• Sat 8 Jan 2022 23:53
  21980 visningar
  132 svar
  132
  21980

  Foliehattar o covid-19-vaccin

  Anonym (Fria) skrev 2022-01-08 23:45:38 följande:
  AndreaBD skrev 2022-01-08 23:41:09 följande:

  Jag har inte ens nämnt Estonia. Jag pratade om Kursk.


  Du verkar själv vara det - alltså. Du talar om Kursk och Ryssland.

  Och då bör man misstro sputnik V, enligt dig?

  Då liknade jag det vid Estonia och Sverige, där Sverige inte vill undersöka vad som hände med Estonia. Bör man för den sakens skull avstå Astra Zenecas vaccin?
  Ryssarna har för vana att förtiga det som är negativt. Det har vi sett ett dussintal gånger och det har jag hört från många ryssar. De är själva väldigt medvetna om det. Det finns vissa kulturella skillnader. Är man inte medveten om det så kommer man inte långt heller i diplomatin. Plus att det verkar hänga ihop lite med just kommunistiska länder att inte avslöja svagheter. 
 • Sun 9 Jan 2022 00:24
  #38
  Anonym (Fria) skrev 2022-01-09 00:06:09 följande:
  AndreaBD skrev 2022-01-08 23:49:27 följande:

  Tjernobyl skedde på 80-talet, ja. Navaljnis förgiftning skedde bara förra året. Och att läkare som talade om hur illa det var med antal covid-smittade i Ryssland råkade ramla ur något fönster och dog - det var också förra året. Krim var ganska nyligen. Stödet för vitryske diktatorn var också förra året. "Förbudet" för Rysslands grannländer att gå med i Nato var alldeles nyligen...... m.m.

  Förresten så har jag inget mot Ryssland generellt. Det var inga problem på 90-talet, under Gorbatjov. Förutom Tjernobyl då. 


  Ja tjernobyl skedde på 80-talet som sagt.

  Det har ingenting med vaccinets kvalitet att göra.

  Läs det jag skrev i inläggen innan. Det finns inget land i världen som står för så många tragiska öden som grannen i väst. Fortfarande är det anmärkningsvärt att du drar den parallellen till detta vaccin. Du har alltså *en känsla* av att detta vaccin kan ha vadå (?) betydande bieffekter som hemlighålls för omvärlden och avfärdar det därför? Alltså har du fakta på det du står här och säger? Det låter mest som om du tror på allt media skriver i princip och dit stormakterna vill ha dig. Med all respekt men din bild låter väldigt onyanserad och som att du har en avsaknad av att kunna se olika perspektiv.. har märkts av i samtliga trådar i ämnet du skrivit i. Menar inte att trycka ner dig. Det låter bara väldigt enkelspårigt.

  Är väldigt insatt i hur ryssar fungerar tack ...
  Jag har INTE "en känsla". Det har jag väl aldrig skrivit? Utan det bara är så genomgående att ryssarna inte låter någon titta på någon data. Det är så med allt. Visst, de säger först att de samarbetar, och när man sedan kollar om de har gjort det, så är det inte så. Lyssna på Putins nyårstal (eller om det var några dagar före nyår). Det som ryssarna själva säger är ju tydligt. 
 • Sun 9 Jan 2022 00:24
  #39
  Anonym (W) skrev 2022-01-09 00:16:36 följande:
  Ingen behöver måla upp en negativ bild av Ryssland eller Kina, deras handlingar talar för sig själv. Om man inte kan se vad dessa länder gör mot sin befolkning så är man blind. Menar du på allvar att det hålls fria val i dessa länder?
  Jepp. Snart börjar hen försvara Nordkorea. ;) 
 • Sun 9 Jan 2022 00:28
  #40
  Anonym (Fria) skrev 2022-01-09 00:07:45 följande:
  Jag menar, du har aldrig tänkt tanken att det kan vara precis tvärtom, att det finns vissa andra stormakter som har ekonomiska intressen i att ständigt måla upp en negativ bild av kina och Ryssland, att odla en ständig skepticism, att dela upp öst och väst osv?
  Jag har vuxit upp under kalla kriget. Jag vet precis hur det är när världen är uppdelat i öst och väst. Den tiden avslutades 1990 - trodde vi. Inget mot Ryssland, bara mot Putin. Har var KGB-chef innan och han misshandlade sin ex-fru regelbundet. Vad förväntar man sig av en sån?

  Men vi kanske bör titta lite närmare på ämnet igen. Det handlar ju inte främst om Ryssland här. 
 • Sun 9 Jan 2022 10:35
  #47
  Anonym (Fria) skrev 2022-01-09 01:42:58 följande:

  Har aldrig påstått att det är demokratiska länder eller att jag sympatiserar med Nordkorea. Lyssna på er själva.


  Och du bör läsa mer noga. Det var ju inte direkt ett påstående. Mer av ett litet skämt, eller en överdrift för att skämta lite. 

  Men jag håller med dig om att vi bör komma tillbaka till ämnet. Ryssland är inte ämnet här utan konspirationsteorier. Och de gör faktiskt mycket skada. Jag undrar framför allt hur man skulle kunna få folk att verkligen fatta att vissa saker bara är helt osanna. Det finns ju helt säkert motbevisade påståenden som ändå lever kvar i många, många år och orsakar mycket skada. Så som det där med autism som skulle orsakas av nåt vaccin. Det är helt säkert bevisat att det var bedrägeri. Varför kan man inte få bort såna saker?
 • Sun 9 Jan 2022 13:22
  #53
  Anonym (Fria) skrev 2022-01-09 12:33:07 följande:
  De flesta baserar inte sitt beslut på konspirstionsteorier... utan på att erfarenheten av vaccinet inte är speciellt lång. Som någon kunnig i ämnet i början av tråden tycker är helt rimligt. Hen forskar nämligen i detta själv.

  Däremot ställer jag mig frågande till efter att ha läst era kommentarer igår vilka som tror på konspirationsteorier? Om du läser genom där vad som sagts, det talar ganska mycket för sig själv...
  Jag förstår inte vad du vill diskutera här? 
 • Sun 9 Jan 2022 13:31
  #57
  LadyJane skrev 2022-01-09 12:54:33 följande:

  Trådstarten är otroligt demonstrativt för hur foliehattar argumenterar. De blandar högt och lågt, vetenskap med känsloargument och kvar blir bara en klibbig geggamojja som låter bra och klokt men saknar all form av vett, sans, logik och verklighetsförankrade argument.


  Men det är ingen bra idé att anklaga TS för att vara si eller så. Konstigt att ingen verkar vilja diskutera ämnet. Många pratar bara runt hela tiden. 

  Bli lite mer konkret! Vilka är konspirationsteorierna? Vi pratar vaccin mot c-19. Det är förstås konspirationsteorier, allt detta med Bill Gates och mikrochips som man skicka in i folk via vaccinationen. 
  Dessutom överhuvudtaget teorier som påstår att man skulle vilja begränsa demokratin. Det finns förstås inget annat syfte med vaccinationen än att bli av med pandemin.

  Teorier om exakt vilket vaccin man bör ha - vissa kan vara tveksamma mot just MRNA-vaccinen. Nåja, jag tycker att jag visserligen förstår när folk tänker.. nja.. det är nytt. Men att det inte ändrar på ens DNA/RNA - det förstår väl de flesta ändå? 

  Och att det gjordes så snabbt - ja, det ju tanken, annars har vi inte så mycket nytta av det, om det skulle ta 10, 15 år.  Det är väl inte konstigt att man gör allt för att komprimera den tiden? Man kan tvivla på att det går, visst. Men det har man ju inte verkligen kunskap om om man inte är utbildad i detta. 
 • Sun 9 Jan 2022 13:42
  #58
  Anonym (Fria) skrev 2022-01-09 13:26:23 följande:
  Jag diskuterar utifrån TS. Där står det att begreppet foliehatt använda flitigt av de som väljer att vaccinera sig mot de som inte väljer att vaccinera sig.

  Då skrev jag att efter att ha läst era kommentarer från igår angående att man bör neka vaccinet sputnik pga vissa politiska händelser och att Ryssland antagligen skulle ha en agenda med att vilja sälja sitt enligt er potentiellt farliga vaccin + kommentarer om Nordkorea, Rysslandsvänner och skumma arbetsgivare låter det mer som att det är dessa provaxxare är de riktiga foliehattarna i sammanhanget. Per definition är de ju det då de tror på och sprider konspirationsteorier.
  Det har inte jag sagt, att man bör neka vaccinet av politiska skäl. Jag skulle kunna tänka mig ta den EFTER att den har gått igenom den vanliga antagningsprocessen. Den är fortfarande inte klart. Jo, jag tycker vi kan ta vacciner från vilket land som helst - men jag vill att det kollas enligt EU-regler. Just eftersom man inte är lika noga och inte lika öppen i många andra länder.

  Är det NÅGON här som tror att Ryssland skulle ge oss ett potentiellt farligt vaccin? Har jag missat något? Det var ju helt annat som pratats om. 

  Man kan bäst förutsäga en persons eller ett lands framtida handlingar genom att titta på tidigare handlingar. Inte för länge sedan förstås, och inte heller för enskilda saker. Jag sa bara att Ryssland har förtigit viktig information många gånger. Då fick man i Sverige larm om radioaktivitet i luften och trodde att ett svenskt kärnkraftverk "läcker " , då var det Tjernobyl. Och självklart nekade ryssarna då fortfarande. Det har hänt lite mindre incidenter även efter det. Aldrig avslöjade de något. Det är förstås samma sak med kineserna som inte vill att världen ska få reda på hur pandemin började. Du vet, det spelar egentligen ingen roll om VI ser dem som fiender. DE ser oss som fiender i alla fall.
 • Sun 9 Jan 2022 13:44
  #59
  Anonym (Fria) skrev 2022-01-09 13:27:45 följande:
  Personligen tänker jag åka till Ungern. Vad andra gör kan jag inte ställas till svars för.
  Du gillar att ta risker uppenbarligen. Och om du vill ha det för att ha ett intyg, för att kunna gå in ställen eller resa, då duger ju inte det ryska vaccinet (än). Förutom om du vill resa till ett östeuropeiskt land. 
 • Sun 9 Jan 2022 15:52
  #66
  Anonym (Fria) skrev 2022-01-09 13:27:45 följande:
  Personligen tänker jag åka till Ungern. Vad andra gör kan jag inte ställas till svars för.
  Lycka till, du chansar. I motsats till dem flesta som t.o.m. tycker att det som vi VET, om de vaccinerna som är godkända, inte räcker. Om det ryska vaccinet vet vi INGENTING.

  Och i fall du är samma person som i den andra tråden - räkna inte med att det den vaccinationen blir godkänd i EU. Kanske blir den det, kanske inte. 

  Och nu kan vi kanske komma tillbaka till ÄMNET??? 
Svar på tråden Foliehattar o covid-19-vaccin