• Anonym (MH)

    Är jag ego eller är det för mycket?

    Jag förstår dig helt och fullt. Jag hade också tyckt att det skulle vara väldigt jobbigt. Hur fanns din vän där för dig när du hade det tufft? Har hon varit en bra lyssnare?

    Jag tror att du ska börja dels ska börja hinta om att det känns jobbigt när det är tydligt att du inte räcker till och att hon borde söka någon form av samtalsterapi.

    Sen kanske du också ska avbryta era samtal när du märker att hon inte är det minsta intresserad av dig och då hon redan fått en hel del tid. I bästa fall kanske hon börjar tänka på andra i det läget. Och om hon är så nere att hon inte märker det så borde hon verkligen ha professionell hjälp.

    Sen är det såklart enklast att undvika att träffa henne så mycket. Men om du känner att det här är en vän som du verkligen känner är en sån som skulle finnas där för dig när det gäller så hoppas jag att du orkar få henne att söka hjälp. Och stötta henne med det som din energi orkar med. Uppenbarligen har du gett mer av dig nu än vad som får dig att må bra.

  • Anonym (MH)
    Anonym (Andra sidan) skrev 2021-10-18 17:47:46 följande:
    Berättade du för henne hur du upplevde situationen? 
    Jag har nämligen själv varit den personen din vän var, och är delvis fortfarande. Hade kriser som avlöste varandra och fick en stressreaktion. Ofattbart hur mycket som hände, det ena efter det andra. Insåg inte själv förrän efter flera månader hur jag tjatat itu mina fina vänner som ställde upp och lyssnade. De riktigt nära kunde också säga till mig hur jag höll på. Jag reagerar fortfarande ganska starkt så fort något händer nu och har lätt att komma in i ältande. Jag är iaf numera medveten om det och försöker tänka på det och låta andra komma till tals. Jag hoppas verkligen inte jag förlorar mina vänner efter det här. Du betydde säkert mer för din vän än vad du tror! Hon kanske var helt omedveten om sitt beteende. 
    Har själv haft två vänner som betedde sig såhär någon period och minns jag tyckte det var sjukt drygt, men nu inser jag ju att de också gick igenom något påfrestande då vilket gjorde att de hamnade i detta malande beteendet.
    Jag blir lite nyfiken på vad du istället vill ge TS för råd i hennes tråd? Hur tycker du att dina vänner skulle bemöta dig om de börjat må dåligt som TS?
Svar på tråden Är jag ego eller är det för mycket?