• Hedvig123

    Försöker bli gravid naturligt PCOS

    Hejsan! Jag har också väldigt snarlik historia. Slutade med p-piller för ungefär ett år sedan och fick då mens tre gånger med cykler som var ca 35-40 dagar. Sedan i mars försvann mensen helt och jag började få problem med acne.

    Har också läst mycket hos jenny koos och därav lagt om min kost och även varit hos gyn som konstaterat pcos mha vul samt blodprov. Tror dock mer på post pill pcos som tidigare nämnts. Har, trotts att jag läst jennys åsikter om gestagener, precis påbörjat en kur med är provera men tänker inte påbörja letrazol-kuren efter utan vill försöka på egen hand först. Vill bara få en blödning först då jag hade en ganska tjock slemhinna enligt gyn.

    Kul med fler i samma sits!

  • Hedvig123

    Ja verkligen, väldigt snarlika historier!

    Jag tror inte det kommer leda till något mer än en blödning för mig heller. Tar det mest bara för att minska risker för de värre konsekvenserna som tjock slemhinna kan ha :) Har börjat med inositol, d-vitamin och magnesium samt dragit ner på kaffe, snabba kolhydrater och socker så hoppas däremot att det kan hjälpa kroppen att komma igång efter detta! Är dock ganska smal i dagsläget och vill inte tappa mer i vikt eftersom även det såklart kan ha negativa konsekvenser på fertiliteten och eftersom jag typ alltid levt på mackor och kaffe både till frukost, lunch och ibland middag så tycker jag det är svårt att hitta saker att äta som kan ersätta mina älskade mackor haha

  • Hedvig123

    Jag har läst mycket forskning på pcos efter jag fått diagnosen och vad jag förstår det som så är ?äkta? pcos ett metabolt syndrom där kroppen har svårt att hantera insulinet, folliklarna har insulin receptorer och plockar då upp för mycket insulin vilket omvandlas till androgener (manliga könshormoner). Därav att man ska minska på socker och snabba kolhydrater. Är inte helt hundra på hur processen går till men detta är så jag tolkat det :) Tror pco är när man enbart har många äggblåsor men inte ett överskott på androgener som de med pcos har, därav att vissa har ?enklare? att få igång mensen igen.

    Jag hade regelbunden mens innan p-piller så hoppas att detta är övergående och inte ?äkta? pcos men det får tiden utvisa tänker jag!

    Jag fick min första mens på över ett halvår idag iaf, dock tack vare proveran men ändå!! Den kom på dag 8 av kuren trotts att jag inte skulle fått den förrens 3 dagar efter avslutad kur på 10 dagar så känns ändå positivt tror jag? Haha

  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2021-11-03 21:16:13 följande:

    Hur går det för er? Kommer ni någon vart i er cykel?

    Fick hem munkpeppar idag för jag har hört att det ska hjälpa, men ni har jag läst på ännu mer på många engelska siter om post pill PCO och de menar att man absolut inte ska ta ska ta munkpeppar vid PCO då de kan förvärra symtomen?

    Någon som har erfarenhet?


    Jag är på dag 9 i cykeln nu efter provera kuren. Har tagit tag ordentligt i kosten och försöker vara noggrannare med kosttillskott som d-vitamin, magnesium, inisitol och har även börjat med royal jelly så hoppas verkligen det kommer en äl om någon vecka eller två!

    Jag har tyvärr ingen erfarenhet av munkpeppar så vet inte hur det påverkar faktiskt!
  • Hedvig123

    Håller med dig ?vadåtålamod?, väldigt frustrerande att inte ha kontroll och bara gå och vänta och hoppas på ägglossning och att tajma den? Samtidigt känner jag att jag egentligen inte har bråttom utan vill ge detta ett riktigt försök innan jag ger mig på letrozol men desto längre tiden går desto mer tvivlar jag på att det kommer gå utan. Så tröttsamt verkligen?

  • Hedvig123
    VadåTålamod skrev 2021-11-16 13:19:41 följande:

    Exakt!! Jag är på cykeldag 25 idag. Igår började smilyn blinka, så nu är det nog på gång. Man blir glad för det lilla!!

    Ja visst är det frustrerande! Jag har inte heller bråttom egentligen men blir bara så less på att inte känna mig säker på vad som är "rätt".

    Igår ringde jag en ny privat gyn. De hade inte tid förrän i januari, men tog mig på allvar och skulle skicka anvisningar för test som både jag och sambon skulle göra innan besöket. Spermaprov och något mer.

    Jag sa inget till henne om att någon annan diagnostiserat mig med pcos. Sa bara att vi försökt i ett år, att jag tajmar ägglossning och haft regelbunden mens sedan sommaren.

    Känner mig SÅ TACKSAM över detta!!! Vill ändå veta spermiekvaliteten också, allt hänger ju inte på kvinnan. Så himla skevt att spermierna kollas först efter 12 korrekta äl på den andra kliniken. Ursäkta franskan man jag vill fan inte slösa ett år bara för att en klinik har en viss procedur?!

    Har ni kollat spermakvaliteten hos era killar?


    Skönt att få riktigt hjälp!!

    Nej vi har inte kollat sperman men har ju egentligen inte haft någon chans att få till det så att säga eftersom jag knappt haft någon mens alls. Får väll bli nästa steg om min mens och ägglossning kommer igång snart men det ändå inte funkar!

    Jag har haft fertila flytningar och värk i tjejmagen senaste dagarna, hade temphöjning igår men idag var den nere på min normala nivå så hoppet försvann igen? får se om det kommer en riktig tempohöjning nu snart.
  • Hedvig123
    VadåTålamod skrev 2021-11-20 19:44:34 följande:

    Nej vad trist:( förstår precis hur du känner!

    Här har jag haft blinkande smiley på clearblue ägglossningstest I 5 dagar i sträck. Innan har det varit 3 dagar blinkande, sen fast. Bara hmm vad händer?


    Blev det någon ägglossning för dig tillslut? Jag har blivit sjuk så har fått en väldans temphöjning, vill bara att det ska släppa så jag kan se vad min egentliga temp är. Svårt att veta om ägglossning skett eller inte nu liksom?
  • Hedvig123
    VadåTålamod skrev 2021-11-27 10:40:11 följande:

    Jag vet inte, hade blinkande i sex dagar. Men den dagen jag trodde äl skulle vara sov jag dåligt och var uppe endel på natten. Sen pallade jag inte hålla log i 4 h och ta ett nytt test.... Så hoppas det var då. Nästa vecka borde jag kunna ta gravtest eller test tidigt iaf. Så nu blir det några långa dagar med att försöka aktivera mig för att tänka på annat.

    Men neej vilken otur!! Du har inte testat med ägglossningstest? Så har du något mer att gå på nu när du är sjuk. Om du är som jag och är otålig, man vill ju inte missa en ev äl :(


    Håller tummarna för dig!!!

    Jo jag körde med ägglossningstest ett tag men får ofta utslag utan att det faktiskt blir av någon ägglossning? Kollar sekret och temp istället eftersom det blir så dyrt att testa hela tiden
  • Hedvig123
    VadåTålamod skrev 2021-11-27 10:40:11 följande:

    Jag vet inte, hade blinkande i sex dagar. Men den dagen jag trodde äl skulle vara sov jag dåligt och var uppe endel på natten. Sen pallade jag inte hålla log i 4 h och ta ett nytt test.... Så hoppas det var då. Nästa vecka borde jag kunna ta gravtest eller test tidigt iaf. Så nu blir det några långa dagar med att försöka aktivera mig för att tänka på annat.

    Men neej vilken otur!! Du har inte testat med ägglossningstest? Så har du något mer att gå på nu när du är sjuk. Om du är som jag och är otålig, man vill ju inte missa en ev äl :(


    Hur har det gått? Något pluss på stickan än!?
  • Hedvig123
    VadåTålamod skrev 2021-12-07 15:10:26 följande:

    Näe, här händer inget. Varken plus eller mens. Tror inte jag hade ägglossning trots allt. Så nu varvat jag äl-test och gravtest :O

    Har typ varit skrengravid, haha... :/ mått illa osv. Bara att börja om och se vad som händer.

    Hur går det för dig??


    Nej vad tråkigt!! Samma här, ingen ägglossning och med tanke på att det var 9 månader sedan sist så börjar det kännas riktigt jobbigt nu. Sambon börjar också tröttna och har sagt att blir vi inte gravida innan mars så vill han att vi testar med letrozol, får väll se om jag lyckas få ordning på kroppen alls innan dess haha :)
Svar på tråden Försöker bli gravid naturligt PCOS