Inlägg från: Blåbärsskogen |Visa alla inlägg
  • Blåbärsskogen

    Vi som planerar barn 2023

    19977 skrev 2022-07-17 10:26:46 följande:

    HEJA LITEN! Tjoho! Du är helt klart gravid, underbart! Håller tummarna för er att det går hela vägen den här gången! Tror ni har större sannolikhet nu när ni redan passerat ett missfall, och denna lilla har nog fått bra fäste tack vare att du nyligen varit gravid också! Hihi såååå kul! Vilken bra födelsedagspresent! Nu får du fira extra mycket! Skrattande


    Frågan är bara, näääär är BF hahaha, spännande ju!!


    Hoppas verkligen det! :) Ja det var helt klart den bästa starten på denna födelsedag! Sååå glad. 

    Haha ja, jag har ingen aning! Måste nog vänta 2 veckor på att jag får komma in på vul för att få ett ungefärligt bf, men om jag får gissa så blir det väl mot slutet av mars?! Flört
  • Blåbärsskogen
    Jojjans skrev 2022-07-17 12:43:40 följande:
    Men ååå grattis!!! Min son blev också till direkt efter ett missfall utan mens emellan. Han höll sig kvar! Till vecka 34 iallafall haha. Håller tummarna för dig!
    Tack!! Vågar dock inte riktigt tro på det förrän jag ser att det faktiskt finns något på ultraljudet haha... Vad skönt att det gick bra för dig! Kommer du ihåg när du hade äl efter missfallet, eller hur många veckor efter mf du plussade? 
  • Blåbärsskogen
    19977 skrev 2022-07-19 12:45:41 följande:
    Tack snälla! Det gick jättebra! Hjärta Är överlycklig! Var så nervös och var HELT fokuserad på skärmen framför mig, men direkt när barnmorskan satte staven mot min mage så såg jag att det fanns ett foster där! Med hjärtslag! Så skönt! Och den såg precis lika stor ut som vi hade förväntat oss 10+3. känns underbart! Nu inväntar vi ett resultat på blodprovet bara, det förväntas vi få nästa vecka!
    Åhhh men vilka härliga nyheter!!! Så himla roligt HjärtaFörstår att du är väldigt glad! Hoppas provsvaren kommer tillbaka normala, kommer ni även vilja ta reda på könet eller hur känner ni? 
  • Blåbärsskogen
    19977 skrev 2022-07-19 13:37:24 följande:
    Hihi tack Hjärta Ja förhoppningsvis och högst troligen så är det ju bra resultat! Vi sa att vi inte vill veta könet så barnmorskan skulle nämna det när de skickade vidare provet för analys så de kommer inte kolla könskromosomerna alls utan bara de tre trisomierna!

    Har en vän som fick dåliga resultat på NIPT och när de läste provsvaret på 1177 så stod det klart och tydligt ?XY-kromosomer? så de såg ju könet när de läste vilken trisomi som var högrisk, jag vill inte råka se könet alls så sa att de kan exkludera den analysen helt hehe!
    Ah okej! Tråkigt när man inte vill veta könet men får veta det ändå... Spännande att inte veta ;D
  • Blåbärsskogen

    Har nu suttit och googlat lite för mycket tror jag... Kom in på skiftarbete och graviditet. Jag jobbar nu 3-skift (förmiddag, eftermiddag och natt i 7 dagar i följd) och blev så nojjig då jag läste att fler än 1 nattpass per vecka ökar risken för missfall... Jag jobbar ju antingen 2 eller 3 nätter per "svit". 
    Någon som också jobbar eller jobbat skift i samband med graviditet? 
    Jag vill ju minska risken för missfall så mycket det går nu efter missfallet för några veckor sen :( 

  • Blåbärsskogen
    19977 skrev 2022-07-20 08:22:25 följande:
    Förstår att du blir orolig! Jag har arbetat 5-skift i några år men har nyligen bytt jobb för att inte både jag och sambon ska jobba skift samtidigt när vi får barn sedan. Jag har tidigare haft några gravida kollegor som fortsatt jobbat nätter i princip hela graviditeten utan att få missfall vad jag känner till, deras barn är friska. Men om du är orolig kanske det är bra att berätta om graviditeten för din chef och om det finns möjligheter att undvika just nätterna? Enligt google får man nog bara hemska svar, det är ju allmänt känt att skiftarbete inte är hälsosamt och förkortar livet och bla bla bla, men många trivs ju väldigt bra med det och klarar det fint. Har du lugna nätter när du jobbar?
    Detta är ju dock ett sommarjobb som jag började på i maj och fick idag förlängt till mitten på september. Kanske är lite annars med tanke på att detta är tillfälligt? Men tackade ju trots allt ja till dethär erbjudanet i hopp om att få in en fot och eventuellt få fortsätta till hösten. Nu vet jag dock inte hur jag ska göra efter september... Om graviditeten går framåt och fortsätter så tänker jag att jag får prata med chefen och förklara läget, om jag har tur så kanske jag får mindre nätter och mer dag/kvällsturer. 
    Känner mig inte riktigt redo att prata med honom riktigt än dock, eventuellt om cirka 2 veckor då jag fått komma in på koll och se så det ser bra ut. 

    Ja som tur är, är nätterna oftast väldigt lugna. Är inom industrin och beroende vilket arbetsområde jag har hand om just den natten så kan jag faktiskt ändå få ihop någon/några timmars sömn under natten. 

    Är tjänstledig från min Undersköterske-tjänst för närvarande, och jag tänker att i värsta fall får jag väl gå tillbaka dit om det skulle vara så. Där är det endast dag och kvällsjobb. Men allting beror ju helt klart på hur graviditeten utvecklar sig. Har dock ut minst 10 tusen extra här inom industrin, så drömmen hade ju varit att få fortsätta här haha ;D Även om det såklart skulle gå ner sig lite om jag tar mindre/inga nätter. 
  • Blåbärsskogen
    19977 skrev 2022-07-20 23:13:18 följande:
    Jaha okej då förstår jag! Alltså det är ju svårt detta med jobb som eventuellt kan påverka en graviditet, men jag vet ju många som fortsatt arbeta nätter genom graviditeten. Du kanske kan ringa och rådfråga din barnmorska? Men om jag vore du skulle jag nog bara köra på och jobba som vanligt, framförallt om det ändå är relativt lugna nätter där man till och med kan få lite sömn, det vore nog värre om du får arbeta riktigt tungt och stressigt under nätterna. Jaa 10k extra i månaden gör ju rätt så mycket, kanske speciellt innan en eventuell föräldraledighet också!
    Jag tänker att jag kör på såhär tills jag mitt schema tar slut i september, ELLER tills jag känner att jag inte klarar av det längre. Så länge det känns okej i kropp och huvud alltså. 
    Skulle jag bli erbjuden att fortsätta skiftgång senare så får jag väl berätta min situation och be om dagtid/kvällar :) 

    Jo dom där 10k extra i månaden är sjukt stor skillnad! Som du säger, bra att ha innan en eventuell föräldraledighet men också för att vi för någon vecka sedan flyttat till hus och en del pengar har väl lagts på möbler och diverse hehe 
  • Blåbärsskogen
    19977 skrev 2022-07-21 10:44:40 följande:
    Ja åh förstår dig verkligen. Men kör på som vanligt sålänge du inte känner att kroppen inte klarar av det! Hehe ja nytt hus då blir det mycket utgifter, vi kommer flytta strax efter ett vår bebis har fötts och med dessa räntehöjningar så lär månadskostnaden bli enormt mycket högre än den vi har nu?
    Dessa jäkla räntor alltså... Otroligt stor skillnad på månadskostnaden tyvärr. Dock bara att gilla läget haha :P Får hoppas att dom hinner sjunka, eller åtminstone inte höjas ännu mer tills deas att ni flyttar! 
  • Blåbärsskogen
    19977 skrev 2022-07-23 09:00:17 följande:
    Jaaa eller hur! Hoppas verkligen det hinner rätta till sig litegrann iaf, det är ju ändå ett tag kvar så mycket kan ju hända! Hur mår du nu då? Har du fått några symptom?
    Mår bra! Har dock blivit så sjukt svullen om magen, ser lätt ut som att jag är gravid i 6 månaden :p Annars kan jag någon gång känna av lite som mensvärk, och att jag är tröttare än vanligt men ingenting som påverkar vardagen direkt.
    Önskar ibland att jag hade mer symptom så det känns "på riktigt", men jag vet ju samtidigt att det inte är något kvitto på att graviditeten går framåt. 
    För visst hade/har du knappt några symptom? 
  • Blåbärsskogen

    19977: Nja inte direkt svårt, kan ändå hålla in magen rätt bra om jag vill och för det mesta så jobbar jag där jag har ganska stora kläder. Annars mest hemma och då spelar det ju ingen roll hehe. 
    Förstår ändå att det blir lite overkligt då man knappt har symptom. Men väldigt glad för dig att man såg ett levande foster! <3 

  • Blåbärsskogen

    Ville bara uppdatera lite!
    Var på VUL idag för att kika hur det ser ut. Gissa chocken då läkaren berättar att jag redan är i v. 8 (7+3) och man ser tydligt hur hjärtat slår. Enligt henne såg allting jättefint ut. 
    Är så glad, men har börjat sedan helgen må lite illa och vara otroligt trött. Men efter detta besked så känns det lite lättare att hantera Hjärta

  • Blåbärsskogen

    Jojjans: 
    Haha kanske inte var så tydlig med min situation och du har kanske inte läst mina inlägg här tidigare hehe.
    Jag fick ett missfall och slutade blöda för snart 6 veckor sen, tog ett gravtest för cirka 3 veckor sedan som visade pos. Kontaktade kvinnokliniken som bad mig avvakta 2 veckor och ta ett nytt, vilket jag gjorde som också visade positivt.
    Fick då en tid idag för att kolla om det kunde varit rester kvar från förra graviditeten eller om det var en ny. Anade själv att det var en ny men trodde jag var kanske 6-7 veckor gången max. Det betyder ju alltså att jag måste haft ägglossning typ direkt efter missfallet, då jag nu redan är i v. 8 ;D

  • Blåbärsskogen
    Blåbärsskogen skrev 2022-08-03 19:35:34 följande:

    Jojjans: 
    Haha kanske inte var så tydlig med min situation och du har kanske inte läst mina inlägg här tidigare hehe.
    Jag fick ett missfall och slutade blöda för snart 6 veckor sen, tog ett gravtest för cirka 3 veckor sedan som visade pos. Kontaktade kvinnokliniken som bad mig avvakta 2 veckor och ta ett nytt, vilket jag gjorde som också visade positivt.
    Fick då en tid idag för att kolla om det kunde varit rester kvar från förra graviditeten eller om det var en ny. Anade själv att det var en ny men trodde jag var kanske 6-7 veckor gången max. Det betyder ju alltså att jag måste haft ägglossning typ direkt efter missfallet, då jag nu redan är i v. 8 ;D


    Förresten GRATTIS till ditt plus Jojjans!! Är det första barnet och hur många försök tog det? 

    Det här blir första för oss och bf blir 18/3.
  • Blåbärsskogen
    Jojjans skrev 2022-08-03 20:28:41 följande:
    Blåbärsskogen skrev 2022-08-03 19:36:50 följande:
    Förresten GRATTIS till ditt plus Jojjans!! Är det första barnet och hur många försök tog det? 

    Det här blir första för oss och bf blir 18/3.


    Å just ja så var det ju! Jag har läst men glömmer så lätt särskilt när man är med i många trådar :) vilken lycka att ni redan kommit så långt! måste vara extra skönt att redan ha passerat veckan du fick missfall i senast. Eller finns det chans att det inte var missfall utan är samma graviditet?

    tack!! Det var bara andra försöket, tack och lov blir jag gravid lätt trots att jag är 36. jag har en son som snart fyller 3, men också många väldigt traumatiska missfall i bagaget. Först en för tidig vattenavgång i vecka 16, sen ett tidigt mf i vecka 6. Sen blev jag gravid med min son (som föddes i vecka 34). I september så födde jag hans lillasyster i vecka 21 pga att förlossningen drog igång för tidigt, så nu börjar kampen om att inte föda mer för tidigt än att ett barn kan överleva, eftersom min kropp lätt drar igång prematurt. 


    om allt går vägen trots allt så är bebis beräknad i mitten av april, men vet inte om jag ens vågar hoppas på att gå en fullgången graviditet.


    Nä detta är 100% en ny grav, var på koll under mitt missfall där det konstaterades. 

    Åh, förstår verkligen att det då är med blandade känslor du går in i detta. Håller verkligen alla mina tummar och tår att det går vägen för er! Det är inte lätt eller en dans på rosor dethär med att skaffa barn Hjärta
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023