• Sun 9 Jan 2022 16:01
  22173 visningar
  132 svar
  132
  22173

  Foliehattar o covid-19-vaccin

  Anonym (Fria) skrev 2022-01-09 14:40:53 följande:
  Ska vi diskutera konspirationsteorier kan nog usa och kina ta varandra i hand. Det ligger nog en och annan hund begraven där. Missat vilken stormakt det labbet har forskningssamarbete med? Är inte här för att sprida sådant utan vill noga påpeka att jag inget vet om detta och inte menar att peka åt något håll. Menar bara att man kan se saker på olika sätt.

  När du drar upp tjeornbyl igen drar jag gärna upp Estonia och Sverige igen och pekar på att det där hör inte ihop med vaccin utan är enstaka företeelser utan samband. Jag tror personligen att sputnik kommer att godkännas och eventuellt upphandlas (varför har det redan gjort det i vissa europeiska länder annars)? Vaccinet hann inte redovisa en fas tre studie innan användning i likhet med andra vaccin som också togs fram samtidigt varav vissa senare drogs tillbaka. Men ändå är det enbart de som producerar sputniks vaccin som blir ifrågasatta kring detta och att det är totalt SJÄLVKLART att alla SKA vaccinera sig helst igår med det enda tillgängliga vaccin som finns här och nu oavsett bakgrund det är TOTALT riskfritt, det kan gemene man gp i graven för och ifrågasätter man detta är man tydligen en foliehatt eller en vaccinationsmotståndare i största allmänhet.

  Varför diskuterar du bara sputnik-vaccinet? Ämnet var ju konspirationsteorier. Kanske antyder du i första stycket något sånt, men då får du faktiskt vara tydligare. Jag hänger inte med. 

  Om Estonia inte hör till ämnet, varför tjatar du om det igen då? 


  Och det är obegripligt vad du vill säga i andra stycket. Du blandar ihop allt och man vet inte vad du syftar på. Vilket vaccin hann inte redovisa en fas tre studie? Sputnik? Och vad menar du med det? Att det därför inte godkänts av EU? 

  Vaddå det är självklart att alla ska vaccinera sig med det enda tillgängliga vaccin? Det har väl funnits 4 stycken? Okej, nu används mest två. 

  I början fick man vilket som helst av dessa, eftersom det inte fanns så gott om vaccin att folk skulle ha kunnat välja. Man måste ju också förvara dem på rätt sätt och det är inte självklart att alla finns på alla ställen.

 • Sun 9 Jan 2022 16:03
  #68
  Tecum skrev 2022-01-09 14:43:03 följande:
  Men det är ju läkemedel som du länkar till, vaccin är något annat. Och när man slutar använda läkemedel så slipper man de farliga ämnena. Jag frågar om symptom som dyker upp långt efteråt.
  Precis! Att det finns biverkningar som dyker upp senare vid vissa mediciner - det vet jag också. Men det är en annan sak med vacciner. 
 • Sun 9 Jan 2022 17:22
  #72
  Anonym (Fria) skrev 2022-01-09 17:04:45 följande:
  Nej Sveriges inställning till att mörka Estonia hör ihop lika lite vaccinet från Astra som händelsen med Tjernobyl hör ihop med vaccinet från sputnik, förstår du hur jag menar? Därav tog jag upp det.

  Nu ges enbart två vaccin i Sverige, ett för yngre och ett för vuxna. Astras har dragits in pga allvarliga biverkningar.

  Jaa precis sputnik kunde inte visa upp en fas 3 studie innan det började distribueras till befolkningen i Ryssland och media skyndade sig med att förfasa sig över detta trots att det var exakt samma visa med pfizers vaccin. Att jag talar om sputnik mycket beror på att jag ser det som ett alternativ till det som ges idag och det är det som finns närmast tillgängligt. Man vet inte mindre om just sputnik idag än man vet om andra vaccin som ges i nuläget. Tar man sig tid att sätta sig in i det finns alla fakta kring detta vaccin (sputnik) och man kan konstatera att det är effektivt och kostnadseffektivt osv. Menar att det kan vara ett bra alternativ för de som inte önskar ta rna vaccin.
  Det är dock fel. Tjernobyl hör mycket väl ihop med sputnik när man pratar om att ryssarna aldrig lägger korten på borden. De låter aldrig någon se detaljerna av vad de gör. Och du försöker få det till någon slags konspirationsteori att jag säger det. I själva verket vet alla ryssar att det är så, och alla ledare i andra länder vet att det är så. Och själva Putin skulle inte förneka det heller. 

  Är du medveten om att det var just detta som Gorbatjov försökte ändra på? Hela världen pratade om glasnost. Varför skulle man ha krävt mer öppenhet om man inte hade hållit allt hemligt? 

  sv.wikipedia.org/wiki/Glasnost

  Och jag tänker inte diskutera Ryssland mera nu, det är inte ämnet. 

  Det godkänns så många vaccin som man kan godkänna med gott samvete, antar jag. Om det just nu är främst mrna-vaccinen så råkar det just vara så. Det är ju en ny på gång nu, just för att det ska finnas ett alternativ. 
 • Sun 9 Jan 2022 17:27
  #73
  Anonym (Fria) skrev 2022-01-09 17:08:49 följande:
  Tecum skrev 2022-01-09 14:43:03 följande:

  Men det är ju läkemedel som du länkar till, vaccin är något annat. Och när man slutar använda läkemedel så slipper man de farliga ämnena. Jag frågar om symptom som dyker upp långt efteråt.


  Vaccin är ett läkemedel. Dessutom funkar det inte alls så. Läkemedel kan orsaka permanenta skador och förändringar.

  Förändringarna kan vara reversibla eller vissa ickereversibla. Och som sagt Astras covid vaccin är ett exempel nyligen som drogs in
  Vissa grupper av läkemedel kan det. T.ex. neuroleptika. Vacciner kan inte det.

  Och att Astras vaccin drogs in  - ja, den hade vissa biverkningar. Det har alla mediciner och vacciner. Nu tyckte man att man kunde minska risken ytterligare genom att först ge den bara till vissa åldersgrupper, och sedan tog man bort den (kanske för att folk blev lite nojiga).

  Framför allt så fanns det i det läget tillräckligt med andra vacciner. Hade Astra varit det enda vaccinet så hade man förstås använt det. Detta är INTE att "dra in ett vaccin".
 • Mon 10 Jan 2022 13:40
  #79
  Anonym (Fria) skrev 2022-01-10 12:38:50 följande:
  Eh jo det kan det uppenbarligen?

  Du menar på fullaste allvar att man slutade använda ett vaccin för att *folk kanske blev för nojiga*? Nähä okej men vad är det då om inte dra in ett vaccin?

  Du kan inte tänka att det berodde på att det faktiskt visade sig vara för riskabelt att använda?

  Man har slutat att använda alla möjliga läkemedel genom historiens gång då de visat sig ha negativa hälsoeffekter på kort såväl som på lång sikt. Förstår inte hur du i egenskap av icke utbildad i ämnet kan stå och påstå så många saker om ett väldigt nytt vaccin trots att du har facit på hand att man inte längre använder flera vaccin; Astra, Jansen osv. Och nej finns inte massa olika vaccin att tillgå det finns ett för vuxna i Sverige i nuläget. Ser gärna alternativ.

  Tror inte att man slutat använda Astra trots de risker man känner till idag om det om det var enda vaccinet. Funkar inte så. Hade man resonerat så så hade ju hela poängen med vaccinering fallerat.
  "
  Europeiska läkemedelsmyndigheten har varit mycket tydlig ? AstraZenecas och Janssens vacciner är effektiva och fördelarna med att förebygga covid-19 uppväger riskerna för mycket sällsynta och ovanliga biverkningar."
  ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/questions-and-answers-covid-19-vaccination-eu_sv
 • Mon 10 Jan 2022 14:32
  #82
  Anonym (Jennie) skrev 2022-01-10 14:01:07 följande:

  Och när de på nyheterna säger att mer parten på iva är ovaccinerade, i det klippet innebar det 65% var ovaccinerade och 55% var vaccinerade!! Det var en liten skillnad. Jag litar inte på nyheterna då deras mål bara är att få alla att vaccinera sig!


  Det är en betydligt större skillnad om man räknar ut hur stor andel av de vaccinerade och de ovaccinerade det är. De vaccinerade är ju 85 % och de ovaccinerade 15 % (av befolkningen över 15 år ).

  Så, om båda skulle bli lika sjuka så skulle man förvänta sig att det är 5 GÅNGER fler vaccinerade än ovaccinerade. I stället är det färre. Det är ganska mycket skyddseffekt, verkligen! 
 • Mon 10 Jan 2022 22:48
  #84
  Anonym (Fria) skrev 2022-01-10 20:31:35 följande:
  Nej 71% av befolkningen i Sverige är vaccinerad och de allra flesta som blir smittade behöver inte uppsöka sjukvård.
  Om du räknar med barnen - ja. Jag räknade från 16 år. Och det spelar ingen roll hur det är med dem som inte behöver uppsöka sjukvård. Det finns undersökningar på det också. Men nu gällde det sjukhusvård.

  Det finns i alla fall 4 - 5 gånger fler som är vaccinerade. Och då måste man räkna in det om man ska jämföra vilka som ligger på sjukhus. Och då är det väldigt många fler ovaccinerade som hamnar på sjukhus
 • Mon 10 Jan 2022 22:49
  #85
  Anonym (Fria) skrev 2022-01-10 20:35:19 följande:
  Jaa det är verkligen knäppt. Oberoende medier... det illustrerar ju tydligt på vilken värld vi lever i idag.

  Jaa att man ska få samlas hur många som helst för att man är vaccinerad när effekter sjunker kraftigt och dessutom inte fungerar mot de smittsammare och farligare varianterna.

  Får lite kräkkänsla i munnen varje gång man ska *övertala dummare människor* att ta vaccin och tror sig vara experter trots att flera vaccin nyligen dragits in. Ändå är man en s k foliehatt. Källkritisk skulle jag kalla det till skillnad från vad folk som bara sväljer allt med hull och hår är.
  Det har inte dragits in, det har pausats. Det är fortfarande godkänd. Du kör med desinformation. 
 • Fri 14 Jan 2022 18:28
  #93
  Anonym (Fria) skrev 2022-01-10 20:35:19 följande:
  Jaa det är verkligen knäppt. Oberoende medier... det illustrerar ju tydligt på vilken värld vi lever i idag.

  Jaa att man ska få samlas hur många som helst för att man är vaccinerad när effekter sjunker kraftigt och dessutom inte fungerar mot de smittsammare och farligare varianterna.
  Enligt tyska experter hjälper vaccination med tre sprutor mot ALLA HITTILLS KÄNDA MUTATIONER. Mot död och svår sjukdom alltså. Enligt presskonferens idag. 
 • Fri 14 Jan 2022 23:36
  Anonym (Fria) skrev 2022-01-14 23:23:24 följande:
  Okej så det är inte för att man ska då ska minska smittspridningen? Fhm påstår ju detta men det har man ju inte kunnat visa någon statistik på direkt. Okej vad bra att de enligt experterna fungerar mot svår sjukdom efter tre sprutor inkluderat alla mutationer av viruset. Vad bra att du har möjlighet att ta alla dessa sprutor. Varför denna häxjakt av folk som inte önskar injicera sig stup i kvarten öht om nu syftet enbart är att skydda sig själv mot svår sjukdom och död? Hur tänker du kring dina barn om du vill svara på det?
  T.ex. för att sjukvården kan ha så fullt upp med ovaccinerade svårt sjuka och inte hinner med t.ex. cancersjuka? Eller skulle du tycka att det är okej om man då INTE tar hand om ovaccinerade covidsjuka? Om man prioriterar andra?

  Mina barn är vuxna och har alla tre själva bestämt sig för att vaccinera sig. 
Svar på tråden Foliehattar o covid-19-vaccin