Inlägg från: Frida123123 |Visa alla inlägg
  • Frida123123

    Bf augusti 2022

    Idag har jag och killen varit hos bm för kontroll, allt var normalt. är i vecka 25+1 idag. Gått upp 6 kg, magen mätte 24, vilket var precis i normalspannet, normala järnvärden. Ja, vad säger man. Allt var helt enkelt normalt :). 


    Nu väntas ett privat inbokat 3D ultraljud om 2,5 vecka och glukosbelastning om 3 veckor. Redan gjort det dock i vecka 12, så jag vet vad jag har att vänta mig, tyckte det inte var så farligt faktiskt. 

    Idag är jag dock lite dämpad, pga vikten. vilket är idiotiskt då det är förväntat med viktökning och bebisen mår bra. Blir sur på mig själv. Har alltid haft lite kroppsnoja, men samtligt kämpat för att överhuvudtaget bli gravid. Måste helt enkelt jobba mer med min egen inställning. men jag antar att dom flesta tampas med olika saker under graviditeten, orolighet, glädje, nedstämdhet, förväntningar, förändringar i kroppen etc. Ny dag imorgon


     

  • Frida123123
    nomina skrev 2022-05-03 20:07:50 följande:
    Så skönt! Min mage mätte också 24 cm förra veckan. 
    Vad låg ditt järnvärde på? Mitt låg på 116, sist gång 135 så jag ligger inom det normala men försöker äta livsmedel med mycket järn. 
    BM räknar att jag gått upp 5 kg sen inskrivningen, själv räknar jag vikten från när jag blev gravid vilket isåfall är 8 kg. Känner igen mig lite, har alltid haft kroppsnoja och det känns liiite jobbigt att se vad vågen säger. Samtidigt har längtan efter att bli gravid funnits så länge så jag struntar ändå i det. 
    Hoppas det släppt till imorgon, men snälla försök att inte bli sur på digsjälv Hjärta

    Vi är nu på tvåsiffrig nedräkning, 99 dagar kvar! Helt galet underbart! :) 

    Jamen du ser! Åh, jag tyckte hon sa något på 120 i järnvärde. Om det går ner vid kontroll på glukosbelastningen så ville bm att jag skulle börja med järntabletter. Vi får se. Har ätit järntabletter innan jag blev gravid pga blodbristanemi. 


    Tack snälla för pepp! Kanske är det alla hormoner som spökar. Det är så lätt att jämföra sig med andra. Min syster tex gick upp 10 kg totalt, men då vägde hon lite mer än mig innan. Åh under 100 dagar. Jäkla, coolt! Jag har 103 dagar kvar, Bf 14/8. Då har du Bf 10/8 kanske :). 


    börjar bli stressad över vad som komma skall, överlycklig absolut, men med viss fasa haha. 


    Alltså, heja oss alla gravida, som kämpar på, och ger liv åt andra. 


     

  • Frida123123
    Nilla6 skrev 2022-05-03 21:42:59 följande:
    Var oxå hos bm idag för 25 veckors mötet. Hjärtljud på 142, hb låg på 112 som sist fast jag äter järntabletter, dock blev jag lite nojig för att sf måttet "bara" låg på 23 cm i vevka 25+3, hoppas bebis växer på bra iaf. Ska på tul i vecka 32 så hoppas på goda nyheter. Angående vikten så är det hemskt men inget att göra åt nu tyvärr. Med första gick jag upp 35 kg, andra 25, 3e 15, nu började jag högt så gått upp runt 7 kg men ligger redan på slutvikten för de andra så usch men som sagt, vi får ta itu med det sen, nu bakar vi bebis till augusti, beach 2023 kanske;) 

    Sf mått på 23 ligger inte det med inom normalvärde, fast lite under kanske då. Läst många tidigare som legat på 23. det ska nog gå bra. Bra med tul för att kolla upp det. ja, sant haha låt oss baka bebis nu! Inte så jättelångt kvar heller! Du borde ha kommit ner till 100 dagar idag då!! Bra jobbat :).

  • Frida123123
    Emjol skrev 2022-05-15 08:28:08 följande:

    Hur går det för alla? Glad

    Nu börjar det bli tungt på jobbet och jag räknar ner veckorna till jag får gå hem, 5 veckor kvar Flört
    Har ansökt om graviditetspenning så får se om det blir godkänt men oavsett så kommer jag gå hem då men förlorar lite mer semester och föräldradagar.
    Väntar med spänning till TUL också i juni då sambon äntligen får följa med Hjärta

    Drömde häromdagen att bebis skulle komma ut i juli? Får se om det blir en sanndröm eller inte Tungan ute


    Hej, jag har tänkt att skriva i tråden, men sedan kommit av mig. Undrar med hur det går för alla. imorgon går jag in i vecka 27+0 (28).  Tiden går fort! Räknar också ner dagarna på jobbet, går hyfsat men tröttheten och gravidhjärnan börjar visa sig. Om jag förstått det rätt går jag in i tredje trimestern om en vecka 28+0, wow. 


    Vad har du för symptom som gör att det känns jobbigt för dig just nu? För vilka symptom har du ansökt om graviditetspenning för? Undrar om drömmen kanske blir sann då, vi får se! 


    Om en vecka har vi bokat in privat 3d. Ska bli så spännande! Längtar! könner att kroppen samlar på sig mer vätska, kan känna det i händer, ben och fötter. Lite jobbigt.. 

  • Frida123123

    Till Tino: vi bokade in ett privat 3 D ultraljud, dvs inte på några indikationer. Så vi betalar själva, men det är det värt. Vårt första och kommer bli vårt enda barn. Så nyfiken på att se hen. 


    Ja, det märks att gruppens bra mående-perioder i andra trimestern börjar gå över i nästa fas, dvs mer krämpor som ofta infinner sig i tredje trimester. 


    Själv märker jag av mer vätska i kroppen- händer och fötter, men inte så pass att jag tappar saker som Nilla6, stackarn! Sedan har yrsel/svimningskänsla kommit. svimmade nästan på en resturang igår ( var tvungen att lägga mig ), idag bättre men lätt yr. Mina järnvärden har varit bra men vi får se, ska på glukosbelastning nästa måndag. Åh, gillar verkligen inte stick i fingret. Men det är bara att bita ihop, för värre blir det haha. 


    Föräldraledigheten har vi inte bestämt helt ännu, men ev att jag är hemma 7 månader och sambon 4 månader. 


    vi har bara köpt en spjälsäng, byrå, lite kläder, babysitter, amningskudde. Så en hel del kvar Att köpa! Lite stressande. Börjar oroa mig inför förlossningen och tiden efter, ja det går upp och ner för varje dag. 


     


     

  • Frida123123
    Tino skrev 2022-05-17 07:26:56 följande:
    Undebart att se lilla bebisen igen. Har ni kollat om det är en pojke eller flicka? Vi har också gjort IVF. Med denna graviditet, så väl som förra, så tyckte jag att ta reda på kön hjälpte till i att knyta an till den lilla. Både denna och första är pojkar. :) 

    Det är egentligen inte så mycket som behövs för att ta hand om ett spädbarn, men jag minns stressen över allt som måste fixas. Det är lite samma där tror jag, att fixa, handla, tvätta osv är en del i att knyta an till bebisen. Vi har det mesta men har köpt lite nya kläder ändå. :) 

    Om oron för förlossningen blir stor kan jag rekommendera aurorasamtal (eller liknande). Det har verkligen hjälpt mig att bena ut vad jag är rädd för och att försöka hitta lösningar hur det ska kännas tryggt för mig. 

    Just nu känner jag mig mest nervös för amningen.  Med första fungerade det inte och det var väldigt tufft. Har bestämt att försöka även nu men är oroad att jag inte kommer kunna amma av någon orsak. Jag har i alla fall fått min sjukskrivning godkänd så kommer få sjulpenning fram till förlossningen, det är en sten som ramlat från mina axlar. 

    Vi vill inte ta reda på kön, så det får bli en överraskning. Jag har växlat mellan pojke, flicka och nu pojke haha. 


    Grattis till er pojke som ligger i magen! Jag är rätt orolig för att barnet ska komma tidigt, finns inget som tyder på det men, tror det har med ivf, mina två missfall etc. 

  • Frida123123

    Idag var vi på privat 3 d ultraljud med tillväxtkontroll. Bebisen mår bra och allt såg normalt ut. Är idag i vecka 27+6. Bebisen väger 1,1 kg, ligger 8 % under kurvan, men helt normalt. Bebisen sov under hela undersökningen men vi fick jättefina bilder ändå. Wow! imorgon är det dags för glukosbelastning! visst är det flera tråden som varit på det redan? 

  • Frida123123
    Mami1230 skrev 2022-02-02 07:29:30 följande:
    Bf augusti 2022

    Hej,
     Kul att följas!
    Grattis till er alla! 
    Jag tar BF 12 aug. Känns helt overkligt! gjorde KUB igår och allt så fint ut.

    Hur mår ni? Har illamåendet försvunnit? Min har liksom tillbaka? 


    Mami1230 skrev 2022-05-22 13:33:34 följande:

    Hej på er,

    Här kommer det en till som också ska föda i aug. BF 12 aug.

    Ni som bor i Sthlm, jag undrar var ni har valt för förlossningssjukhus? 



    Hej och välkommen! Hur har din graviditet varit? Mått bra? 
  • Frida123123
    bullmamman2 skrev 2022-05-23 11:44:51 följande:

    Har varit hos barnmorskan idag, alla värden såg bra ut. Magen var dock över den översta nivån, så det blir troligen en stor bebis denna gången också.

    Nästa gång är det dags för glukosbelastning pga av jag fått stora barn tidigare. Men sockret låg idag på 4,4 så det bådar gott i alla fall


    Hej bullmamman2, men så bra att allt såg bra ut! Tycker det står så olika när det gäller sf- mått. Vad ligger ditt på och i vilken vecka+ dag är du i nu? 


    Idag gjorde jag glukosbelastningen för andra gången. Första gången var i vecka 12 och det var för att vi har diabetes i släkten. Värdet då låg på 4,1 fastevärde och 6,1 efter 2 h. Idag låg fastevärdet på  5,1 och 6,6 efter 2 h. Så fullt normalt och ingen diabetes iaf. Blodtrycket låg på 100/75, vilket är bra om jag förstått det rätt (hellre lite lågt än högt). 

    Fick mäta magen igen. Förra gången var jag i vecka 25+1 och då var sf måttet 24, lite under. Idag i vecka 28 +0 var sf måttet 28, normalt men lite över kurvan. Har inte helt förstått det där. 


    Men visar sf mått om bebisen beräknas bli stor eller inte? Har läst om så många andra där det inte stämt, dvs ofta mindre bebis. Låg dina sf mått på samma med förra barnet och vad vägde hen då? Men då sätter man igång förlossningen tidigare eller? nåja, friskt barn är viktigast av allt! 


    Nu har jag förstått att vecka 28-32 är tillväxtspurten och att magen kommer skjuta i höjden! Herregud, får se vad man har att vänta sig nu då! 

  • Frida123123

    Välkommen till tråden Soleils! Alltid kul när det är flera som vill skriva och dela med sig. Grattis till pojke Nr 2! 


    Jag väntar mitt första barn. Är i vecka 29+0 idag. Inga sammandragningar. Mått hyfsat bra, inga komplikationer etc. Dock tror jag att jag fått sk vena cana syndrom, yrsel/andfåddhet/hjärtklappning etc. Inget farligt men ack så obehagligt. Min sambos brors barn föddes i vecka 26-27, så jag har med varit orolig för att barnet ska komma tidigt, men det är allmän oro bara. Jag firar varje vecka/dag som går nu,så länge hen vill stanna och växa på sig desto bättre. 

Svar på tråden Bf augusti 2022