för att dessa människor är strikta. Jag måste visa att jag är en svensk, på något vis. Jag vill inte göra dessa människor besvikna.

    P.g.a dessa tankegångar, så slog det mig att jag nog innerst inne inte känner mig hemma.

    Jag har tänkt mycket på detta och det är verkligen känslor av att vilja bli accepterad. Inte just för den jag är, utan att faktiskt bli accepterad som svensk.

    Jag har till och med börja med att säga att jag är svensk. Jag säger ingenting om min ursprung. Jag säger bara att jag är svensk.

    Jag har märkt hur sorgligt människa jag är .  . . . . .

  • Svar på tråden Jag har märkt att jag inte hör hemma någonstans..Knappt
  • Anonym (Känner inte mig hemma)
    Anonym (Inte heller svensk) skrev 2021-10-14 23:12:11 följande:

    Vad jag försöker säga här är, försök inte att vara etnisk svensk, det kommer inte att funka. Försök att acceptera hur världen ser ut och bli bekväm med att vara dig själv och den bästa versionen av dig istället, det kommer att fungera mycket bättre.


    Anonym (Inte heller svensk) skrev 2021-10-14 23:09:11 följande:

    Det är ingen som ser en afghan som svensk, du kommer alltid att vara en invandrare i Sverige, så är det bara. Det spelar ingen roll hur mycket du förskjuter ditt ursprung, jag är ledsen men det är så det är oavsett vad de säger rakt ut till dig.

    Prova att vara uppmärksam nästa gång du handlar på ICA/Coop, kolla hur kassörskan hälsar på dig kontra etnisk svenskar, be om hjälp med något i en klädbutik och observera sedan hur beteendet skiljer sig när en etnisk svensk ber om hjälp.

    Prova att vara observant nästa gång du ställer dig intill en svensk kvinna på bussen, notera hur handen går mot hennes handväska när du närmar dig, observera hur det är när en etnisk svensk gör samma sak. Observera hur poliser talar till dig kontra etnisk svenska personer om ni någon gång blir stoppade.

    Skapa två identiska tinder/dejting profiler, döp en till kalle och den andra till Ahmad, skriv till samma tjejer på samma sätt, hur reaktionen skiljer. Det finns ingen förälder som kommer att jubla över att deras dotter dejtar en kille från Afghanistan.

    Jag är ledsen att säga det, men det är ingen slump att personerna i din förening inte behandlar dig som de behandlar andra. De ser dig inte som en av de själva, igen eller väldigt få svenskar gör det.



    Åhh..Herregud, jag har ju inte sagt att jag ser mig själv som etnisk svensk. Inte heller är jag en invandrare.

    Men jag kan ju fortfarande vara en svensk, även fast jag inte är etnisk svensk.

    Du får läsa TS, en gång till.
  • Anonym (Känner inte mig hemma)
    Kexsmula skrev 2021-10-15 02:51:06 följande:

    Min erfarenhet är att så länge du är trevlig och öppensinnad kommer du att bli betraktad som svensk, även om du inte är etnisk svensk. Det låter kanske för enkelt när jag skriver det, men det är i alla fall min erfarenhet.


    Det var fint sagt! Glad
Svar på tråden Jag har märkt att jag inte hör hemma någonstans..Knappt