Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
 • AndreaBD

  Foliehattar o covid-19-vaccin

  Nja, tyvärr så är det där med konspirationsteorierna numera en stor grej och det är mycket pengar inblandade också. Trots att de gärna beskyller läkemedelsindustrin för att bara tänka på profiten så finns det folk som tjänar mycket pengar just på konspirationsteorierna. Såg just en dokumentär om hur anti-vax-rörelsen egentligen började. Bl.a. med läkaren Andrew Wakefield som fejkade en studie för att bevisa att kombinations-vaccinet för småbarn (mässling m.m.) skulle orsaka autism. Allt det där med att det skulle orsaka autism kom alltså bara ifrån EN läkares "studie" som var medvetet förfalskad. Och det är just den läkaren som - trots att han ju ha förlorat sin legitimation - tjänar massor med pengar i USA med fejk-behandlingar (mot autism).

  Tyvärr så finns det även läkare bland konspirationsteoretikerna. Och de tjänar pengar. Med homeopatiska medel, med intyg på att barn inte får vaccineras av medicinska skäl och med andra tveksamma metoder. 

  Just om man inte är specialist själv så måste man ju kunna lita på experter. Generellt är det bättre att lita på det som de flesta experter tror på. Och det skadar förstås inte att vara lite kritisk. Framför allt när det gäller detaljer. 

 • AndreaBD
  Kaninbunny skrev 2022-01-08 14:19:26 följande:
  Hörde det. Vad är det för typ av vaccin? Frågan är varför man inte köper in det ryska vaccinet? Det verkar ju effektivt och med få biverkningar
  Ryssarna är ökända för att aldrig tala om det negativa. De skulle aldrig vara öppna med eventuella biverkningar. Därför litar man inte på det. 
 • AndreaBD
  Kaninbunny skrev 2022-01-08 15:02:51 följande:
  Är du en som brukar kalla andra foliehattar?
  Nä.... det lär inte hjälpa.
 • AndreaBD
  Kaninbunny skrev 2022-01-08 15:05:53 följande:
  Vilka stod bakom dokumentären, har du kollat det?
  Fransk TV. Det var alltså en TV-dokumentär, inte youtube.
 • AndreaBD
  Kaninbunny skrev 2022-01-08 15:05:18 följande:
  Då ställer jag dig frågan. Hur kan du veta exakt vilka som är experterna?

  Du tror inte att det är stora pengar i omlopp i vilket läger du än hamnar isf?

  Är det för dig då helt orimligt att ta det säkra före det osäkra att avvakta - eller att i egenskap av icke-expert anta vissa saker och chansa?
  I det här fallet, när det gäller en smittsam virussjukdom, epidemiologer och virologer. Sedan, om det inte bara gäller sjukdomen utan även följderna så kan man förstås behöva ekonomer, samhällsvetare och liknande. 

  Det är oftast pengar inblandade. Så klart på båda sidor. Vilket inte automatiskt innebär att folk gör vad som helst för pengarna. Men risken är ju större vid avvikande åsikter. 

  Vad menar du med avvakta? Inte vaccinera sig? Okej, tänk dig om ingen vaccinerar sig - då har vi inte kommit längre. Men du kanske vill att andra ska vaccinera sig och ta risken men inte du? Hur ska vi komma ur en pandemi utan vaccinering? Det har man aldrig lyckats med vad jag vet. Om man inte kan bota sjukdomen. T.ex. pesten kan man ju bota numera. 
 • AndreaBD
  Tecum skrev 2022-01-08 16:52:30 följande:

  Det är en sak jag undrar över, antivaxxare påstår sig vara rädda för negativa långtidseffekter med vaccinet. Vad är det för långtidseffekter? Har något annat vaccin i historien stoppats på grund av upptäckta långtidseffekter? Hur lång tid ska gå innan man kan utesluta dessa eventuella långtidseffekter?

  Jag vill minnas att narkolepsin efter svininfluensavaccinet upptäcktes ganska snabbt, månader och inte år. Nu har covidvaccinet testats på människor i 1,5 år en aldrig tidigare skedd skala. 


  Precis. Läkare är överens om att man ser biverkningar i regel efter två veckor och att man kan vara alldeles på säkra sidan om man kollar efter 2 månader.
 • AndreaBD
  Anonym (Fria) skrev 2022-01-08 17:22:27 följande:
  Aha och det var även ryssarna som betalade några missar att påstå att socker inte hörde ihop med diabetes för coca colas räkning

  Det är lite foliehatt att anklaga ryssarna för oetisk forskning utan grund ?
  Jag har inte anklagat dem direkt för oetisk forskning utan för att GENOMGÅENDE undanhålla negativ fakta från andra länder (och från den egna befolkningen också). Hur många exempel vill du ha? Tjernobyl, Kursk, seriemördaren Tjikatilo, diverse giftattentat. 
 • AndreaBD
  Anonym (Fria) skrev 2022-01-08 21:04:34 följande:
  Men snälla hör på dig själv .. och många i detta forum kallar många som avvaktar för foliehattar ..
  Innehåller inga argument, det där. 
 • AndreaBD
  Anonym (Fria) skrev 2022-01-08 23:35:51 följande:
  Tjernobyl skedde i Sovjet på 80-talet, menar du att det bör ligga till grund för att 2022 misstro ett ryskt vaccin är du seriös?

  Jaa Estonia sjönk - Sverige vill inte undersöka detta. Bör man då ta avstånd från Astra z vsccin enbart pga det?
  Jag har inte ens nämnt Estonia. Jag pratade om Kursk.
 • AndreaBD
  Anonym (Fria) skrev 2022-01-08 23:35:51 följande:
  Tjernobyl skedde i Sovjet på 80-talet, menar du att det bör ligga till grund för att 2022 misstro ett ryskt vaccin är du seriös?

  Jaa Estonia sjönk - Sverige vill inte undersöka detta. Bör man då ta avstånd från Astra z vsccin enbart pga det?
  Tjernobyl skedde på 80-talet, ja. Navaljnis förgiftning skedde bara förra året. Och att läkare som talade om hur illa det var med antal covid-smittade i Ryssland råkade ramla ur något fönster och dog - det var också förra året. Krim var ganska nyligen. Stödet för vitryske diktatorn var också förra året. "Förbudet" för Rysslands grannländer att gå med i Nato var alldeles nyligen...... m.m.

  Förresten så har jag inget mot Ryssland generellt. Det var inga problem på 90-talet, under Gorbatjov. Förutom Tjernobyl då. 
Svar på tråden Foliehattar o covid-19-vaccin