Inlägg från: Anonym (Liknande) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Liknande)

    Trakasserad av arbetsgivare

    Liknande men mindre för mig. Kollega ansåg att jag var otrevlig under några veckors tid. Säger inget till mig. Dags för APT och samtidigt träffa nya HR. Mötet började med att chef säger- XX har något att säga. XX vänder sig mot mig - Varför är du så otrevlig? XX upplevde sig mobbad av mig. Jag, kollegor och HR ser ut som fågelholkar! HR var där för att lösa "vår konflikt" tydligen men visste heller inget.

    Inget av det jag påstods ha sagt stämde men EC trodde på XX. Jag började gråta och bad om ursäkt om jag hade varit otrevlig och konstig.

    Jag hade under den hösten blivit lämnad med två små barn men berättade inget på jobbet och jag tänkte att jag var säkert disträ och annorlunda just för det. Så jag bad om ursäkt för om vad varit sur på jobbet. Sa inget om mitt privata helvete.

    XX överlevde året innan en potentiellt dödlig olycka pga plötsligt sjukdomsfall på arbetet (en annan person riskerade i samband med detta att skadas men gjorde det inte). XX var sjukskriven ett år pga detta sjukdomstillstånd. När XX kom tillbaks var jag tydligen ett svin som kollega. XX slutade kort därefter på egen begäran.

    Ingen åtgärd på jobbet och mina andra kollegor har bett om ursäkt över att de inte vågade säga emot XX och EC.

    EC avslöjade ytterligare ett år senare att arbetet med att omplacera mig redan var påbörjat eftersom det inte gick att bevisa om jag hade mobbat min kollega eller inte.

    Att XX drabbats av sjukdom/olycka på arbetsplatsen, en annan var i fara talades det inte om du eller senare.. Min bedömning är att XX genomgick en allvarlig kris pga händelsen och på något vis hanterade situationen så här.

    Enormt otrevligt.

    10 år senare är jag kvar men det är jobbigt att tänka på hur nära jag var att bli omplacerad utan att veta och att jag "var en mobbare"

    EC är inte kvar. HR är kvar men vi har aldrig talats vid.

Svar på tråden Trakasserad av arbetsgivare