Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Osäker tjej

    Tonårstjej05 skrev 2021-12-27 19:03:48 följande:
    Osäker tjej

    Hejsan allesammans.

    Jag är en tjej på 16 år som är osäker över olika saker med mig själv. Jag har varit det nu sedan jag kom in i tonåren.. jag vet inte hur jag ska börja älska mig själv. Träffar man mig tror man att jag är den sista som skulle vara osäker då jag inte visar någon typ av osäkerhet framför någon förutom min stora syster, jag skäms. Ibland känner jag mig jätte självsäker och bekväm men det varar inte länge alls innan jag ser en annan tjej som är mycket vackrare. Då börjar jag jämföra mig med henne och göra allt för att likna henne. Jag börjar sminka mig på samma sätt, planera ansikts ingrepp osv. Men innerst inne vet jag att jag alltid kommer se ut som jag gör oavsett vad jag gör.

    Jag tror jag är i en väldigt långvarig fas i mitt liv där jag söker mycket uppmärksamhet, att utseendet spelar så stor roll och att det avgör vem jag kommer gifta mig med och leva lyckligt med. Jag tror jag vill nå denna höga skönhets standarden så att jag kan få vilken kille jag vill, den snyggaste av de alla. Jag vill känna mig så fin att jag inte känner behovet av att konkurrera med andra tjejer. Ute på stan vill jag göra ögonkontakt med flera, jag vill ha det bekräftat på något sätt att jag är fin. Jag önskade bara att jag inte hade det behovet, jag vill inse att utseendet inte är hela världen och att jag kunde vara nöjd med mig själv. Är jag den ända? Jag vet att jag är ung men jag är utmattad av detta tankesätt. Snälla hjälp??


    Du är nog som 90% av alla andra tonårstjejer. Det hör till åldern. Du kommer inte få ögonkontakt med flera, för de flesta kommer du försvinna i sorlet av andra människor och folk har annat i huvudet än att söka ögonkontakt med andra. 
    Du kommer även ändra dig utseendemässigt en hel de kommande åren. Växa in i dig själv.
    Fundera mindre på att gifta dig, fokusera nu istället på det som kommer vara varaktigt länge, din utbildning, intressen. För den dagen du träffar mannen i ditt liv, så kommer du och han gå igenom mycket tillsammans, och förhoppningsvis även åldras ihop, då är det andra kvaliteter än ett fagert ansikte på en 16-åring som är viktigt

    PS, jag peakade utseendemässig när jag hade passerat 30
Svar på tråden Osäker tjej