Inlägg från: Anonym (Bra?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bra?)

    Jag och min käresta har inte sex

    Är er relation verkligen bra? Att jag frågar vi är för att jag har varit din fru. Jag slutade ligga med min exman när barnen kom. I början tror jag det mest var hormonellt. Jag gick in i någon sorts mamma-läge där sex inte var viktigt och jag fick all närhet jag behövde av min bäbis. Jag tänkte inte på sex och onanerade inte heller. Men sen dämpades det och jag fick tillbaka lusten, dock inte för min man. Han förändrades också av att få barn, från att vara en rolig, lättsam och framförallt jämställd kille var det som att han fick för sig att han var familjeförsörjaren. Trots att vi hade samma löner (i vissa perioder tjänade jag mer). När han inte jobbade fixade han med huset, ofta ganska meningslösa projekt som gav honom rätt till ensamtid medan jag var fast i kök och vardagsrum med barnen.

    När vi pratade om våra problem tog han direkt upp bristen på sex, för det var ju mitt fel. Men han såg inte sin förändring som en del av problemet. Jag menar inte att allt var hans fel, vi var båda skyldiga till den situation som uppstått, men medan jag försökte förbättra relationen var det enda problem han tog upp att vi inte låg med varandra längre.

    Vi gick i terapi och det var bra för vi började förstå varandra bättre. Men vi möttes aldrig helt igen och ingen fick sina behov i relationen uppfyllda så vi skilde oss efter några år. När jag pratar med väninnor som också är skilda är det många som upplever samma sak. Bristen på sex är tydlig och påtaglig men att lusten för sin partner försvunnit är inget som bara hänt utan det finns alltid orsaker.

    Så mitt tips är att du rannsakar dig själv. Om du pratar med din fru om sex igen så försök vidga perspektivet till att handla om hela er relation. En bra parterapeut kan hjälpa till.

    Jag vill även säga att jag tycker hon är orättvis som inte vill ha sex med dig, inte vill att du träffar andra och inte själv försöker jobba på en lösning. Jag fattar att du vill vara otrogen för ett liv utan fysisk närhet är futtigt. Jag hoppas ni kommer fram till en lösning.

Svar på tråden Jag och min käresta har inte sex