Inlägg från: Anonym (Maria) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Maria)

    Följer ni alltid läkares rekommendationer?

    Ja.

    Mm. Kanske. Kommer Prova iaf. Men sätter oftast in på eget bevåg lägre doser vid nya meds för upptrappning

    t ex. Då är ganska känslig. Så det får ibland ta lite längre tid. Quickfix fungerar ändå inte.

    Nej. Jag motionerar redan massor. Så om de säger det blir jag sur inom mig för då har de uppenbarligen inte lyssnat vad jag sagt. Om vi haft ett samtal. Sådana glada tillrop kommer oftast i slutet av ett besök, samtal

    Aldrig hört.

    Skulle behöva faktiskt, så tagit upp det själv utan resultat. Är en van sjukvårdsbesökare med 2 fysiska kroniska sjukdomar. Men att bli lyssnad på det är en annan femma...

  • Anonym (Maria)
    lövet2 skrev 2021-11-09 22:11:50 följande:

    En allmänläkare vet lite om en massa saker. Jag vet massor om min speciella sjukdom, eftersom jag haft den i flera år. Så ja, vilken läkare som helst vet säkert mer än jag om t ex leversjukdomar, men jag vet mer än de flesta läkare om min sjukdom.


    Fast det är ju så, man blir specialist på sin egna sjukdom särskilt som vissa är lite mer ovanliga. Man blir en såkallad spetspatient som även sjukvården lär sig av. Jag har en sådan diagnos.

    Allmänspecialister har oftast bredast kompetens ifråga om samsjuklighet, sjukdomar som vanligen drabbar äldre osv. En Allmänspecialist är de som håller samman en god vård och helhetssyn över pat. Det gör oftast inte typ ögonläk eller motsvarande specialitet. De har bara sitt område och bryr sig inte mer. Tyvärr. Oftast.
Svar på tråden Följer ni alltid läkares rekommendationer?