• Mån 3 jan 2022 17:21
  16632 visningar
  191 svar
  191
  16632

  Nu börjar covid om igen… utan symtom

  Anonym (Covid) skrev 2022-01-03 17:11:45 följande:
  Nu börjar covid om igen? utan symtom
  Ny omgång med utbrott på jobbet..

  denna gången är de flesta vaccinerade och har funnits positiva när vi gjort screening på all personal och alla patienter, fast de flesta helt utan symtom.

  Jag kan inte bestämma mig om det är positivt eller negativt.

  För den enskilde individen är det naturligtvis bra att slippa symtom, men då är det väl lättare hänt att man bara ska en snabbis till affären, en snabbis till ditten och datten?

  De som har symtom orkar inte gå ut men samtidigt riskerar de att behöva vård.

  Vad tycker ni andra?

  Vilka fördelar och nackdelar med vaccineringen som uppenbart minskar symtomen men kanske håller spridningen uppe i samma antal?!
  Det är väl i allra högsta grad positivt att vaccineringen motverkar allvarlig sjukdom och död.

  Varför gjorde ni screening av personal och patienter? Fanns det någon baktanke med detta?

  Oavsett om man är vaccinerad eller inte så ska man följa restriktionerna/rekomendationerna som finns.
 • Mån 3 jan 2022 21:41
  #5
  Avenia skrev 2022-01-03 19:50:32 följande:

  I USA är det numera ok att fullvaccinerade vårdanställda går till jobbet trots symtom. Säger ganska mycket om läget. Dvs att det inte är nån fara. Samtidigt sparkas ovaccinerade?


  Viruset går oftast ut drabbade ur kroppen för oss som är fullvaccinerade.

  Där syrran jobbar är de som är fullvaccinerade och testar positivt och asymtomiska endast i isolation i 2 dagar, har de inte fått syntom så kan de jobba som vanligt (inom vården). Däremot, om man skulle få syntom efter 3-4 dagar så blir man hemskickat i isolation. Dock jobbar de med munskydd och visir dagligen till alla patienterna.
 • Tor 6 jan 2022 20:56
  #20
  Anonym (Mia) skrev 2022-01-06 17:21:50 följande:

  Jag tycker det är fascinerande att många i min närhet verkar kunna avgöra, utan att ta test, om det är covid eller vanlig förkylning. Hade en kollega som kom snorandes och hostandes till jobbet och hon sa "äsch, det här är ju bara en vanlig bondförkylning". Som tur var skickade chefen hem henne, har inte hört om hon testat sig eller inte. En kompis hade ont i halsen och var lite snuvig och gick på kalas för hon "kände" att det bara var en förkylning. Denna person tog för övrigt ett test dagen efter, övertalad av sambon, som hör och häpna visade att hon hade covid. Alla andra som deltog på kalaset fick infon och beordrades därefter också stanna hemma och testa sig. Visade sig att flera som varit på kalaset faktiskt blev "förkylda" och flera av dom visade positivt på covidtest.

  DET tycker jag är läskigt. 

  Det är som att folk glömmer att nu börjar majoriteten av alla över 18 vara dubbel och trippelvaccinerade (i min region iaf) och då är det rakt av omöjligt att "veta" om ens till synes harmlösa ont i halsen och snuva är en vanlig förkylning eller covid. 


  Även om det är en vanlig förkylning så ska man hålla sig hemma och ta en test. Och oavsett vad testet visar så ska man hålla sig hemma tills man är frisk, dvs syntomfri. Konstigt att folk inte förstår det efter 2 år in i pandemin.
 • Tor 6 jan 2022 21:13
  #22
  Anonym (Mia) skrev 2022-01-06 21:07:23 följande:

  Jag förstår inte heller hur man kunnat missa det. Men ibland vet nog folk vad som gäller men antingen så ids dom inte eller så bryr dom sig inte längre. 

  Jag hade min första förkylning i början av december sedan våren 2019. Blev smått överraskad faktiskt. Men att jag skulle testa mig satt i ryggmärgen, trots att jag duckat symptom hela pandemin. (Visade negativt för övrigt men jobbade hemifrån en vecka efter att jag blivit frisk för säkerhets skull). 

  Haha, ja, det resonemanget är ju på tapeten nu, att folk är upprörda för att dom som tagit vaccin fortfarande kan få covid. Träffade en jävligt arg pratsjuk kvinna utanför Coop i förrgår som var SÅ ARG för till och med "kungen och drottningen" hade insjuknat "trots TRE SPRUTOR!? Varför tar vi sprutorna för om vi ändå kan bli smittade?!". Jag sa bara lugnt "om inte kungen och drottningen tagit vaccinet kanske dom dött eller hamnat på IVA, nu sitter dom istället isolerade med milda symptom, det är väl det som är huvudpoängen med vaccinet" men tanten lyssnade inte utan fortsatte raljera mot någon annan stackare som bara skulle in och handla mjölk efter jobbet. 

  Vet inte om det är någon slags kollektiv idioti som pågår. Eller tror folk t.ex. att om man tar influensavaccinet så kan man inte bli smittad av influensan längre? Det är mycket märkligt. 


  Våren 2019 fanns inte covid-19 eller några tester....
 • Tor 6 jan 2022 21:28
  #24
  Anonym (Mia) skrev 2022-01-06 21:16:41 följande:

  Jag skrev lite för snabbt. Jag menade att jag inte varit förkyld sedan våren 2019. Första förkylningssymptomen hade jag nu i december. 


  Sorry. Läste lite snabbt
 • Fre 7 jan 2022 10:16
  #27
  Anonym (Covid) skrev 2022-01-07 05:42:11 följande:

  Jag funderar på om det är hysterin som media har skapt och matat i oss under 2 år, dvs hur farligt covid är och att folk hamnar på Iva och dör. När folk sedan för en ?vanlig förkylning? så är det så milda symtom att de avfärdar det som covid. För covid blir man ju jättesjuk av.. så då kan det inte vara det.

  Okunskapen och skygglapparna är en stor bov. Och Jag-mentaliteten. (Bara jag mår bra och har vad jag behöver)


  Det är individuellt hur sjuk man kan bli av covid-19. Alla får inte en vanlig förkylning med milda symtom.
 • Fre 7 jan 2022 14:41
  #42
  Anonym (Trött) skrev 2022-01-07 14:35:05 följande:

  Det verkar pågå febril aktivitet i kommunerarna hur man ska hantera vårdpersonal som inte vaccinerar sig. Förhoppningsvis kommer det nya lagförslag snart.

  Det är ju ohållbart att man som vårdanställd inte följer riktlinjerna vid en pandemi och t ex vaccinerar sig. Som brukare är man ju helt utlämnad i det här. 


  Vaccinet är frivilligt så någon riktlinjer att man ska vaccinera sig finns inte. Arbetsgivare uppmuntrar till det men det är helt frivilligt.
 • Fre 7 jan 2022 14:43
  #43
  Anonym (Trött) skrev 2022-01-07 14:17:39 följande:

  Du svarade inte på min fråga om du tycker det är lämpligt att ovaccinerad vårdpersonal arbetar med personer i riskgrupp.

  Fast med ditt resonemang så tycker du väl att det är ok eftersom alla ska få bestämma själva. Ja, utom de brukare i riskgrupp som vill ha vaccinerad personal då.


  Om använder munskydd och visir samt handskar och förkläden så är brukarna skyddad oavsett vem som kommer.
 • Fre 7 jan 2022 14:44
  #44
  Anonym (Smittad) skrev 2022-01-07 14:27:03 följande:

  Hmm vad dumt.

  En bekant till mig smittade i några dagar hur många personer som helst. Inklusive mig.

  Står ju på folkhälsomyndighetens hemsida minst 7 dagar karantän vid positivt. Detta gäller ju då givetvis även de som inte har symtom.


  Nu bor inte min syrra i Sverige så de har lite andra regler.
 • Fre 7 jan 2022 18:16
  #65
  Anonym (Trött) skrev 2022-01-07 14:50:37 följande:

  Har du inte hängt med i debatten?

  Många kommuner omplacerar ovaccinerad personal, andra säger upp och påstår att de har lagstöd.

  Det är väl självklart att det behövs nationella riktmärken och en tydlig lag i frågan hur man ska hantera ovaccinerad vårdpersonal både nu och framöver.

  Alla vet att vaccinet är frivilligt, men det betyder inte att det ska vara självklart att arbeta inom vården som ovaccinerad.


  Jodå, har hängt med i debatten. Men så länge personalen använder munskydd, visir, handskar och förkläden så spelar det ingen roll om de är vaccinerade eller inte då de skyddar både brukarna för smitta och skyddas från att få smitta från brukare.
Svar på tråden Nu börjar covid om igen… utan symtom
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.