• Siriss

    Hur skulle ni fördela sovrummen?

    Familjen ska flytta och nu står vi inför att fördela sovrummen. Vi är en familj på två föräldrar, ett barn på 14år, ett barn på 4år och en i magen. Hur hade ni fördelat rummen och varför? Hur hade ni tänkt med förvaring för den/dom som får det lilla rummet?

  • Svar på tråden Hur skulle ni fördela sovrummen?
  • Anonym (Annica)
    Anonym (x) skrev 2021-11-09 19:33:44 följande:
    Stora lär ju inte bo hemma om några år, så tror det löser sig där ändå. 
    Om tre år är tonåringen 17 år, och bor med största sannolikhet hemma ytterligare några år, kanske ganska många om man räknar med att det kanske kommer att studera på annan ort och ändå behöver ha sitt boende hos föräldrarna kvar. Eller om TS bor i en stad där det inte finns lediga hyresrätter i överflöd...
  • race race
    Anonym (Kvinna 39) skrev 2021-11-09 19:11:48 följande:

    Största till er vuxna och den kommande bebisen. Mellanstora till tonåringen. Minsta till det yngre barnet. Fördelningen utgår från vem som praktiskt eller mentalt behöver mest plats.


    Tänkte skriva samma.

    Men tänker mig att tonåringen får ta minsta rummet och de två yngsta mellersta rummet när yngsta barnet flyttar ut från ert rum.
  • Drottningen1970

    Föräldrar och bebis i största. Mellanrummet till 4 åringen som så småningom kommer att få dela med bebisen. Tonåringen får det minsta rummet som hon kommer att få bo i ensam tills hon flyttar hemifrån om ca 6 år.

  • Rhuburb

    Största rummet till er och bebisen. Lilla barnet i rummet intill så att det är nära till er om det tex vaknar mitt i natten. Största barnet får rummet som ligger lite för sig, lite ifred.
    I framtiden skulle jag överväga att kapa av köket lite, med en vägg strax efter sista skåpet, på så sätt får ni ett extra rum så att alla barnen har varsitt. Om ni inte vill flytta till större dvs.

  • Anonym (M)

    Jag skulle säga minsta till tonåringen.

    Om er säng + bebissäng får plats i mellanstora så går det till er. 4-åringen får största. Har säkert en del leksaker och behov av lekyta. Redan nu kan man berätta för barnet att lillasyskonet kommer flytta in där när det blivit större. Då får de båda minsta barnen dela på största rummet till äldsta flyttar.

    Vi har själva minsta sovrummet. Vi behöver inte mer än en säng där inne.

  • KCL

    Jag skulle kolla med tonåringen först hur hen känner om det. Minsta rummet ser ut att vara lite mer "avskiljt" från de andra. Dvs kanske perfekt för en tonåring som kanske sitter upp lite längre på kvällarna och stör inte på samma vis. Men ska jag se till min egen tonåring som dansar och är väldigt aktiv här hemma så behöver hon yta. Hade jag då flyttat in i den lägenheten så hade tonåringen förmodligen fått det stora rummet. 

    4 åringen kanske kan ta mellanrummet? Kan ju behövas yta till att förvara leksaker och leka på. 

    Föräldrar och bebis behöver inget stort rum så länge säng plus spjälsäng går att få in på ett vettigt sätt. 

  • Anonym (D)

    Om tonåringen får det minsta rummet kan det inredas med loftsäng, så golvytan maximeras. Kan ju vara bra att se till att vardagsrummet är lite anpassat till tonårshäng där tonåringen kan vara med sina kompisar. Bra också att ha de yngre barnen nära sovrummet, i en separat del av lägenheten om det är några tonåringar som vill hänga lite ifred på kvällen...

  • Anonym (Bizz)

    Undrar om tonåringen är ett gemensamt barn, hade jag varit 14 och blivit hänvisad till ett rum i storlek som en skrubb och det funnits ett alternativt boende... då hade jag inte flyttat med.

    Förstår samtidigt att lillknatten behöver ha nära till föräldrarnas rum, dock ser jag inget behov för en så litet barn att ha eget rum.

  • Anonym (Ida)

    Tonåringen det minsta. Tonåringar behöver typ plats för en säng och en dator. Men ha diskussionen med tonåringen så det inte bestäms över huvudet på hen.

    4-åringen får mellersta.

    Vuxna och bebisen det största. Om 2 år får de minsta dela rum. Då eventuellt kan de ta det större rummet.

Svar på tråden Hur skulle ni fördela sovrummen?