Inlägg från: momjanet |Visa alla inlägg
  • momjanet

    Tycker du det är rimligt att jobba kvällen på nyårsafton & sen dagen på nyårsdagen?

    Det är totalt förkastligt med ryggpassen, att sluta 22 och börja dagen därpå vid 07, Det blir alldeles för få timmars sömn.  Dels tillkommer arbetsresor, sen ska du varva ner och varva upp på morgonen. Det innebär att du riskerar att få 3-4 timmars sömn. Det är inte patientsäkert.

    Helgen är totalt irrelevant i sammanhanget.

  • momjanet
    SaraL77 skrev 2021-11-16 20:10:08 följande:
    Nej, det är inte rimligt och ej i enlighet med den svenska arbetstidslagstiftningen. Dygnsvilan är satt till 11 timmar, alltså får du egentligen börja kl 09 som tidigast om du slutar 22 kvällen innan.
    Anonym (Libbsticka) skrev 2021-11-17 20:10:36 följande:
    Det kan vara att det är så i vården, men resten av arbetslivet funkar inte så. På seriösa arbetsplatser följer man 11-timmarsregeln.

    Om jag jobbat länge dagen innan så måste jag ibland ta sovmorgon dagen efter, och är det ett visst antal timmar så har det blivit permission.
    Ni blandar ihop saker och ting.

    Enligt arbetstidslagen ska det vara 11 timmars sammanhängande ledighet under varje period om tjugofyra timmar.  Det betyder att detta uppfylls med råge därför att nästa pass TS kommer att jobba startar vid 7-tiden den 2/1. Läs särskilt sista stycket i första länken.

    ka.se/2009/03/25/bryter-vi-mot-regeln-om-dygnsvila/
    www.av.se/arbetsmiljoarbete-och-inspektioner/lagar-och-regler-om-arbetsmiljo/arbetstidslagen/

Svar på tråden Tycker du det är rimligt att jobba kvällen på nyårsafton & sen dagen på nyårsdagen?