• Mån 17 jan 08:06
  163307 visningar
  901 svar
  Inlägg från Hejsan91hejsan Visa alla inlägg
  901
  163307

  BF september 2022

  Ny här och har precis plussat! Första försöket efter mitt senaste ma, så vågar tyvärr inte hoppas på något än på länge. Men så himla glad att det gick så fort denna gång (låg faktiskt 7 dagar i rad haha).

  Har haft två ma under 2021 (ett i vecka 12 och ett i vecka 14). Inga barn sedan tidigare så har verkligen varit en psykisk berg och dalbanan.

  Det som jag tycker va häftigt denna gång är att jag tror jag kände när ägget fäste i lördags, hade stickningar till och från hela dagen i vänster sida av livmodern och sedan på kvällen kom lite rosa på pappret, verkligen jättelite (troligen nidblödning).

 • Tis 18 jan 15:14
  Anonym (Samma) skrev 2022-01-18 14:45:35 följande:

   


  precis samma här! Känner att jag är så sjukt orolig denna gång och kommer nog inte kunna slappna av eller berätta till någon innan niptsvaret. 


   Alltså fler som haft trisomi 18 sist? Jag fick reda på trisomi 18 i slutet på november, va då i vecka 14. Kom som en chock. 

  Plussade igår och är nu orolig över att det ska hända igen.
  Skulle gärna prata med er som varit med om samma, känns som det är så himla ovanligt? kram till er <3
 • Tis 18 jan 15:28

  En till fråga till er som också hade foster med Trisomi 18 sist, kommer ni bli erbjudna gratis nipt denna gång? Till mig sa dom att de inte bekostar nipt utan endast Moderkaksprov och Fostervattenprov. Men eftersom att det innebär risk så gör jag hellre nipt. hur tänker ni?

 • Tis 18 jan 18:36
  Anonym (Samma) skrev 2022-01-18 18:09:01 följande:
  Vi blir inte erbjudna någonting här förutom fostervattensprov. Jag kommer göra nipt igen och betala med egna pengar.

  Okej, ja samma här tänker också göra nipt privat. Va de i samband med nipt de upptäckte de för dig också eller vilken vecka var du i? För oss såg allt först fint ut på nipt ultraljud men sen ringde läkaren ca 10 dagar efter och bekräftade misstanke om trisomi 18 och då på kontrollultraljud hade fostret redan somnat in.


  Känns märkligt att vi är tre som varit med om det i denna grupp med tanke på hur ovanligt det verkar vara (av den info läkarna gav mig). Fick ni någon eventuell ärftlighetsutredning? På oss undersökte de endast lungvävnad efter nipt-resultatet och bekräftade trisomi 18. 

 • Ons 19 jan 12:13
  Naaalaa355 skrev 2022-01-19 11:56:25 följande:

  Hejsan, jag tror att jag plussade imorse.. det är väldigt svagt så vet inte.. BM imorgon..  //

  men isåfall har jag BF 25:e september???? 


  grattis till plus :)!!

  Mitt va lika svagt när jag tog med billig teststicka imorse på bim, se bild 2.  Däremot tog jag CB early på bim-2 och fick då ett tydligt sträck (Se första bilden).

  någon som vet om det är vanligt att sträcket är så svagt på bim med billiga teststickor?
 • Tor 20 jan 11:45
  Längtan1987 skrev 2022-01-20 11:20:09 följande:

  Hej alla fina!


  Grattis till era plus!!


  Vi gick in i v.8 7+0 idag. känner bara spänningar i brösten och lite molvärk till och från om dagarna. Skulle nog säga att jag är lite extra trött också. 
  Men annars mår jag lite oroväckande bra. 


  Va på tidigt vul i förrgår då vi fått hjälp med graviditeten och fick se en liten liten prick och ett hjärta som slog. Blev lite mer verkligt men hur ska man hålla tankarna i shakt till nästa ultraljud? 


  Hur vet man att allt är bra fram till dess? Denna ständiga oro! Vårt första barn och vår första graviditet. 
  kram på er! 


  Ååh grattis vad kul för er :)!! Kommer säkert gå bra ska du se :) själv hör jag nog till en av dom som aldrig kommer våga hoppas på något förrän bebis är ute. Har inga barn sedan tidigare men hade två st missed abortion under 2021 i vecka 12 och 14. Hoppas på bättre lycka denna gång men inte lätt :)
 • Tor 20 jan 21:13
  Saxin skrev 2022-01-20 21:04:47 följande:

  Alltså åh, blir så mindfucked av min kropp varje graviditet!
  Är ju på äl+10 idag men har ju redan plussat. Dock kom det bruna flytningar igår som fortsatt idag. Rynkar på näsan
  Kan det vara en eventuell nidblödning som kommer såhär i efterhand?
  Har även covid till råga på allt så hostar/nyser en del, kan man spräcka kärl osv av det? Haha. Försöker hitta andra förklaringar än det man inte vill tänka på..


   


  jag fick vad jag tror är nidblödning i lördags (endast superlite rosa på pappret under en kväll). Jag var då på äl +9/10 så jag tror det var ägget som fäste för hade haft stickningar till i från i ena sidan under dagen. Gjorde ett tidigt Graviditetstest på äl+12 i måndags och det var positivt. håller tummarna för att det går bra för dig <3

 • Fre 21 jan 11:27

  Joinar gärna fb gruppen sen efter rul om jag kommer så långt :))

 • Sön 23 jan 08:43

  Grattis alla nya plus:)!!! Angående jobb har jag redan berättat då jag måste undvika vissa saker på jobbet som gravid. Har ju haft två ma tidigare så lite tufft att ständigt berättaren håller tummarna nu.

  Btw svettats så jävla mkt i natt och känner mig fortfarande så varm. Någon annan? termomtern säger bara 36.5 så verkar ju inte va feber?

 • Ons 16 feb 12:50

  Gjorde idag vul, så skönt att iaf få se ett litet hjärta slå efter två ma, även om de egentligen inte säger så mkt då båda mina tidigare ma inträffat senare. har fått sån himla ångest inför ultraljud, någon som känner igen sig? Blev tillbakaflyttad 2 dagar så är bara i 7+5 (Men fick nidblödning väldigt sent så kanske beror det på att ägget fäste lite senare, eller har det någon inverkan på fostrets storlek?)

  Har bokat tid för nipt i 11+6 nu och hoppas man slipper hitta kromosomavvikelser denna gång :/ Funderar på att boka in ett till vul innan dess. /orolig tjej men som hoppas på 3e gången gillt. 

Svar på tråden BF september 2022
Logga in
Bli medlem