Inlägg från: Anonym (Anonym 666) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym 666)

    Få enskild vårdnad

    Anonym (Tvist) skrev 2022-01-05 04:38:30 följande:
    Få enskild vårdnad

    Mitt ex har skaffat advokat och från denna kom ett brev. Exet vill ha enskild vårdnad baserat på svartsjuka,ett bråk vi hade och hon misstänker att jag skulle ha skickat obehagliga sms. Svartsjuk är inget brott,bråka är inget brott,har inte skickat några sms. Hon har inga bevis på något mer än hennes ord. Har svårt att se att hon ska få igenom enskild vårdnad baserat på hennes ord.

    Min advokat är kontaktad.

    Någon med erfarenhet i vårdnadstvist?


    Baserat på bara det där kommer hon så klart inte få enskild vårdnad men som nämnts kan det bli så om svartsjukan ger stora samarbetssvårigheter.

    Ha bara nödvändig kommunikation med henne, bråka aldrig varken via sms eller telefonsamtal eller irl - hon kanske spelar in dig! Och gör dig själv en tjänst, släpp svartsjukan, hon är inte värd det.

    De där obehagliga sms:en hon fått kan hon lika gärna ha bett en kompis skicka. En del är så sjuka faktiskt.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Tvist) skrev 2022-01-05 10:52:32 följande:

    Uppför mig korrekt hela tiden.

    Blev arg sist och vi hade ett bråk,hårda ord inget annat. Hon svarade bl a. med att kontakta advokat och begära enskild vårdnad.

    Nu i jul lämnade jag över vårt barn för hennes jul. Efter 1 vecka ville jag hämta barnet och fira nyår,mitt nyår med barnet.

    Mamman vägrade lämna barnet så åkte inte ens dit för barnet inte skulle se/höra oss bråka.


    Och svartsjukan då? Vad handlar det om?

    Om hon vägrar lämna ifrån sig barnet så ska du spara alla slags bevis du har kring det, för isf är det snarare hon som har samarbetssvårigheter. Även det här hon håller på med nu är en del av det.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Tvist) skrev 2022-01-05 11:23:18 följande:

    Har (hade?) en muntlig överenskommelse om vv.

    Svartsjukan ter sig så att jag klippte all umgänge med henne(allt som inte rör vårt barn). Låtsas som om hon inte finns. I övrigt så valde jag att sluta prata med henne OM det inte gäller vårt barn.


    Då har du gjort helt rätt. Fortsätt som du gör, men se till att få er överenskommelse om vv på papper, det kan ni sköta via era advokater.
Svar på tråden Få enskild vårdnad