Inlägg från: Anonym (Petter-Nicklas) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Petter-Nicklas)

    Jag har märkt att jag inte hör hemma någonstans..Knappt

    Anonym (Inte heller svensk) skrev 2021-10-14 23:09:11 följande:

    Det är ingen som ser en afghan som svensk, du kommer alltid att vara en invandrare i Sverige, så är det bara. Det spelar ingen roll hur mycket du förskjuter ditt ursprung, jag är ledsen men det är så det är oavsett vad de säger rakt ut till dig.

    Prova att vara uppmärksam nästa gång du handlar på ICA/Coop, kolla hur kassörskan hälsar på dig kontra etnisk svenskar, be om hjälp med något i en klädbutik och observera sedan hur beteendet skiljer sig när en etnisk svensk ber om hjälp.

    Prova att vara observant nästa gång du ställer dig intill en svensk kvinna på bussen, notera hur handen går mot hennes handväska när du närmar dig, observera hur det är när en etnisk svensk gör samma sak. Observera hur poliser talar till dig kontra etnisk svenska personer om ni någon gång blir stoppade.

    Skapa två identiska tinder/dejting profiler, döp en till kalle och den andra till Ahmad, skriv till samma tjejer på samma sätt, hur reaktionen skiljer. Det finns ingen förälder som kommer att jubla över att deras dotter dejtar en kille från Afghanistan.

    Jag är ledsen att säga det, men det är ingen slump att personerna i din förening inte behandlar dig som de behandlar andra. De ser dig inte som en av de själva, igen eller väldigt få svenskar gör det.


    Såklart att han alltid kommer vara en afghan. Fluttar jag till Thailand kommer jag alltid vara en svensk. Kommer känna mig som en svensk som flyttat utomlands.
Svar på tråden Jag har märkt att jag inte hör hemma någonstans..Knappt