Inlägg från: Anonym (Stressad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stressad)

    Trakasserad av arbetsgivare

    Ganska jobbig sits som ni förstår..

    Jag hade Synpunkter på den psykosociala arbetsmiljön och att jag pga vissa saker inte känner att jag har förtroende för min chef.

    Som svar fick först möten med min chef, hens chef och HR avdelningen utan förvarning eller info innan (30 min förvarning) på det mötet försökte man köpa ut mig med 6 månader. Jag har jobbat i 25 år och aldrkg haft ngr klagomål. Jag tackade nej så nu ville man Göra en omplacering vilket jag också sa nej till.

    Nu märkte jag att min chef och personal på HR stalkat mig på sociala medier på arbetstid och på nåt sätt hittat mitt konto där jag Varken har namn eller ort mest troligt har man gått via en arbetskamrat och kollat vilka hon följer. Då jag blockerat de flesta andra jag jobbar med men även folk jag inte jobbar med är blockade.

    Så frågan är om någon har erfarenhet av nåt likande struligt scenario och kan ge lite tips (har kontakt med facket) jag har även fått förstadagsintyg trots särskilt högrisk skydd pga sjukdom. Har dom har rätt att samla in fakta genom att stalka sociala medier och försöka använda det emot mig. (står som sagt varken nam, ort eller arbersgivare. På nån bild kan man se halva mitt ansikte så känner man mig förstår man att det är jag annars känner ingen igen mig.

  • Svar på tråden Trakasserad av arbetsgivare
  • Anonym (Stressad)

    Nej jag har inte spridit dynga. Däremot har jag tagit upp att jag fått möten utan förvarning och vilket erbjudande dom kommit med. Har även tagit upp att HR ringt mig direkt fast att det bestämdes att alla kommunination ska gå via facket.

  • Anonym (Stressad)

    Du tycker inte själv att det är lite märkligt att man påpekar en dålig arbetsmiljö och första steget är att försöka köpa ut någon. Och att de möten man haft för att prata om detta skett utan att man fått någon förvarning eller info.

    Jag har öevn tagit upp med chefen om att jag känt mig stressad över jobbet och haft ont i magen och hjäetklappnkng iga miljön och chefen pratade dom det med andra utan mitt medgivande

  • Anonym (Stressad)

    Jo faktiskt är det så. Tro det eller ej... Chefen och högre chefen har gjort misstag vilket jag tog upp och då skedde detta. Mest troligt i ett försök att rädda sin egen rygg då det kan bli att dom medverkat till att arbetskamrater tryckt ner och nedvärderat andra via chefen. Man har alltså gått via chefen och sagt nervärderande saker om andra och chefen har öppet lagt ut detta som obligatoriskt läsning.

    Jag tog upp att jag inte känner förtroende för min chef iom detta och då drog man igång detta med utköp direkt.. Den har det varit andra saker också. Att man klankar ner på att jag inte är handledare trots att man lottade vilka som fick gå handledarutbildning och enbart dom personerna skulle vara handledare. Att jag inte gått utbildningar (på fritiden) fast att jag är fullt utbildad och har alla utbildningar man behöver men det hade man visst råkat glömma bort tills facket tog upp det på möte. Mkt sådana saker. Att jag ramlade på arbetstid och gjorde illa mig och man I efterhand försökte underkänna sjukintyget för att läkaren på hälsocentralen skulle ha ljugit (var även in på röntgen i samband med skadan) man griper efter halmstrån och försöker hitta på saker för att kunna bli av med mig. För att man inte vill att det ska nystas i hur stor medverkan cheferna har för att arbetsmiljön är dålig.

Svar på tråden Trakasserad av arbetsgivare