• Anonym (.)
  Tor 13 jan 08:06
  5053 visningar
  27 svar
  Inlägg från Anonym (.) Visa alla inlägg
  27
  5053

  Behöver du hjälp med ekonomi?

  Anonym (Gränser) skrev 2022-01-12 12:58:53 följande:

  Med risk för att vara en tråkmåns vill jag varna för att ta hjälp med sin ekonomi av någon som man faktiskt inte har koll på VEM det är.

  Jättebra TS, att din kollega är hjälpt och att du vill hjälpa andra. Jag tänker dock på att människor som är ekonomiskt.utdatta och okunniga faktiskt riskerar att bli lurade av folk som uppger sig vara vilja väl.

  Just nu efterlyser du ju människor som har dåligt koll på ekonomin och risken finns faktiskt att du inte alls vill dem väl, utan luras.

  Lyxfällan hjälper bara mot vissa typer av problem. Folk i skuld p.g.a. ett kraschat företag, eller en gammal skuld från 90-tals krisen blir inte aktuella för programmet.... Självklart tar de ej emot en sjukpensionär där det inte är mycket mer att göra än att söka skuldsanering. Inte heller har de med folk vars oförsäkrade boende brann upp... Eller något annat som liksom inte går att fixa OCH bli bra TV.


  Grejen är ju att taskig ekonomi är så stigmatiserande och tabubelagt att INGEN yppar ett ord till någon man inte känner otroligt väl. Oftast inte ens då.

  Om du inte hade varit 100% inriktad på attack och ifrågasättande så hade du kanske läst trådstarten ordentligt och det som står. Nu läser du bara det du vill läsa. TS annonserar definitivt inte efter ekonomiskt utsatta att hjälpa utan berätta hur du, jag och alla andra faktiskt kan göra livet lättare för andra.

  Vet du vad medmänsklighet är för något? Det verkar inte som det.
 • Anonym (.)
  Tor 13 jan 08:57
  #22
  Anonym (Håller med) skrev 2022-01-08 18:36:14 följande:

  Sen finns det tyvärr en kategori med skuldsatta som inte går att hjälpa, dom ser inte problemet utan där får man bara acceptera att dom kommer alltid leva med skulder.


  Varför väljer du att tro det? För att då kan du klappa dig själv på axeln?

  De kan inte flytta, inte teckna något som helst abonnemang, de kan inte hyra någonting och aldrig ta något på avbetalning såsom tex träningskort.

  Snarare är det så att de är extremt medvetna om sin egen situation men det är så stigmatiserande och tabubelagt att man inte orkar ta itu med det därför att skammen och skulden är för stor.

  Hallå eller? Det räcker att gå in i vilken tråd som helst som handlar om ekonomi så ser du hur människor resonerar. Den som inte får ekonomin att räcka har i princip inget existensberättigande och har skuld till allt ont i världen. Typ.

  När något gör så ont är det lättare att stoppa huvudet i sanden för det gör mindre ont. De lär vara medvetna om det också, att det inte är konstruktivt men självförsvarsmekanismerna är starkare än förnuftet. Det är det alltid oberoende vad det handlar om. Svag ekonomi ger dessutom oftast psykisk ohälsa så de har inte bara ett lass att dra utan många.
 • Anonym (.)
  Tor 13 jan 12:27
  #24
  -2
  Anonym (Gränser) skrev 2022-01-13 09:09:19 följande:
  Det finns verkligen olika sätt att vara medmänniska. Att ta emot hjälp är viktigt, men det är också viktigt att välja vilken information man delger någon som man inte känner.

  Jag är inte inriktad på attack mot TS och har visst läst hans trådstart. Jag är däremot kunnig om att folk som redan är utsatta faktiskt också luras av folk som uppger sig vilja hjälpa.
  Kommentera gärna varför det inte går ihop ditt resonemang om att ta emot hjälp från okända. Jag förklarar ingående men du vägrar besvara det. Jag träffade rätt med andra ord.

  Du är inriktad på attack för inte ett enda ord handlar om annat. Du bör kunna vara stor nog att kunna erkänna det.
Svar på tråden Behöver du hjälp med ekonomi?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.