• AndreaBD

    Kan man skaffa barn i min situation

    Litorina skrev 2021-11-23 06:55:43 följande:

    Att ha barn är mycket, mycket svårare och jobbigare än att sköta ett jobb av enklare sort eller att betala räkningar. Och att ha barn kan du inte ta ledigt eller sjukskriva dig ifrån.

    Att ha barn innebär att ha jättemycket att hålla ordning på. Du måste kunna sköta hela livet åt ytterligare en annan människa. Idag sköter du inte ditt eget liv. Hur skulle du då klara att sköta någon annans?

    Mitt råd till dig är därför att inte få barn. Så som du beskriver ditt liv idag är risken stor att både du och barnet skulle må riktigt dåligt.


    Så kan man definitivt INTE säga! Det kan vara så att TS har svårt just för jobb och för att vara ute bland folk. Jag känner flera kvinnor med Asperger som trivs jättebra i mammarollen och klarar det bra också, men som inte fungerar lika bra i yrkeslivet. 

    Så, du kan inte bara säga att är man dålig på A så måste man vara dålig på B. Det kan skilja sig väldigt mycket.

  • AndreaBD

    TS: 

    Vad säger din syster? Där har du ju möjligheten att testa på hur det är att ta hand om ett barn. Dessutom känner hon dig väl och kan påpeka ifall det är något som du har svårt för, men som du måste sköta om du skaffar barn.

    Det finns kvinnor med Asperger som är bra mammor. Absolut. Det är inget hinder i grunden.

    Däremot bör du också fundera på hur det kommer att se ut i framtiden. Om du ska göra någon utbildning och/eller jobba, hur er ekonomi kommer att se ut, var ni kommer att bo. Man måste ju tänka lite framåt då. 

Svar på tråden Kan man skaffa barn i min situation