• Anonym (du)

    Jag är rasist enligt en släkting

    Ointressant vad någon annan tycker, säger, du vet väl själv om du är rasist.

  • Anonym (du)
    Anonym (Nej) skrev 2021-10-16 17:19:05 följande:

    Jag vill ha andras åsikter. Jag tycker inte själv att jag är rasistisk, det tycker inte mina vänner heller, men de flesta har ju ungefär samma åsikter som jag och ingen vill väl se sig som rasist. 


    Att jag skrev detta nu är för att släktingen, dottern till ett av mina syskon, tydligen inte har släppt detta utan talar om för andra släktingar att jag är rasist och hur kan de fortfarande umgås med mig? 


     


    Tycker du att människor har olika värde baserat på deras utseende, färg om inte så är du inte rasist, att ha åsikter rom hur samhället har spårat ur är en helt annan sak.
  • Anonym (du)
    Anonym (Nej) skrev 2021-10-16 17:25:55 följande:

    Nej, jag har inga synpunkter på människors utseende eller vilket ursprung de har. Mina åsikter om människor grundar sig på om de är trevliga eller rövhattar. 


     


    Då är du inte rasist, själv blandad, så det kan du ta till banken.

    Du är bara realist, vissa gillar inte det, din släkting är en av dem, som försöker förenkla saker som är mer komplicerade.
  • Anonym (du)
    Anonym (Micke) skrev 2021-10-18 15:29:38 följande:

    Rasism är inte värre än andra fördomar

    Tror att de flesta har fördomar., även jag:

    Smålänningar är snåla , norrlänningar är lata, skåningar är tröga,
    Stockholmare är dryga,  osv

    Även andra icke.svenska folkgrupper har jag fördomar om,
    ( vill ej nämna någon specifik Cool)

    Även politiskt;
    Moderater är skattesmitare, SD röstare gick aldrig klart gymnasiet,
    Centerpartiet är fullt av pedofiler, KD är homofober


    Så fel du har där, du förminskar och raljerar, det kanske faktiskt gör dig till...rasist, bara så att du vet.
     
    Ras är ras (vad det nu är), landskap, politisk tillhörighet, beteende, utbildning, sexuell läggning är helt andra saker.

    Ganska privilegierad själv va, prata då inte om saker du inte känner till, tack.

    Skärp upp ditt game.
  • Anonym (du)
    Anonym (Nej) skrev 2021-10-19 18:53:37 följande:
    Jag vet inte vad hon är, hon bor inte i Sverige utan i ett annat europeiskt land. 
    Kanske känslig, påverkad av sin mans upplevelser, eller sin egen livssituation, kan ju inte vara alltför ballt att vara gift med en muslim (jättetroende eller inte) i Europa idag.

    Hon får väl lära sig att stå för de val hon gjort när hon valt partner, typ, välkommen till verkligheten, och det kanske visade sig vara mindre kul för henne, kanske till och med förvånande.
  • Anonym (du)
    Anonym (Nej) skrev 2021-10-19 19:12:17 följande:

    Förmodligen känslig pga sin mans ursprung. Han är dock född i landet de bor i och hans föräldrar kom hit som mycket små. Familjen har alltid arbetat hårt och hennes man och hans syskon har alla studerat på hög nivå och har idag bra  arbeten. Dvs, de har frivilligt gjort det jag tycker ska vara krav på; ansträngt sig för att slippa bidrag.


    De äter inte fläsk, det är allt man märker av deras religion utom när farmor kommer på besök När de är i 'hemlandet' så tar kvinnorna på sig slöja, de har det aldrig annars. 


     


    Mm, men hennes man kanske känner, tycker att samhället de bor i behandlar honom och hans familj "annorlunda", det kanske de gör, eller inte, vad vet jag.

    Eller så tycker din släkting att sånt hon läser och hör om tex muslimer är orättvist, eftersom hon själv befinner sig i den miljön och är gift med någon som skulle kunna vara utsatt, sen blev hon förbannad på dig och du fick ta hela grejen, vare sig du är inblandad eller inte.

    Eftersom hon ältar och baktalat dig känns det som att hon inte hanterar sin livssituation helt optimalt, och den har ju inte du någonting med att göra.

    Sen, att man inte märker av religionen betyder inte att den inte är djupt förankrad ändå, enligt min erfarenhet, men det är ju en annan fråga.

    Om hon vill respekteras för sina livsval, som andra kanske skulle kunna ha åsikter om så får hon faktiskt ta och acceptera andras.
  • Anonym (du)
    Anonym (Nej) skrev 2021-10-19 19:50:44 följande:

    Jag tror att hon inte har en realistisk uppfattning om hur det är här i Sverige. Landet de bor i tar för givet att den som kommer dit lär sig språket och försörjer sig själv. 


    Jag tror inte vare sig han eller familjen känner sig illa behandlade, men jag tror att hon är sekundärkränkt för att de KUNDE ha behandlats illa. 


    Säkert har hon också hört en del sägas här och där när han inte är med, rasism finns ju överallt. Inte just om honom eller deras liv, men mer allmänt. 


    Ja, så klart kan religionen vara djupt rotad, men jag vet att deras barn äter fläsk tex och de är inte omskurna (om det inte har skett de senaste åren) De ber inte regelbundet och de går inte regelbundet till moskén heller. 


    Så nyfiken, viket sånt Europeiskt land finns det.

    Att vara "sekundärkränkt", oj, oj, då är man priviligerad.

    Helt ok, att hon känner för och med sin familj, men hon behöver ju inte attackera dig på det sättet för det.
Svar på tråden Jag är rasist enligt en släkting