• Syren93

    BF september 2022

    Hej!
    Har inte skrivit i tråden innan, men följt på avstånd. Jag har två missfall (ett missfall + ett MA) i bagaget så tar denna graviditeten en dag i taget.
    Är idag i vecka 10+2, har precis lämnat blodprover för KUB, är otålig på att få en tid :) gjorde ett tidigt ultraljud i vecka 8+0 och fick då se en levande varelse. I tidigare graviditeter har det inte gått längre än vecka 5-6, så känner mig försiktigt hoppfull.
    Har mått ganska illa, speciellt om kvällarna. Det har dock börjat lätta lite sista dagarna. I övrigt är jag mest trött, sover 11 timmar av dygnet om jag får :D

    Ni som lämnat prover för KUB, vet ni vad ert hcg värde låg på?

  • Syren93
    Anonym (15/9) skrev 2022-02-23 22:00:54 följande:
    Hcg 26,5
    papp-a 0,4

    oroar mig att ngt är fel!
    hur låg du?
    Jag har inte fått svar än. Såg dock att det är "hcg fri betakedja" som tas, och inte vanligt Hcg. :)
    Vilken vecka är du i? 
  • Syren93

    Jag verkar inte kunna citera, knappen hänger sig..

    #frökenmandiz, jag blev inte heller så klok av mina blodprover. Tog prov i v. 10+2, hcg fri betakedja var 68, och papp a var 1,59. Säger mig ingenting.
    Jag har KUB v. 13+0 om 8 dagar, och oroar mig mest för MA... Jag undrar så om blodproverna visar på levande foster? Eller om man redan där kan se att något är fel. Får in i vecka 12+0 i morgon, men kommer som sagt inte sluta oroa mig förrän KUB.

  • Syren93

    #feliscatus. Men har du gjort ultraljudet? Det är ju proverna och ultraljudet i sig som avgör risken, det slutliga värdet. Du lär inte få nått svar på enbart blodproverna.. :) vad jag förstått så brukar man få svar på plats.

  • Syren93

    Har idag varit på KUB, allt såg fint ut, fick låg risk på allt! Vecka 13+1 stämde precis. Känns så otroligt skönt, en lättnad! Och även lite märkligt att se fostret där på skärmen!

  • Syren93

    Jag ser mest svullen ut, men kan ganska tydligt känna en hård bula över pubisbenet, under naveln. Känns mest när man ligger ner :) är i vecka 14+0 idag! 

  • Syren93

    Går in i vecka 21+0 i morgon (tjoho) och har börjat spana lite på vagn. Det känns som rena djungeln! Jag förstår att det enklaste kanske är att åka till en butik och kolla. Tänkte om ni hade några tips!

    Jag vill helst slippa lägga en månadslön på vagn.. Och vill ha en som fungerar bra att köra med på landet! Gillar vagnar som har 4 stora hjul, alltså ej små där framme, men hittar typ inte det!

    Hoppas ni alla mår bra Glad

Svar på tråden BF september 2022