Inlägg från: hammarhajen |Visa alla inlägg
  • hammarhajen

    Behöver tappa vikt

    Fysisk aktivitet är bra för det mesta, även för det psykiska måendet. Jag tänker att en promenad om dagen är ett bra första steg, inte bara för vikten i sig som för resten av dig. Mår man lite bättre mentalt är det också lättare med andra förändringar. Det behöver inte vara långt till en början, huvudsaken är att man jobbar in rutinen att gå ut en stund varje dag. Så jobbar man långsiktigt på att öka.

    Vad gäller grönsaker kan det vara lättare att äta dem tillagade. Många tycker bättre om tomater när de är krossade i en köttfärssås, och föredrar broccolin ugnsstekt med vitlök och salt framför bara kokt, löken är för många godare när den är stekt.

    Annars - finns det NÅGOT med du gillar än jordgubbar? Någon frukt, lök till vissa maträtter (pannbiff, burgare)? Då kan man ju börja i ändan att öka på det man faktiskt äter. 

  • hammarhajen
    parnordqvist skrev 2021-12-29 17:26:38 följande:
    Jag äter purjolök i en köttfärsrätt jag gör, och där ingår även ärtor, men jag äter inte rätten dagligen. Och det är helt klart lättare att få i sig dem i maten. 
    Bra! Då var det ju lite mer än jordgubbar
    Kanske du kan tänka ut någon mer maträtt där ärtor eller purjo kan ingå?

    Annars tänker jag att ett sätt kan vara att börja med EN grej. Om du t.ex. kan stå ut med äta äpplen, även om det är trist och ingen favorit, så bestäm dig för att äta ett äpple om dagen. Börja så. Tvinga dig till det där äpplet, men var nöjd när det är gjort och ställ inte högre krav på dig själv än så. 

    Efter några veckor kanske du lärt dig äta äpple, och kan testa en ny frukt eller grönsak. Eller så nöjer du dig med att i alla fall kommit ett steg på väg.
Svar på tråden Behöver tappa vikt