• Anonym (Fusk)

    Sjukskrivning mm - hur räknar man?

    Men vad är det du inte fattar?

    Du begår bidragsfusk när du arbetar 6 timmar per dag. Du har medvetet lämnat falska uppgifter till FK vilket är straffbart. Det finns inget ?hur räknar man?? Kan du arbeta 6 timmar har du inte rätt till halv sjukpenning. Det är en diskussion du får ta med din arbetsgivare, att du har ett långsammare tempo nu under deltidssjukskrivning. Din arbetsgivare har ett långtgående rehabansvar.

  • Anonym (Fusk)
    Anonym (Långsam) skrev 2021-11-17 16:48:07 följande:

    Ja det är ju precis detta jag försöker säga! Att hur jag än gör blir det fel. Men i sista änden är det alltså så att AG är skyldig att betala för fler timmars jobb än det jobb man utför? Det är ju detta jag undrar över, vem det är som ska stå för de där extra timmarna som inte kan räknas som vare sig jobb eller inte jobb - men det är alltså AG som ska stå för det?


    Ja, naturligtvis. Arbetsgivaren får ju acceptera att du är under upptrappning och inte är lika effektiv som annars. Sen är det ju sällan så att arbetstagare är robotar. Ibland är man mer långsam, ibland snabbare. Vissa utför mer arbete under sina timmar och andra mindre. Alla har inte exakt samma kapacitet eller tempo, oavsett frisk eller sjuk.

    Meddela FK omgående.
  • Anonym (Fusk)
    Anonym (Långsam) skrev 2021-11-17 22:36:19 följande:

    Tack så hemskt mycket för alla svar!

    Jag har alltså precis i dagarna gått från att jobba 25 % och vara sjukskriven 75 % till att i stället ha 50/50. När jag jobbade 25 % lyckades jag vara mer effektiv under de två timmar jag jobbade och då funkade det. Nu när jag ökat upp märker jag att jag inte hinner med allt jobb jag ska hinna med på fyra timmar; jag klarar helt enkelt inte att vara lika effektiv. Det funkar inte alls, och allt tar bara längre och längre tid. Alltså undrade jag hur jag ska göra med detta/vem det är som ska "ta smällen" så att säga, och nu har jag ju fått svar på det :). Jag har inte vågat säga nåt till vare sig min chef eller fk om detta än, så nej, min chef vet ju inte att jag jobbat längre tid än jag ska, men nu när jag vet vem det är jag ska ta det med så ska jag prata med min chef i morgon.

    Tack igen för alla svar!


    Du ska också meddela FK att du arbetat 75 procent, så att du inte får för mycket sjukpenning utbetald.
Svar på tråden Sjukskrivning mm - hur räknar man?