Inlägg från: Tino |Visa alla inlägg
  • Tino

    Bf augusti 2022

    Jag är i v 4+6 så bf 31/7 eller 1/8 beroende på vilken app jag använder. Är gravid efter två år med IVF med andra barnet. Har gjort 7 återföringar (IVF) och fått ett tidigt missfall och ett ma i v 12 när vi började försöka med syskon. Jag försöker glädja mig. Men det är svårt. Mina symptom kommer och går. Idag har jag varken känt ömma bröst eller illamående, medan jag hade det igår och i förrgår. När symptomen försvinner eller är mindre kommer paniken.

    Har ni några tips hur man kan försöka släppa oron åtminstone lite?

  • Tino
    isoldelively skrev 2021-11-28 16:22:31 följande:

    Känner igen mig i oron, känner samma. Vecka 4+1 här. Haft så många mf genom åren att jag tappat räkningen. Har inga bra tips men jag fortsätter att testa med några dagars mellanrum för att se att testen ökar i styrka tills illamåendet kommer runt v.6 (då mår jag så illa att jag slutar oroa mig). Fick gravid 2-3 på digitala i förrgår och kommer ta ett nytt i vecka 5+2 för att se så det ökat till 3+. Veeet att det inte är ngn garanti osv men blir en trygghet för stunden för mig.


    Tack! Det kanske är en idé att ta ett nytt digitalt graviditetstest om några dagar. Jag fick 2-3 v för tre dagar sedan. Då borde det ju slå om åtminstone om tre dagar? Till på köpet har jag varit superförkyld i några dagar. Så tufft med många missfall. Hoppas det går vägen för dig nu!
    snøflinga skrev 2021-11-28 17:00:05 följande:

    Har tyvärr inga tips men håller tummarna för att det håller sig <3 

    Jag är så imponerad över alla som håller ut och kämpar så för att bli gravida med IVF och allt vad det innebär


    Tack för svar! Längtan efter barn är större än det jobbiga med IVF. Man fortsätter och fortsätter för längtan är så stor. <3
  • Tino

    Jag hade en liten blödning för en vecka sedan och fick en ny testdag av IVF-mottagningen, idag i v 6+0. Det var mycket starkt positivt. :) och jag har börjat få illamående. Det känns onekligen lite lugnande. Jag har jag fått missfall konstaterat på KUB, så oron finns ännu. Men jag försöker glädja mig varje dag att jag är gravid, efter två år med IVF och sju insatta embryon.

    Välkommen hit alla!

  • Tino
    laurajane skrev 2021-12-09 06:11:40 följande:

    Har funderat på det här med inskrivningen. Vi ska flytta till en annan stad i slutet av nästa vecka och jag är därför inte folkbokförd än i den stad där jag ska gå till MVC. Kan man ringa och boka tid på en hälsocentral innan man är skriven i den staden, eller måste jag vänta att höra av mig till folkbokföringsadressen ändrats? Har någon av er koll på det?


    Du kan absolut vänta. Men du kan också välja att skriva dig på din nya vårdcentral direkt. Det är fritt vårdval i Sverige. Lycka till med flytten
  • Tino
    Emjol skrev 2021-12-09 15:40:28 följande:

    Är det nån mer som fryser enormt mycket? Vanligtvis brukar jag svettas på jobbet men nu går jag runt med gåshud hela tiden hehe.. Jobbar dock där det vanligtvis brukar vara varmast så jag sätter på mig tjocktröja när jag måste till dom områdena där det är kallt :p


    Ja, jag fryser men det är också så himla kallt generellt. Jag frös även förra gången jag var gravid. Jag pratade med en läkare om det då som sa att det låter som en reaktion på hormonerna. Kan vara bra dock att kolla sköldkörteln också. Det kan nog mvc hjälpa till med. Jag har kollat för någon vecka sedan, och tror det var normalt.
  • Tino

    Blöder mycket, det är troligtvis missfall. Det känns så orättvist. Över två år har vi försökt med IVF. Sju embryon har vi satt in. Detta var vårt sista embryo. Varför kan inte vi vara de där som får ett mirakel?

  • Tino
    nomina skrev 2021-12-10 17:19:01 följande:

    Hoppas verkligen inte missfall. Jag kan inte förstå vad du har gått igenom, det låter otroligt psykiskt påfrestande. Men jag kan förstå den starka längtan efter att bli mamma. Kan bara beklaga om det är som du befarar... en klen tröst, men skickar en stor kram!


    Tack så mycket för den virtuella kramen! Blödningen kommer och går. 1177 säger att jag ska ställa in mig på missfall men att det inte behöver bli så. Bara att vänta och se.
  • Tino
    Lövsångerska1991 skrev 2021-12-10 19:03:39 följande:

    Skickar också en kram! Livet är så fruktansvärt orättvist. Hoppas innerligt att det inte är missfall. Har hört att ibland kan blodkärl spricka. Får du inte komma in till akut-gyn?


    1177 sa att ingen kommer tycka jag är dålig som åker till gynakuten. Men rent krasst kan de ändå inte göra något för att stoppa ett missfall. Det är i så fall om smärtan blir värre och jag störtblöder. Alltså om det blir fara för mitt liv. Så jag tänkte avvakta till måndag om inte blödningarna tilltar för då vill jag nog utesluta uteblivet missfall. För två år sedan upptäckte man just uteblivet missfall på KUB, och jag får fullständig panik av tanken på uteblivet missfall igen. Men eftersom jag gjort ivf kommer jag ändå bli kallad på vul om 1-2 veckor så borde väl avvakta. Men vet inte om jag orkar det.
  • Tino
    Nilla6 skrev 2021-12-10 20:01:49 följande:

    Håller tummarna, vår andra son var ivf, vi försökte själva 5.5 år men fick veta då att sambon har en ärftlig njursjukdom så hans spermier var skit rent ut sagt. Nu tog det sig på en gång och hans lillasyster och denna plutt kom till helt spontant(båda bakifrån) konstigt nog????????, kanske är det enda sättet haha men jag förstår hur du känner, är livrädd för missfall nu bara för att man vet att det kan hända. Tyvärr är det inte mycket man kan göra heller, än att hålla hoppet uppe så länge det går. Be att få ta blodprov med 2 dagars mellanrum så kan dom se stegringen.


    Tack för dina ord. Ofrivillig barnlöshet är piss. Härligt att lyckas spontant. Det har vi aldrig lyckats med. Precis inget att göra, men försöka tänka lite positivt. Blödningen har avstannat något i alla fall för tillfället. Tack för tips! Ska fråga om det på måndag. <3
  • Tino

    Jag ringde kvinnokliniken direkt på morgonen och fick en tid direkt för att kolla upp blödningarna jag haft. Allt såg fint ut och blödningen kom troligtvis från slemhinnan i livmoderhalsen. Man kan få så om man anstränger sig eller tex har sex. :)

Svar på tråden Bf augusti 2022