Inlägg från: isoldelively |Visa alla inlägg
  • isoldelively

    Bf augusti 2022

    Alltså detta illamående är så himla tufft. Vecka 7 och jag mår skit verkligen. Enda gången jag inte mår illa är när jag äter vilket leder till att jag äter för mycket = mår illa för att jag äter för mycket. Ond cirkel. Småäta funkar inte, typ all mat äcklar mig dessutom förutom kall mat (smörgåsar, sallad etc) och jätteäcklig smak i munnen konstant plus att jag får kväljningar av alla dofter (tvål, schampo, allt som jag annars tycker luktar gott). Klarar inte träna heller som jag annars älskar pga att jag mår så illa och känner allmän sjukdomskänsla så det drar verkligen ner humöret.

    Nej fy för detta, vill bara spola fram till vecka 15-16 när det går över. Enda positiva är väl att illamåendet är ett tecken på en "stark" graviditet och att det förhoppningsvis går vägen.

  • isoldelively
    hypotyreos98 skrev 2021-12-11 23:45:18 följande:

    Tack så mycket! :) hur går man med i facebookgruppen?


    Skicka meddelande till ÄlvStoft för inbjudan till facebookgruppen, du hittar henne om du går till sidan 1-2 i denna tråd :)
  • isoldelively

    Vecka 7 (6+5) och är så trött och illamående att jag inte vet vart jag ska ta vägen, är inte människa. Mår verkligen sk*t och fattar inte hur jag ska orka stå ut med detta mående i en sisådär 8 veckor till..

  • isoldelively
    Emjol skrev 2021-12-18 10:51:53 följande:

    Tips på vad man kan äta?

    Legat förkyld i flera dagar nu och lever inprincip på yoghurt och nudlar..

    Är vrålhungrig imellanåt men mår så illa också så har oerhört svårt att äta :(

    Har försökt få i mig vanlig mat men det vänder liksom i munnen. Smakar skit. Har dock inte spytt men har som en konstant illamående i bakgrunden.

    Vet inte om illamåendet är en blandning av graviditeten och dåligt intag av mat dom senaste dagarna hehe.

    Känner mig så orkeslös och så irriterande att känna hunger men inte lyckas få i sig nått :/


    Åh det är så svårt när man mår sådär och ingen mat går ner. Jag dricker mycket smoothies. Mår skit konstant, extremt illamående och får kväljningar x antal gånger i timmen. Men inte kräkts än iaf.

    Krya på dig, hoppas du hittar ngt som du kan få i dig!
  • isoldelively

    Emjol, 5/8 - Första barnet

    Isoldelively 5/8 - Femte barnet

    Milhist 8/8 - Första barnet

    Ladyballistic 28/8 - andra barnet

  • isoldelively

    Vecka 8 och mår så illa att jag ångrar mig just nu, vill inte vara gravid och må såhär. Orkar inte göra någonting pga detta illamående som står mig upp i halsen, all mat äcklar mig, känner mig sjuk och febrig, som att jag har världens värsta bakfylla och energin är på noll. Nej fy för att må såhär :,(

  • isoldelively
    Emjol skrev 2021-12-19 12:48:40 följande:

    I feel yah! :( Funderar på hur fan så många går igenom detta och klarar det ;)

    En dag i taget <3 Men ja det känns att man är gravid nu iallafall...


    <3

    Ja fy tusan, och jag har gjort det här fyra ggr innan och mått så här uselt varje gång men tyvärr så glömmer man och utsätter sig igen xD Legat inne med dropp i perioder tidigare graviditeter pga så mycket kräkningar men hittills har jag inte kräkts en gång så hoppas slippa det åtminstone. Försöker visualisera första ul där i vecka 12+ för att stå ut.
  • isoldelively
    Zandra35 skrev 2021-12-22 09:30:27 följande:

    Man får trösta sig med att det i dem allra flesta fall är övergående plus att man faktiskt får något väldigt fint utav det : ) har varit konstant illamående dygnet runt sedan v 6 och är nu i v 12. Det har börjat avta liiite så håll ut. Det är en kort period i livet.


    Jag har haft hyperemesis och legat inne med dropp tidigare graviditeter då jag inte fått behålla någonting, så det är svårt att tänka positivt faktiskt när man är mitt i det. Är tyvärr väldigt dålig och verkar bli samma denna gång då jag knappt får i mig vatten :(
  • isoldelively

    Hur mår ni tjejer? Har ni haft en fin jul? Någon som avslöjat graviditeten för släkten kanske?

    Jag är i vecka 9 och kämpar med illamåendet. Medicin håller det värsta borta så att jag kan vara uppe åtminstone, utan medicin hade jag förmodligen legat och kaskadkräkts i ett mörkt rum dygnet runt. Vill absolut inte att någon utomstående får reda på att jag är gravid så får försöka bita ihop idag på släktmiddag nr 2. Det får man ju igen för sen på kvällen när man blir extra dålig för att man bitit ihop under dagen men så är det.. Kämpa på ni andra om det är ngn mer som också har det tufft <3

  • isoldelively
    Erika W skrev 2021-12-26 09:33:33 följande:

    Kul! Grattis ! :) har du tips på några om dom grupperna? ????


    Skicka meddelande till ÄlvStoft (du hittar henne på sidan 2 någonstans i denna tråd) så blir du inbjuden till hemlig fb-grupp :)
  • isoldelively
    bohuspärlan skrev 2021-12-28 12:48:21 följande:

    Hej hopp! Kapar tråden här med ett inlägg.

    Jag är i vecka 9+2 med min första graviditet, 26 år gammal. BF 6 augusti. Det känns jätteroligt och jätteläskigt samtidigt. Har nyligen hittat tråden och har läst igenom den. Jag känner igen mig så mycket i alla era berättelser om era upplevelser.

    Jag har gjort ett UL i vecka 7, eftersom jag tidigare har haft ett akut utomkvedshavandeskap där jag fick operera bort en av äggledarna. Det var underbart att få se det där lilla tickande hjärtat och höra orden att "bebis ligger där den ska". Jag har haft en hel del graviditetssymptom. Illamående, trötthet, huvudvärk och lite ledsenhet också. Jag förväntade mig inte att det skulle komma så påfallande psykiska symptom (framför allt inte eftersom vi har längtat efter denna bebis i så många år). Nu när jag tänker efter så är det ju egentligen inte så konstigt att man hormonerna påverkar en även psykiskt och emotionellt.

    Jag ser fram emot att få, förhoppningsvis, fortsätta följa era resor genom denna tråd!


    Hej och välkommen! :)

    Stoooort grattis, gud vad härligt att få se hjärtat slå! Längtar efter mitt i vecka 12+, känns som en eeeeeevighet dit.

    Jag har bf 4 augusti och är i vecka 8+5 enligt min ena app och 8+4 enligt en annan så tror du menar 8+2, eller? :)
  • isoldelively
    Acceber87 skrev 2021-12-29 07:27:41 följande:

    Hej!

    Jag är också gravid med bf 22 augusti

    Vi har flera missfall och MA bakom oss så än så länge är vi försiktigt optimistiska?

    Var det någon som hade skapat en facebookgrupp med bara augusti? I så fall vill jag gärna vara med där och följas åt


    ÄlvStoft har skapat en för bara augusti, skicka meddelande till henne så blir du inbjuden :) Du hittar henne på sidan 1-2 i denna tråden.
  • isoldelively

    Går in i vecka 11 imorgon och mår verkligen skit. Illamående från helvetet, känner mig svag och sjuk, orkar inget, konstant äcklig smak i munnen, lågt blodtryck, yrsel mm. Inget att göra säger vården, och jag har testat allt jag kan för att lindra. Vet inte om jag orkar detta mående mycket längre till även om graviditeten var planerad, känner för att avbryta varje dag <\3 Nej fy fan för att må såhär.

  • isoldelively

    Vecka 11 (10+4) och mår fortsatt piss. Mår ständigt svinilla och kräks, tycker inte Lergigan comp hjälper nämnvärt. Känner mig knäckt psykiskt. Förväntar mig inte att detta ska släppa närmsta tiden heller eftersom det hållit i sig fram till vecka 17-25 med övriga barn.

    Ska till bm och gråta ut idag. Hoppas på att kunna få andra mediciner.

  • isoldelively
    Nathaliextnf skrev 2022-01-11 07:45:01 följande:

    Nu i helgen hade jag min tredje blödning med färskt blod och trodde att det var missfall. Men så slutade det blöda.. så jag bestämde mig för att ta mig till gynakuten för att kolla. Jag sky hög puls innan och under gynundersökning, men så säger läkaren att hon kunde se en hinnsäck, gulekropp och ett liiitet foster med tickade hjärta <3 så sjukt lättande!

    Har aldrig med mina tidigare graviditeter blödit så här utan att det slutat i missfall. Så jag blev sjukt förvånad att det faktiskt fanns något där. Jag har haft extrem växtvärk denna gång och hon misstänkte uvi så odling skickades. Känner mig så lycklig och nu idag är jag i v8(7+0)


    Vilken lättnad att lilla bönan mådde bra där inne <3 Har du fått lämna några hcg-prov mellan blödningarna där de ser att det ökar som det ska? Har blött i flera av mina graviditeter, färskt blod och rikligare än en mens men det har gått bra, har då även fått lämna blodprov för att kolla hcg första tiden.
Svar på tråden Bf augusti 2022