• Hedvig123

    Försöker bli gravid naturligt PCOS

    LillaSam skrev 2022-04-28 20:07:04 följande:
    Tack!! ja jag hoppas verkligen det. Ingen mer blödning hittills och har rätt mycket molvärk fram och tillbaka vilket jag inte hade förra gången så det hoppas jag är positivt. 

    Men åh vad tråkigt.. Förstår verkligen dina känslor. Är det inte dags att prata med gyn igen och kanske få hjälp med att få ägget att släppa? Man kan ju få en sån spruta! Är du säkert att du inte haft ÄL om du ändå fått mens såpass tidigt? Lät ju så hoppfullt där på gyn. Jag förstår dig verkligen  och tycker det är så orättvist att det inte släpper för dig och att kroppen får igång allting ordentligt. hoppas verkligen det är sin tur snart Hjärta
    Jo det är väll kanske dags att gå vidare med utredningen nu snart. Vill bara så gärna att det ska funka på naturlig väg egentligen så det tar liksom emot.. Jag är säker på att jag inte fått någon äl, tempen har inte ökat det minsta. Dock hade jag ju positiva äl test på cd 9, vilket ganska så exakt är två veckor innan mens och jag läste att man kan få en blödning utan ägglossning om kroppen försökt ägglossa men misslyckats. Hängde inte med exakt men det hade med hormoner som frigörs osv att göra. Så ända positiva är väll att jag ?skulle? haft ägglossning redan på cd 9-10 någongång, hoppas Alltså på ungefär samma denna cykeln bara att det då också faktiskt släpper ett ägg.
  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-05-05 19:48:41 följande:

    hur går det för er?


     


    Jag vet inte, antingen har jag haft ägglossning under mensen!? Eller så är ägglossning pågång. Fick positivt ägglossnings test igår men tempen höjdes mitt under mensen. Dock har den inte höjts så mycket så det kan ju bero på sömnen eller liknande. Blir fan inte klok på vad som hänt med kroppen haha, så mycket konstigt det senaste. Hoppas dock inte att ägglossningen kom under mensen för då är det nog kört denna månaden också.. Lägger in bild på tempen så du får se 

  • Hedvig123
    LJM91 skrev 2022-05-08 10:11:49 följande:

    Hoppar in i den här tråden då jag misstänker att jag har PCO/PCOS, har gjort en provtagning och fick högt AMH (9.1) och jag har väldigt långa och oregelbundna menscykler (typ 40-65 dagar). Har varit i kontakt med gyn men vi får ingen hjälp förrän vi har försökt i ett år, eftersom jag får utslag på ägglossningstest och tydlig temphöjning varje cykel kan jag vara ganska säker på att jag trots allt ägglossar naturligt. Vi har försökt bli gravida sen augusti, fick mens i fredags så nu går vi in på sjunde försöket.

    Är det någon som har testat Donaferty/inositol? Lyssnade på en intervju med en gynekolog som rekommenderade det om man har PCOS då det ska stabilisera insulinet och hjälpa kroppen att ägglossa mer regelbundet om jag förstod det rätt?


    Hejsan, kul med en ny här inne! Tråkigt att dom inte vill hjälpa er, vi här inne har ju istället för att ta hjälp försökt förbättra menscykeln med kosten vilket gett resultat! Jag hade förra sommaren ingen mens på typ 6mån och nu senast var cykeln på 24-dagar, dock har ägglossningen börjat krångla nu ist..

    Jag har testat inositol, dock testade jag massa grejer samtidigt och vet inte vilket av det som gett resultat. Jag har dock inte fortsatt med just inisitolen så vet inte hur det sett ut om jag fortsatt! Har du kollat på Jenny Koos tillskottspaket för oss med pcos? Jag äter motsvarande tillskott och har minskat kaffeintaget rejält, inbillar mig att det är dessa två faktorer som hjälpt mig mest!
  • Hedvig123
    LJM91 skrev 2022-05-08 10:39:42 följande:
    Tack för välkomnandet :) jag tror att kosten kan göra skillnad för mig också, har ett antal kilos övervikt så lite förändringar där kan förhoppningsvis hjälpa mina ägglossningar på traven. Vad är det för kostförändringar ni har gjort? Jag dricker inte kaffe så kan inte ändra så mycket där :) har tittat på Jenny Koos paket men jag har så otroligt svårt för att svälja tabletter så vågar inte riktigt köpa hem såna stora paket med risk att jag inte kommer lyckas ta dem.. Behöver kunna dela, krossa eller tugga tabletter och det är ju inte alltid man kan det tyvärr.

    Jag levde på pasta och bröd typ enbart innan så jag har helt enkelt börjat äta mer fett och protein och försöker äta lite mer ordentliga portioner. Jag  var tidigare på gränsen till undervikt men har lagt på mig ett par kilon sen jag la om kosten lite vilket jag tror var bra i mitt fall! 

    Okej jag förstår! Jag har blivit så van att svälja tabletter nu med alla kosttillskott men förstår verkligen problemet!! Du kanske kan söka runt lite efter liknande tabletter som går att tugga eller krossa men så du ändå får ungefär samma innehåll? 


    jag hade ingen ägglossning förra cykeln och tempen denna cykeln har varit lite konstig så misstänker att jag har haft ägglossning väldigt tidigt. Blir så trött på detta för det känns som ännu en månad är ?förstörd?.. Vet inte exakt när ägglossningen skett eftersom tempen varit bara ca 0.1-0.2 över min vanliga temp i flera dagar och sedan idag steg rejält. Lägger in bild på kurvan här nedanför. 


  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-05-09 06:50:44 följande:

    Hej LJM91, välkommen hit! 


    jag har precis som Hedvig också försökt ändra om min kost och tagit hjälp av Jenny Koos vitaminpaket. för PCO paket så ingår Inositol så det har jag ätit ett tag. Hade inte heller ÄL på typ 9 månader men efter ca 2-3 månader med vitaminer och mindre vitt mjöl så kom ÄL igång. En annan stor förändring jag har gjort är att äta frukost varje morgon och sluta springa flera gånger i veckan. Det har nog också stabiliserat blodsockret och binjurarna. Precis som Hedvig är jag normalviktig så BMI har aldrig varit en avgörande faktor för mig. Förstår om tabletterna kan vara svåra att svälja, jag tar en rejäl klunk vatten och då slinker de ner lätt. Får man igång en ÄL som leder till bebis är ju det mesta värt det.

    Hedvig:

    håller med att det ser ut som att du fått ÄL på dag 8-9, kurvan ser ju ut att ha tagit ett fint skutt nu. Hoppas!! Min kurva kan också öka lite innan ÄL, och det kanske är så att du höjt din basaltemp lite? Det är ju super isåfall! Visst är det så att man typ inte ägglossar en gång per år ungefär? Så det kanske är det som hände dig förra cykel? 


    Hur går det för dig nu? Har du något ultraljud inplanerat än?

    Jag vet inte, är tillbaka till min förrvirring igen. Tempen droppade rejält idag. Har mätt samma tid varje dag och tycker inte jag sovit bättre/sämre någon av dagarna. Det är så svårt att förstå sig på kroppen just nu. Tror jag ska ringa gyn imorgon och se om jag kan få komma in och göra ett nytt vul och eventuellt kanske skjuta av ett ägg med ovitrelle om det ser bra ut.. Samtidigt vill jag ju så himla gärna att kroppen ska komma igång själv. 


  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-05-09 17:54:01 följande:

    Menade såklart att det såg ut som ÄL CD10-11. men vad är detta? min temp går oftast upp dagen innan ÄL, för att sedan ta ett rejält dyk och sen gå upp dagen efter igen, så hoppas det är något sånt för dig! Tycker det låter bra att ringa gyn för att kolla med dem, spec iom att ÄL uteblev förra månaden. Tycker verkligen att du kämpar på och har gjort allt du kunnat för att förbättra din situation! 


    Jo men det går framåt. Var så orolig så fick faktiskt ett VUL hos gynakuten förra måndagen. De är så oroligt tillmötesgående och gulliga här i Skåne där jag går, så de förstod min oro helt och gav mitt ett VUL trots att det egentligen inte är enligt protokoll. och visst låg där en liten böna med tickande hjärta! Blev dock bakflyttad typ 4 dagar så det oroar mig lite, blev det förra gången med och då dog ju fostret några dagar efter VUL, så blir lite rädd att fostret är på väg att sluta växa. Men har molvärk varje dag och sover typ hela tiden så det ser jag som ett bra tecken. Plus att jag varit riktigt illamående idag och kräks så jag hoppas att allt är som det ska. Har nytt VUL nästa måndag. 


    Åhh vad underbart!! Jag är så jävla avundsjuk alltså!! Njut av graviditeten, denna gången måste det väll ändå gå vägen! 


    Ja jag vet inte vad som händer. Kan absolut vara så att det bara är en tillfällig dipp, men blir inte förvånad om tempen stannar här nere nu. Vet inte vad mer jag kan göra. Är bara så fruktansvärt frustrerad över de senaste cyklerna nu.

  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-05-13 11:12:31 följande:

    Det verkar tyvärr som att det inte fick gå bra den här gången heller. Idag i 8+3 så har jag börjar blöda rätt mycket och en liten klump i. Nu verkar det dock ha avstannat men kommer säkert komma igång igen när som helst. Är så jävla ledsen. Vad är vitsen med allt kämpande när man kan bli gravid enkelt men ändå inte kan behålla barnet. 


    NEJ inte igen!! Fyyy vad hemskt. Lider verkligen med dig. Att livet ska vara så himla Orättvist alltså..
  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-05-13 12:13:12 följande:
    Ja det är så jävla jävla orättvist. 3% var risken nere i tröstade överläkaren när jag var på gynakuten och fick se hjärtat slå. Hur fan kan man få se hjärtat slå både graviditeterna men det ska ändå gå åt helvete?? Börjar tro att det är något som är fel hos mig nu. Hur ska jag inte kunna tro det?
    Förstår att det känns så men det behöver inte betyda att det är så! Det kan ju även bara vara optimal otur eller kanske att kroppen trotts allt inte ännu var redo efter förra graviditeten. Finns säkert många olika anledningar som inte behöver betyda att du inte kommer kunna få en fullgången graviditet i framtiden! Ta din tid och sörj förlusten tillsammans med din sambo, prata med gyn om hur ni ska gå vidare osv, men ge inte upp!!! Jag är stensäker på att både du och jag någongång i framtiden kommer få njuta av en graviditet och ett levande barn Hjärta 
  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-05-13 17:04:02 följande:

    Hedvig123,

    tack för ditt stöd. Det känns som att vi är kompisar som gått igenom så mycket tillsammans redan. Otroligt vilket stöd man får i den här gruppen. Är på gynakuten nu bara för att få reda på vad det är som händer egentligen. nu har blödningen helt avstannat så vet inte om den kommer komma igång på riktigt snart eller vad som försiggår. 

    Ja jag hoppas så innerligt att vi både ska få en lyckad graviditet snart, vi förtjänar det så mycket verkligen Hjärta

    jag heter förresten Helena, känns konstigt att du inte vet det!


    Hoppas allt går bra på gynakuten! 


    Haha, jag tänker också på dig som en kompis som jag känt länge och gått igenom mycket med! Oj vad konstigt det känns att du inte heter lilla Sam i verkligheten hahaha. Erika heter jag, inte jättelikt Hedvig heller kanske ;)


     

  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-05-16 10:17:06 följande:

    Alltså den här lille gör oss redan oroliga. Allt såg super ut idag. bebis och slemhinna var helt intakta och hjärtat pickade på. Den har dessutom växt på sig och mäter nu vara en dag mindre än vad NC säger, så vi är helt otroligt lättade. 


    ÅHHHHH!!! STOOOORT GRATTIS!!! Vilken lättnad, en tuff unge som gömmer sig där inne! Nu får vi hålla tummarna att allt går vägen! 


    Jag tror att jag är på äl+3 nu men eftersom kroppen och tempen varit lite svajig det senaste så är jag inte helt hundra haha. Men hade ägglossnings-flytningar i söndags och tempökning på tisdagmorgonen så tror äl skedde under måndagen. 

  • Hedvig123

    Jag är på cd 5 nu! Fick ägglossning cd 15 och sen mens på dag 29 förra cykeln så det börjar verkligen bli mer regelbundet nu. Ska tillbaka till gyn om några veckor och kolla läget igen och sambon har lämnat in spermaprov som han får svar på snart. Känns skönt att få ytterligare svar så att man vet att man inte försöker i onödan.

  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-06-09 09:16:55 följande:

    Okej jag förstår.. men kan man inte kolla upp det pga cykeln då? Om du har PCO så kanske de kan hjälpa dig med letrozol för att få tidigare ÄL i alla fall? 


    Hedvig123 hur såg spermaprovet ut? Har du hunnit med ett besök till gyn?


    Spermaprovet såg jättebra ut! Jag har också varit hos gynekologen igen, denna gången fanns ingen ledande äggblåsa dock. Vi har nog bestämt oss för att pausa under sommaren och sedan fortsätta försöka i höst igen och då kör vi igång med letrozol direkt. Jag hämtade ut receptet nu i veckan men kände när jag väl kom hem att jag inte pallar hålla på att planera hela sommaren efter när man behöver göra vul och när man ska ligga osv.. 

    hur går det för dig??
  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-09-07 19:36:38 följande:

    Hur går det för dig Hedvig123? har ni haft paus under sommaren?


    Det går bra! Vi har haft paus hela sommaren vilket har varit såå välbehövligt. Har inte haft några bra cykler men kunde faktiskt inte brytt mig mindre. Nu tänkte vi starta igång igen så skulle börjat med provera igår för att få mens? MEEEN, dubbelkollade såklart innan att jag inte är gravid - OCH DET ÄR JAG!!! Så himla sjukt.  Vet  inte när jag haft ägglossning men testet säger 1-2 veckor så det är ju fortfarande väldigt tidigt. 


    Hur går det för dig?

  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-09-10 10:33:11 följande:

    Men skojar du????? GRATTIS!!!! Åh vad glad jag blev. Fick rysning genom hela kroppen. Wow vad stort!!!! Tänk att den irriterande gamla skrönan ?när man slutar stressa och slappnar av så kommer det gå? faktiskt funkade för er!! åh vad spännande!

    Jo men det går bra, är i vecka 26 nu. Väntar en liten pojke som är så aktiv och sparkar på därinne hela tiden. BM säger att han är en riktig liten piggelin. Alla värden är perfekta och vi följer tillväxtkurvan precis på linjen så kunde inte ha bättre förutsättningar. 


    tänk av vi båda blev gravida tillslut Hjärta


    Tack!! Ja det är helt sjukt, har verkligen inte brytt mig om att hålla koll på någonting. Druckit alkohol varje helg, inte tagit temp, inte följt sekret, bara ätit det jag varit sugen på och definitivt inte tagit några som helst kosttillskott och DÅ av alla gånger så går det?? Förstår det inte riktigt själv än tror jag.

    Åhh, låter ju helt underbart!! När är det bf?
  • Hedvig123


    Tänkte bara uppdatera igen, har ingen annan att dela med mig om detta än (förrutom sambon då). Tog två nya tester imorse bara för att se att det ökar i styrka och bekräfta för mig själv att det faktiskt är något i magen. Känns fortfarande helt overkligt, men såå skönt att det ökat sedan helgen.
  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-09-16 08:23:43 följande:

    Åh här har jag gått och väntat på uppdatering och så har jag helt missat att du skrivit! klart du ska dela med mig, Tänker på hur det går för dig nästan varje dag haha! 

    Vad härligt att det ökar så fint i styrka, det kommer gå super det här. Vilken vecka är du i nu?

    BF är 17e eller 21a december beroende på om man går på KUB eller RUL haha. Vården räknar med 21a. Har du några symtom? 


    Ja jag hoppas verkligen att det har vänt och blåser lite tur i seglena nu så att vi får behålla den som gömmer sig där inne!! Har ju ingen koll på när äl var men enligt clearblue är jag ju ungefär i v4-5 då. Ska på inskrivningssamtal nästa vecka så får väll se om jag kan få ett tidigt vul om några veckor för att se ungefär vart vi befinner oss!

    Åhh, då har ni förhoppningsvis lillen hemma på jul då!! Såå mysigt ju! 


    Jag har inga jättetydliga symptom förutom lite svag molvärk och ömmande bröst. Hoppas att det kan hålla sig så ;)

  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-09-24 15:40:58 följande:

    Hur går det Hevdig123?


    Det går jättebra! Har fortsatt väldigt ömma bröst och  har nu också nåtts av en extrem trötthet men är ändå tacksam så länge jag slipper illamåendet känner jag!

    Vi var hos barnmorskan i veckan på inskrivningssamtal och ska dit igen om några veckor. Det verkar inte som det blir något tidigt ultraljud utan hon tyckte nog mer vi skulle utgå från att dagen jag plussade va dagen jag skulle fått mens, så får de korrigera sedan på ultraljudet. Jag tycker ändå det känns okej, isåfall går jag in i v.7 idag så det är väll kanske ca 1 månad till ultraljud då!
  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-09-29 09:43:06 följande:
    Åh vad glad jag blir!! Så härligt. Jag tror illamåendet kom någonstans vecka 8-9 för mig så har du otur börjar det snart Flört

    hur kändes det? Fick du bra intryck av BM? Berättade du er historia? Ja men det låter väl okej ändå om man inte vet. mEn då får du ändå VUL eller behöver du vänta till KUB? 
    Allt kan vända så snabbt.. fick en blödning natten till måndag. Blödde färskt blod, dock utan synliga klumpar. På morgonen avstannade blödningen igen och har nu enbart haft bruna flytningar från och till. Jag vet att man kan blöda utan att det är farligt men det känns som mängden var för stor för att vara ofarlig. Har blivit beordrad att vänta två veckor för att sedan ta ett nytt test..  har köpt tester så ska börja redan imorgon o sen ta ett om dagen för att se om det verkar minska i styrka.
  • Hedvig123
    LillaSam skrev 2022-09-29 18:08:08 följande:
    Åh nej vad jobbigt!! Men tänk på mig att jag hade det så två gånger utan att det var någon fara. Det rann verkligen andra gången både på jobbet och sedan när jag kom hem men det var färskt blod utan klumpar som avstannade sedan. Hade dock brunröda flytningar i flera veckor till och från efteråt. Spec om jag typ sprang lite eller rörde mig för mycket. Jag TROR verkligen att om det hade varit något annat så hade du blött mer. Håller tummarna för dig Hjärta
    Ja jag vet, har gått tillbak här i tråden och läst om när du hade din blödning för att få lite hopp. Jag har dock haft ganska stark mensvärk samtidigt och känner att det snart kommer komma en till flod. Såklart hoppas jag att jag har fel men tyvärr brukar ju magkänslan stämma.. Har varit och inhandlat riktigt kraftiga bindor så är redo ifall det händer. 

    Man kan ju iallafall trösta sig med att fertiliteten brukar öka efter en graviditet, så förhoppningsvis kan jag bli gravid snabbt igen om detta skiter sig.
Svar på tråden Försöker bli gravid naturligt PCOS