Inlägg från: Ellie9301 |Visa alla inlägg
  • Ellie9301

    Bf augusti 2022

    Hallå!
    Hoppar in här jag också, 28 år och väntar första barnet på sjunde försöket. Bf 6 augusti :).

  • Ellie9301

    Jag är nu i vecka 7(6+2) men jag känner typ ingenting?
    Lite trött absolut men inte den där extrema tröttheten, mått lite illa en kort stund någon dag men det är nog mest för att jag känner efter. Inte mer arg/lätt för gråt.
    Endast lite ömma bröst om jag trycker på dem och känner mig lite uppsvälld.

    Jag vill ju känna mig gravid (kommer säkert få ångra mig haha), ska på tidigt ultraljud nästa vecka så håller tummarna allt ser ut som det ska men några fler symtom borde jag ju känna! Har gått och väntat på ordentligt illamående men nej..

  • Ellie9301
    Emjol, 5/8 - Första barnet

    Isoldelively 5/8 - Femte barnet

    Älvstoft 5/8 - Andra barnet

    Ellie9301 6/8 - Första barnet

    Milhist 8/8 - Första barnet

    Lövsångerska1991 9/8 - Första barnet

    Semlan3 10/8 - Tredje barnet

    Maymom 12/8 - andra barnet

    Nomina 12/8 - första barnet

    KLN, 16/8 -andra barnet

    Nilla6, 17/8- Fjärde barnet

    laurajane, 17/8 - andra barnet

    JustLikeHoney, 21/8 - tredje barnet

    Jelumima, 22/8 - tredje barnet

    Solveigingeborg, 23/8 - andra barnet

    Ladyballistic 28/8 - andra barnet
  • Ellie9301

    Skrev tidigare att "jag känner iiiingenting". Det fick jag äta upp ca 2 dagar senare, konstant illamående sedan dess och lergigan comp är utan effekt så nu har jag fått något nytt på licens.. Kanske börjar lätta lite dock. Håller tummarna för det. Gick in i V.11 idag! Kub 28/1 längtar (även om jag var på vul i V.8 och det såg bra ut)

    Lite känslig fråga, men hur tänker ni kring vaccinationen i graviditet? Jag har tagit 2 doser innan jag blev gravid (+ har haft covid) och det är egentligen dags för dos 3 men jag drar lite på det. Intressant att höra hur ni andra tänker om det är självklart eller om ni avvaktar till efter förlossning? (eller kanske inte alls)

  • Ellie9301

    Kub idag, allt såg bra ut. Låg risk för kromosomavvikelser. 
    Så surrealistiskt att se en liten människa där inne! Så tråkigt med partnern dock, fick sitta i bilen utanför.. hoppas medföljande får följa med vid Rul i mars! 

    Håller tummarna för er som har ul framför er! 

  • Ellie9301

    Lite tidigt men har någon funderat på föräldraledighet/semester än? 
    Vi ska snart börja planera för sommarsemestern på jobbet och jag tänker att jag inte ska gå tillbaka efter den. Har inga barn sedan tidigare, när (om man mår bra) kan det vara rimligt att gå på fl innan bf?

  • Ellie9301
    nomina skrev 2022-02-01 15:52:40 följande:
    Jag har ju inte berättat för min chef än, ska på ul på fredag och tänkt att berätta efter det om allt ser bra ut.
    Har precis börjat min anställning som blir fast i juni, på senaste mötet med chefen så pratade hon gott om mig och sen om jag tänkt på semestern till sommaren. Jag vet ju inte ens om hon vill ha kvar mig efter jag berättat, så blir jag glad för att de verkar planera för att ha kvar mig och sen får jag dåligt samvete. 
    Jag hoppas så innerligt att jag får behålla mitt jobb då jag trivs väldigt bra!
    Har rätt till 6 veckor, och bf 12/8, men tänker att jag bara tar 3 veckor semester innan bf och jobbar så mycket som möjligt fram till bebis. Men kan vara skönt att gå i mitten/slutet på juli.
    Sen beror det väl på helt vad för jobb man har, jag jobbar hemma och räknar med att kunna jobba förutsatt att jag mår bra annars.
    Tänker du sluta jobbet efteråt? Det är ju många som går hem tidigare, tänker du att det spelar roll i ditt val att vara hemma tidigare?
    Din chef får inte säga upp dig pga graviditet. Om det låter som att de planerar att ha kvar dig så ska det vara så även efter du berättat! 

    Jag jobbar egentligen inte hemma men kommer få göra det från v.20, räknar med att kunna jobba 100%. Min spontana tanke är att ta mina 4 veckors semester och direkt efter gå på fl kanske 2 veckor innan bf som är 8/8.
Svar på tråden Bf augusti 2022