Inlägg från: Blåbärsskogen |Visa alla inlägg
  • Blåbärsskogen

    Vi som planerar barn 2023

    En fråga! 
    Brukar ni känna av då ni har ägglossning och hur isåfall? Har iafton haft ont i vänster sida magen långt ner och på samma sida i ryggslutet då jag är uppe och rör på mig, känner knappt av det då jag sitter ner. Funderar om det kanske beror på att ägget släpper, med tanke på det positiva äl-testet igår :) Har en gång tidigare känt av äl, men då var det som svag mensvärk och annars brukar jag nog inte känna någonting. 

  • Blåbärsskogen
    19977 skrev 2022-05-14 07:11:49 följande:

    Jag pratade med min sambo igår, nämnde att onsdag-måndag nu kommande vecka är bra dagar för oss. förra månaden nämnde jag ingenting eftersom att jag tror att han kan få prestationssvårigheter om han vet att han ?måste? komma i mig. Dock kom han ju inte i mig på FYRA dagar innan/under ägglossningen förra månaden vilket gjorde mig extremt besviken, vilket jag dock inte har sagt till Honom.

    Men av den anledningen så tänkte jag att det är bättre att jag berättar ett spann med dagar när det är rätt tid för oss nu runt denna ägglossning, så att han ändå förstår ungefär när det gäller. Men fick till svar då att ?tänk inte så, det tar sig när det är vår tur, det är inte bra att planera och tänka på det för mycket??. Jag vill inte ge honom någon press så jag sa bara OK typ, men egentligen vill jag bara skrika ?MEN DET KOMMER ALDRIG TA SIG OM DU INTE KOMMER I MIG NÄR JAG HAR ÄGGLOSSNING FATTAR DU VÄL????? hahaha.

    Skrattar åt det men känner samtidigt en hopplöshet, det vore ju en helt annan situation om det var JAG som inte kunde komma, men för att det ska bli en graviditet är det ju ganska avgörande att han kommer i mig typ varannan dag ett par dagar innan och efter ÄL. 


    Åh känns hopplöst verkligen, behövde bara skriva av mig lite här hehe.


    Förstår att du blir frustrerad!! Männen verkar tänka så himla annorlunda än vad vi kvinnor gör... här går vi liksom och tänker på allt, hur man ska passa in äl, vad våra symptom är och styra och ställa allt som har med barntillverkandet att göra, medans karlarna bara lutar sig tillbaka. Man ba, hallå visst vet du att du har 50% ansvar och det krävs 2 för att göra barn??? 
    Är ni båda lika sugna och taggade på barn, eller en mer än den andra? Hos oss är det väl jag som är mest drivande, min sambo vill ju också ha barn men han är lite mer som din karl "det händer när det händer" :P 
    Tur som är har han ju ändå ställt upp med simmare varannan dag hehe, men jag förstår verkligen att du blir besviken... <3
  • Blåbärsskogen
    19977 skrev 2022-05-14 12:55:24 följande:
    Haha ja men eller hur!! Nej det är båda som är lika sugna på barn, men han har varit redo väldigt mycket längre än vad jag har, han är ju ganska mycket äldre än vad jag är så han har velat ha barn i typ 10 år medan jag känner mig redo att starta först nu. Därför blir jag extra frustrerad för han verkar inte förstå hur ?svårt? det kan vara att bli med barn, men tror mest han försöker intala sig själv att ?det händer när det händer? fast egentligen hade han velat haft barn helst igår liksom.

    Haha ja men tur att din karl bidrar med simmare varannan dag iallafall, det är ju en stor fördel. Nu har jag och sambon haft fullbordat samlag både igår och idag faktiskt, två dagar i rad, hoppas vi får till det två dagar i rad även nästa helg då ÄL kommer ske haha men det är ju så typiskt att någonting skiter sig då så att det inte blir?
    Ahhh okej! Ja det kan ju lätt ta 1 år innan någonting händer trots att man prickar in äl, men helst så hoppas man ju att det tar sig direkt haha. Jag har så dåligt tålamod och alltid haft, men försöker ändå släppa på tankarna och landa i att det faktiskt kan ta tid. 

    Håller tummarna att det går vägen för er denhär gången! Ni kanske får skippa sexet nudå, och spara det till nästa helg så han är extra sugen när du har äl;) 

    Alltså jag börjar fundera om de var äl igår eller inte, hade typ 1 dm sekret hängandes ur mig imorse när jag var på toa (ursäkta om det är tmi xD). Men det kanske är "rester" som suttit långt in och kom ut nu efterhand, om det ens är möjligt? Haha! Kanske får mysa till det ikväll också för säkerhetsskull.
  • Blåbärsskogen

    19977: Tror nog att det var rester, har varit ganska torr resten av dagen. Ja ända sättet att veta är ju att tempa, men det var svårt för mig (har tempat en period tidigare) då jag jobbar skift och vaknar olika tider nästan varje dag. Då blir det heller även sällan rättvis temp då jag lägger mig olika tider.... Får helt enkelt ha koll på sekretet :D
    Nä vi fick till det i förrigår när äl-testet visade positivt, och en gång nu idag :) Får hoppas det räcker! 

  • Blåbärsskogen

    Alltså jag förstår verkligen inte min kropp nu haha. Idag har jag alltså haft äl-flytningar i 10 dagar! Dom 3 senaste dagarna har det dock bara varit på morgonen då jag gjort nummer 2 hehe... och sen torrt resten av dagen. Hade ju somsagt pos äl-test 12/5 med ganska starka känningar i vänster äggstock på fredagkväll. Har jag inte haft ägglossning eller vad händer?! Oskyldig

  • Blåbärsskogen
    19977 skrev 2022-05-16 16:36:35 följande:
    Oj! 10 dagar var länge? rent spontant så känns det ju som att du inte borde ha haft ägglossning ännu om du fortfarande har sekret. Svårt att veta om du inte tempar och kan se ett tempskifte, din kropp kanske har försökt få igenom ÄL flera gånger utan att komma i mål?

    Förra månaden hade ju jag dock ÄL-sekret flera dagar efter tempskiftet och därmed sekret efter bekräftad ÄL. så du kan säkert ha haft ÄL redan ändå trots att du fortfarande har sekret.
    Ja jag vet, 10 dagar! Aldrig varit med om det tidigare haha! 
    Ahhh så du hade sekret efter äl? För det är det jag också funderar på och försökt hitta information om men inte hittat någon.... Men då kanske det kan vara så att jag trots allt haft äl. Eller inte Oskyldig
  • Blåbärsskogen
    19977 skrev 2022-05-16 19:01:31 följande:
    Haha! Nu glömde jag bifoga bilden i inlägget ovan?. Gör det här istället.
    Intressant! :) Ja för att flytningarna nu är inte helt klara genomskinliga som dom var förra veckan, utan det är som grumligare/vitt i dom. Kanske har något liknande som du hade då! 
  • Blåbärsskogen

    Tack alla ni för grattis-hälsningarna! <3 Kan inte riktigt tro det är sant, så de blir att ta ett digitalt imorgonbitti.

    19977: 
    Ja alltså dedär med symptom, jag har mått rätt segt nu senaste veckan. Har varit väldigt trött och magkatarr-känsla med illamående, men nu börjar man ju undra om det beror på graviditeten. Känns bara så otroligt att typ en vecka/några dagar efter äl ha symptom, men kanske fullt möjligt. Annars har jag väl typ känt att det sticker till i brösten någon gång då och då, men de är väldigt lite.
    Vi låg varannan dag, men oklart om jag hade äl på fredagen (dvs äl+14 idag) eller om jag hade äl på måndagen, eftersom mitt fertila sekret fortsatte 4 dagar efter positivt äl-testet (äl+11 idag). Jag låg inte kvar annat än typ 10 min efter då vi alltid brukar mysa en liten stund efteråt hihi. 
    Hoppas verkligen det är eran tur nudå!! <3

  • Blåbärsskogen
    19977 skrev 2022-05-27 21:29:45 följande:
    Kan tänka mig att det känns overkligt! Så himla häftigt!!!
    Ja men just det, du hade ju fertilt sekret efter ÄL, det diskuterade vi ju tidigare i tråden?. Tog du något ÄL-test efter att det blev positivt på fredagen då?
    Näe jag tog bara dedär på torsdagen som visade pos, och på fredagkväll hade jag ju rätt ont i tjejmagen på vänster sida. Därför jag misstänkte äl då men blev gode förvirrad när det fertila sekretet fortsatte haha
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023