Inlägg från: svansmamman |Visa alla inlägg
  • svansmamman

    Ont i magen, covidvaccin, v15

    Bellibusan skrev 2021-11-10 04:12:10 följande:

    Jag tog covid vaccinet igår, andra sprutan. Vill inte ha något har pga detta men i natt har jag börjat få ont i magen, har haft ont i magen innan i veckan pga att det växer så mycket men har även fått en biverkning av vaccinet som gör att jag blir extremt lös i magen. (Ursäkta för info) tror ni jag behöver vara orolig? Jag vet ju nämligen inte om jag har ont pga sprutan eller bebis? är i vecka 15 (14+3) har inte någon blödning eller något annat tecken på att det skulle kunna va fel.


    Jag vet inte om jag missförstår men hur vet du att din dåliga mage är en biverkning av vaccinet? Eftersom första och andra dosen brukar tas med ca fyra veckors mellanrum, och du tog den andra dosen igår, borde du ha tagit även första sprutan under din graviditet. Det innebär ju i sådana fall att det torde vara svårt att veta om ditt mående, eller biverkning som du kallar det, faktiskt är en biverkning från vaccinet eller ej.

    Jag hann inte vaccinera mig innan jag blev gravid och jag har ändå haft en totalt kass mage, något jag aldrig brukat ha innan graviditeten. Så din lösa mage (eller magont för den delen) behöver inte bero på vaccinet, den kan lika gärna bero på graviditeten. 

    Jag tycker inte du ska oroa dig!
Svar på tråden Ont i magen, covidvaccin, v15