• LadyJane

    Trakasserad av arbetsgivare

    Jodå, jag har haft sådana chefer och har det i skrivande stund. Det finns bara en lösning: att byta jobb. (Jag byter 1/1).
    Inte för att jag personligen råkar ut för det här men flera av mina kollegor. Jag accepterar helt enkelt inte en inkompetent chef igen. Jag gjorde det en gång i tiden men aldrig mer. Jag har inget som helst förtroende för chefen och därför ska vi inte samarbeta. Tänker jag.

    Så oavsett vad du och facket kommer fram till kommer ingen förändring att ske, man håller helt enkelt cheferna om ryggen oavsett. Det är alltså upp till dig om du vill bita dig fast eller om du ska göra något åt din situation. Då är byte av arbetsplats ditt enda alternativ.

    Apropå sociala medier.
    Sociala medier är samma sak som en officiell och publik anslagstavla. Du skriver där för att hela världen ska kunna läsa. Den som läser gör därför inget fel utan ansvaret vilar enkom på dig. Vill du inte att någon ska läsa så publicerar du inget. Vill du att bara få utvalda ska läsa så begränsar du läsarna. Men du kan aldrig någonsin ha kontroll vad läsarna i sin tur gör. De kanske gör printscreens och publicerar överallt, du kan försöka stämma dem men lycka till, du kommer inte att komma någonstans med det.

    Att de använder privat information emot dig är däremot i en gråzon lite beroende på vad det handlar om. Säg att du har ett representativt yrke och du lever rullan privat, det kommer inte att gå ihop. Jag tror du fattar resonemanget. Se till att ta upp detta med facket och se till att du alltid, vid varje möte har en representant med dig. Kallar de till möte utan att du har en representant säger du helt enkelt det: att de måste kalla till möte enligt de regler som finns (skriftligt och senast 1-2 veckor innan mötet) och att de samtidigt ska kalla din representant.

    Angående förstadagsintyg är det egentligen något som ska förhandlas fram med facket. Du ska ha skrivit på ett avtal om detta där du godkänner det. Om du inte har detta avtal är det ogiltigt. Jag har insett att just detta är ett mycket vanligt instrument för att försöka trakassera ut personal.

    Du befinner dig i en rävsax, dina referenser lär vara tämligen svala. Det du kan göra när du söker nytt jobb är att vara ärlig om situationen utan att prata skit om chefen och samtidigt vara reflekterande över dig själv, eg vilka fel du gjort, och vad du kan göra bättre i framtiden. Det betyder att du kan få en tämligen skral referens till att bli en styrka.

    Lycka till.

  • LadyJane
    Anonym (?) skrev 2021-12-01 13:37:44 följande:
    Jag förstår inte situationen? Står du inte för vad du skriver på Facebook och liknande?
    Läser du inte inlägg?
    Någon annan förklaring finns inte annat än att du gör allt för att angripa. Och det får vi hoppas att du inte är ute efter, att provocera?
  • LadyJane
    Anonym (Fb) skrev 2021-12-01 15:25:38 följande:
    Du tappade all sympati när du skrev att du skrivit på sociala medier. Oavsett om du bara har säg 50 vänner så är det ju 50 personer som du talar illa om din arbetsgivare för, sjukt illojalt. Troligtvis är det någon av dina vänner som skickat infon vidare.
    Så du menar att alla som har facebook är det tillåtet att trakassera.

    Mest troligt känner du andra såsom dig själv och projicerar detta på TS.
Svar på tråden Trakasserad av arbetsgivare