Inlägg från: Novabusen |Visa alla inlägg
  • Novabusen

    Negativt KUB-resultat pga blodproverna - förkrossad och orolig



    Fick samtal idag att dom bokat fosterdiagnostik i morgon för att det var hög risk för downs syndrom. Ultraljudet på KUB såg helt normalt ut, men inte blodprovet. Jag fattade inte alls det hon sa om värden och kurvor osv. Och jag fattar inget av provresultaten heller! Helt förkrossad 
  • Novabusen
    Anonym4848 skrev 2022-06-14 09:57:24 följande:
    Förstår att det känns jobbigt! Men det är ju bra att det kollas upp, så förhoppningsvis får du veta sen att allt ser bra ut! <3

    De värden du lagt upp har dock inte med KUB att göra. TSH har med sköldkörteln att göra och Ferritin är dina järndepåer. På KUB mäter man Beta-HCG och PAPP-A.
    Då var det inte konstigt att jag inte förstod! Men varför la dom bara upp de proverna då? Gjorde NIPT-test idag, fick göra moderkaksprov men tänker att om NIPT visar kromosomfel, då kan man göra invasivt test och sen ta bort det då för då lär det ju va 100% säkert om 3 olika tester visar samma.
     
    Ja givetvis kommer man va orolig genom livet för både det ena och tredje. Tack för pepp!
  • Novabusen

    Äntligen kom svaret på NIPT! Det visade normalt :)

    Vi gjorde IVF, jag blev överstimulerad, sen fick vi 1:10 på trisomi21. 13 och 18 sa de aldrig men det var låg risk. BM ville dock inte prata om vilket värde som var kasst. Fostret hade inga avvikelser. 


    Tog NIPT-test 14 juni och fick svar 21 juni. 

Svar på tråden Negativt KUB-resultat pga blodproverna - förkrossad och orolig