Inlägg från: Symetrical |Visa alla inlägg
  • Symetrical

    Vi som planerar barn 2023

    Rosen3 skrev 2022-04-03 07:15:15 följande:

    Hej!

    Vi fick precis MA (missed abortion) i vecka 12 där barnet hade slutat växa i v 6. Nu har jag fått en blödning så väntar bara på att allt ska komma ut och sedan ska vi försöka igen. Vi blev såklart väldigt ledsna och vi skulle snart berätta :( Vi har inga barn sedan tidigare så det är första. 

    Det är bara att försöka komma igen och hoppas på att kroppen återhämtar sig fort. Vi hoppas på en 2023-bebis istället :) 


    Så jobbigt med ma :-/ Också fått ett sånt en gång. Fick dock reda på det i v 8, så slapp gå med det alltför länge. 
    Hoppas att det tar sig fort för dig! jag blev gravid två månader efter
    Här är det mest jag som planerar bebis 2023 ;-P Dock fått med mig mannen på en blir det så blir det-nivå. Tror äl inföll inatt, så borde ha bim 13-14/4 (hade bara 10 dagars lutealfas förra cykeln, som var den första efter spiraluttag så räknar med samma nu). Skulle det bli bebis nu blir bf 25/12 men jag har gått över med de andra barnen, så räknar stenhårt med det :-P
  • Symetrical
    Rosen3 skrev 2022-04-03 17:30:27 följande:

    Ja väldigt jobbigt, alla förväntningar och planer. Jobbigast är nog när vänner oxå får barn och man själv får detta besked. Men men, sörja och sen komma igen. Kommer nog kännas bättre för varje dag som går. Försöker intala mig att det inte var meningen och att det var nog fel. Synd bara som du säger att det gått så långt. Nästa gång kommer jag göra ett extra tidigt ultraljud kring v 8 så man inte går så länge även om det kan hända mycket på några veckor. Blödde du mycket/länge efter missfallet?


    Ja, vi hoppas med att det går fort sålänge det känns bra och man landat i allt. Skönt att det ändå gick fort för dig! Och lycka till med dem nya planerna med bebis 2023! Hoppas vi kan följas åt på samma bana :)


    Låter klokt! Tidigt mf lättar ändå på oron lite, skulle jag säga :)
    Nej, jag blödde mycket 2-3 dagar, sen bara lite några dagar till, så inte mycket mer än en vanlig mens.

    Ja, det vore kul! Jag tempar, så får se om tempen stiger imorgon. I såna fall får jag ett kvitto på att ägget faktiskt släppt Drömmer
  • Symetrical
    Symetrical skrev 2022-04-03 18:27:03 följande:
    Låter klokt! Tidigt mf lättar ändå på oron lite, skulle jag säga :)
    Nej, jag blödde mycket 2-3 dagar, sen bara lite några dagar till, så inte mycket mer än en vanlig mens.

    Ja, det vore kul! Jag tempar, så får se om tempen stiger imorgon. I såna fall får jag ett kvitto på att ägget faktiskt släppt Drömmer
    Menade ju såklart tidigt ul XD
  • Symetrical
    Anonym (Inor) skrev 2022-04-04 14:03:27 följande:

    Hej! 


    Jag hoppar också in här. Jag är 24år, min sambo närmar sig 30 & haft barnlängtan länge. Jag har aldrig riktigt längtat men nu det senaste tänker jag på det hela tiden och känner mig så redo.


    Jag slutade med ppiller i höstas och i början skyddade vi oss och/eller försökte undvika ägglossning då jag ville att kroppen skulle komma igång ordentligt & det verkar den nu ha gjort så nu har vi kört på som vanligt när vi känt för det. Det har ju dock inte tagit sig så nu ska vi försöka pricka ägglossning & försöka lite mer aktivt. Är så spänd men lite nervös med och tiden går så långsamt känns det som. 


    Om man väl fått mens vill man bara börja om men det går så segt? Jag har ganska lång cykel också. Enligt appen jag kör med ska jag ha ägglossning runt 11 april så vi lär väl mysa varannan dag veckan innan & efter & hoppas på det bästa :) 

    Kul att följas åt!


    Vad spännande! Skrattande
    Kommer du ta ältest eller tempa för att kartlägga exakt när äl sker? Har man lång cykel kan det ju vara ganska svårt att veta annars :)

  • Symetrical
    19977 skrev 2022-04-06 18:36:51 följande:

    Välkommen hit! Hoppas mensen kommer tillbaka snart, har du planer på att sluta amma inom snar framtid?

    och?
    HALLÅ HÖRNI! Idag kom min mens, så, nu hoppas jag innerligt att detta är sista mensen på sisådär ett år eller så. Har inte aaaaalls höga förväntningar på detta första försök hahaha?. Enligt mina beräkningar skulle BF bli 11-15 januari om det tar sig denna månaden. Högst troligtvis blir det ju inte så haha men drömma är jag bra på iaf.


    Hoppet är det sista som lämnar oss! Heja ägget! ;D
  • Symetrical
    Anonym (S.A) skrev 2022-04-10 12:00:16 följande:

    Någon här som använder Natural Cycles för att tracka er menscykel och hitta era mest fertila dagar? Är det värt att lägga pengar på eller kan man lika gärna tracka via ngn gratisapp eller kanske rent av i en helt vanlig hederlig kalender?

    Har läst runt en massa efter lite tips här i tråden och tänker att jag skulle vilja börja tempa för att lära mig hur mina cykler fungerar och öka chansen att "pricka rätt" lite snabbare. Har tidigare alltid fått höra att exempelvis NC bara är hittepå och inte fungerar men har tänkt om nu.


    Jag har länge använt mig av fertility friend, som finns som både gratis och betalversion. Personligen tycker jag att den är bättre och tydligare än NC, men allt står på engelska, vilket vissa verkar tycka är lite krångligt. Alldeles oavsett vilken app man använder är det ett fantastiskt bra sätt att lära känna sin kropp på! Det finns även omräknare som går bra att använda sig av ifall man tempar lite olika tider olika dagar. Inte superkul att sätt klockan på ringning för att tempa kanske ;)
  • Symetrical
    19977 skrev 2022-04-19 20:58:51 följande:

    Bra idé med en BIM-lista, det är kul att följas åt på det viset! Antar att man fyller i enligt datum-följd?

    28/4 Blåbärsskogen (1:a "försöket", 1:a barnet) 
    6/5 19977 (1:a försöket, 1:a barnet)


    Jag hakar gärna på lite smått. Äl borde infinna sig kring första maj och sen blir bim 11 dagar senare :)

    28/4 Blåbärsskogen (1:a "försöket", 1:a barnet) 
    6/5 19977 (1:a försöket, 1:a barnet)
    12/5 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)

  • Symetrical
    Solnel skrev 2022-04-21 12:52:23 följande:

    Hej hörrni! 


    Jag planerade också barn 2023 men har faktiskt redan blivit gravid! Är i vecka 5 just nu så planerat BF slutet på december! Blir ju ev ett 2023 barn ändå för min del. Vi försökte i april fast vi tänkte vänta lite till då jag inte trodde jag skulle bli gravid direkt haha men då råkar man ju bli det! 


    Wohoo!! Stort grattis! Först ut i tråden Gravid
  • Symetrical
    Ringingrid skrev 2022-04-29 12:30:05 följande:

    Blir tydligen en januari bebis här om detta håller! //


    Stort grattis!!! :D
  • Symetrical
    aprildag skrev 2022-05-02 05:00:59 följande:
    Grattis till er som har plussat!Glad

    Fick ett svagt positivt test i fredags morse och strax innan lunch så kom det blod (tolkar det som att det hela var en kemisk graviditet). Blödde fredag, lördag och söndag och nu är det inget blod kvar? Har vanligtvis mens i ca 6-7 dagar? Baserat på ägglossningen så borde jag egentligen fått min mens imorgon. 


    Antar att det bara är att ta nya tag! Menscykeln har varit lite smått oregelbunden nu sen jag fick den efter graviditeten så att plussa kring ÄL märkte vi inte var så lätt. Fler ÄL stickor beställda nu så siktar vi in oss på en Februari eller Mars-bebis iställetSkrattande


    Blödde du mycket? Tänker om det kanske var en implantationsblödning annars..!? Har du tagit nåt mer gravtest? :)
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023