Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Våldtagen - försäkringsbolag

    Hej,

    Ni som har blivit vältagna och anmält detta till era försäkringsbolag -hur har processen med försäkringsbolaget sett ut för er? Har ni behövt berätta allt flera gånger igen? Hur lång tid har det tagit? Känner mig ifrågasatt och tycker allt är superjobbigt, orkar Inte ens ligga på dem trots att de handlagt ärendet över två månader nu. Vill bara ha det över, skiter snart i pengarna.

  • Svar på tråden Våldtagen - försäkringsbolag
  • Anonym (Anonym)

    Våldtagna menar jag förstås.

  • Anonym (Anonym)

    Det stämmer inte att det måste finnas en fällande dom. Förundersökningen är nedlagd. Det var en okänd gärningsman.

  • Anonym (Anonym)

    Tack snälla ni som backar upp mig. Finns många idioter som tror sig veta hur det funkar men inte har nån aning.

    Är jättetacksam för er som svarar med egna erfarenheter även om det inte är likadant ärende. Jag var med om en ?typ? våldtäkt (idag oaktsam våldtäkt men det var innan lagen kom) och då anmälde jag aldrig. Har mått dåligt i fem år, så händer det igen men denna gång våldsamt och ?riktig? våldtäkt, och jag bara kände att den här gången han ska inte få slippa undan. Men önskar att jag bara hade skitit i det, han kommer ändå inte åka fast och har varit tvungen att gå igenom allt med polis läkare försäkring om och om igen. Se bara på såna här trådar med folk som inte har nån aning om vad det innebär att gå igenom en sån här sak. Även om det är anonyma inlägg på internet svider varende jävla kommentar om att man skulle ljuga eller bara vara ute efter pengar. Tio miljoner skulle inte vara värt det jag -VI-går igenom med en våldtäkt. För övrigt ska jag skänka allt jag får ut på försäkringen till en organisation som hjälper hemlösa katter. Utan mina katter skulle jag inte orka överleva det här.

  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Brottsoffer) skrev 2022-02-01 16:40:53 följande:
    Har du någon hjälp eller stöd runt omkring dig utöver katterna (jag hade inte orkat överleva om det inte vore för mina katter heller)? 

    För mig blev själva rättsprocessen som ett övergrepp i sig, jag är extremt tacksam över min kontakt på brottsofferjouren och att jag satte mig in i rättssystemet, läste lagar osv och förstod hur svårt det är att få upprättelse trots bevis, vittnen osv å att det inte handlade om att jag blev misstrodd utan om hur systemet är uppbyggt.

    Det finns inga pengar i världen som kan läka det man varit utsatt för. Det var brottsofferjouren som övertalade mig att söka skadestånd då jag inte ens ville ha hans pengar. Det kan va en liten hjälp och ett kvitto på att man är värd att få skadestånd, i sverige är det heller inga stora summor vi pratar om.

    Hoppas du får hjälp o att du mår bättre snart i allt det här. Hjärta
    Tack. Jag har inte berättat för mina nära vad som hänt. Men jag går till en psykolog via våldtäktsmottagningen. Jag vill inte skämmas för det som hänt men det gör jag.
Svar på tråden Våldtagen - försäkringsbolag