Inlägg från: Anonym (Maten) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Maten)

    Min sambo är överviktig, hur kan jag hjälpa honom?

    En förändring av kosten är det som hjälper. Gärna i kombination med raska promenader. Han kanske är duktig på att säga nej till godis, men äter antagligen alldeles för stora portioner. För många kalorier i förhållande till hur mycket han bränner helt enkelt.

    Jag rekommenderar att skaffa en livsmedelsvåg och en app som räknar kalorier i mat. Det kommer antagligen vara en ögonöppnare.

    Och för att få med honom på tåget får du väl börja med att prata om hans hälsa och att du oroar dig. Om inte det hjälper måste du nog vara rak och säga som det är, att du börjar tycka att det är oattraktivt.

  • Anonym (Maten)
    Anonym (Kontraproduktivt) skrev 2021-11-08 17:18:43 följande:

    Jag är uppvuxen med en mor som försökte hjälpa min pappa med att hålla vikten och helst gå ner. Det gick inte.

    Nu är han smal. Mest för att han helt själv tagit ansvar för de delarna och faktiskt själv lagat all mat och prioriterat träning. Och eventuellt också för att hans nya kvinna faktiskt själv tränar och äter nyttigt.

    Själv har jag också några kilo för mycket och jag hade definitivt inte blivit smalare av att min partner skulle försökt "banta mig".

    Nä. Om din sambo har samma jävla vikt som när ni träffades. Inse att han faktiskt är överviktig. Det är inte så att alla vill eller klarar minska i vikt och är du sambo, eller "hjälpare"


    Håller med om detta! Missade detaljen om att han faktiskt inte väger mer nu än när ni träffades. Då tycker jag lite att du har gjort ditt val från början. Sen måste man såklart inte stanna i en relation om man tappar attraktionen, men då beror det kanske inte heller på hans vikt utan på andra grejer.
Svar på tråden Min sambo är överviktig, hur kan jag hjälpa honom?