Inlägg från: Glinda från Oz |Visa alla inlägg
  • Glinda från Oz

    Överreagerar jag på hans respons?

    Allmänt undrande skrev 2021-12-06 21:00:39 följande:

    Tänker att hans reaktion var något tam. Det var en fin och romantisk gest som kunde fått lite mer respons än en tumme upp även om han var sjuk...

    Dock, vänta tills han mår bättre innan du drar stora växlar på det.

    Jag funderar dock lite över dina motiv också, det låter lite på dig som att du gjorde det för att få uppskattning snarare än av omtanke. Jag säger inte att det är så, men det kändes lite som det i vissa saker du skrev. Kan vara bra att fundera över sina egna motiv.

    Hoppas det löser ut sig :)


    Anonym (Kvinna) skrev 2021-12-06 21:02:35 följande:

    Samtidigt så känner jag spontant att om du blir sur för att han inte sa tack känns det som en rätt egoistisk gest från din sida. Du gjorde egentligen något för att du skulle må bra och förväntade dig uppskattning, och när du inte fick tillräckligt med uppskattning så blir du sur och undrar om det är värt det?

    Jag hade dock varit tacksam om någon gjort en så fin grej för mig, men hade jag gjort en grej för någon annan så hade jag inte blivit sur om hen inte sa tack när hen inte ens har bett om saken i fråga.



    Att säga tack är vanlig enkel hyfs. Säger ni själva aldrig tack? Med den här logiken så blir allt man gör av egoistiska skäl, man säger liksom nej/ja TACK när kassörskan frågar om man vill ha kvitto på ICA. 


    Om ni har barn lär ni inte dem säga tack heller? Om de får julklappar/födelsedagspresenter så roffar de alltså bara åt sig? Gör ni samma om någon ger er en present? 

    För mig är allt det där helt främmande, jag är uppfostrad med man tackar för maten,  säger tack om man får något mm 

  • Glinda från Oz

    Jag hade också blivit stött. Att säga tack är ren hyfs, jag tror inte han kommer säga det senare heller eftersom han var så oförstående när du ringde. 

    Jag kan tänka mig två förklaringar till att han inte tackade, den ena är att han inte uppskattade det utan mest tyckte det var jobbigt och pinsamt (jag tycker det var jättegulligt) den andra är att han inte har blivit uppfostrad till att tacka. Jag har en kompis som är så, hon säger aldrig tack om vi byter julklappar när jag tackar är hon bara tyst. Hon tackar inte för maten om hon äter här, säger inte tack om jag skjutsar hem henne mm Jag vet att hon uppskattar det men jag ser det som ouppfostrat.

  • Glinda från Oz
    Anonym (Kvinna) skrev 2021-12-08 07:46:37 följande:
    Som jag sa, jag hade blivit tacksam (vilket för mig inkluderar att tacka), men att jag inte förväntar mig att andra tackar för saker jag gör åt/för dem som de inte har bett om? Om person 1 blir stött när ett tack uteblir för en sak person 2 inte har bett om som i det här fallet så känner jag att gärningen var gjord av delvis av egoistiska skäl.
    Det hör som sagt till vanlig hyfs. Andra kommer uppfatta dig som oförskämd och ohyfsad om du inte tackar det har i fet med egoism att göra utan handlar om att kunna föra sig i sociala sammanhang. 
    EnAnonumius skrev 2021-12-08 09:05:14 följande:
    Så en "tummen upp" är samma sak i din sinnevärld som att man är otacksam och "inte bryr sig"? Drömmer
    Ja, precis. 
Svar på tråden Överreagerar jag på hans respons?