Inlägg från: Anonym (Mamman) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamman)

    Två boende som ettåring?

    Hej! har precis gått igenom samma sak som dig. Separerade förra våren och from separation bodde våran då 5 månaders på heltid hos mig. Hon hade umgänge Med sin pappa varannan vecka ca tre dagar i veckan på ca 2 h per dag. Mer var pappan inte intresserad av. Han fick välja tiderna själv.. i nov började våran då ettåring dagis och vi stod inför ett beslut om hur vi skulle göra med boendet för henne. Vi började sakta trappa upp med övernattningar. Först en övernattning en vecka. Nästa vecka två.. pappan har barnet varannan vecka. vi såg att det gick bra för henne och efter några veckor började vi med varannan vecka mamma och varannan vecka pappa. Men dottern sover alltid en att mitt i veckan hos mig under pappaveckan. Hon är alltid lugn då hon kommer och sover hos mig under pappaveckan. Man får testa sig fram. Men upptrappning i några veckor med övernattningar är bra att börja med för att ni ska kunna se hur barnet tar det. Det kanske går jättebra eller mindre bra, utvärdera eftersom och testa er fram.

    vi gick till familjerätten och fick hjälp med schemaläggning. pappan hade svårt att förstå Att det är viktigt för mindre barn att  ha kontakt med sin anknytningsperson, alltså mig. Han ville göra på 7-7 direkt då det passade honom. Inte ens efter familjerätten förstod han.. men nåja.. vi var båda öppna för att test oss fram och har kört såhär i en månad nu och det funkar bra. Jag vet inte hur dottern är hos honom. Han säger att det alltid går bra så jag får ju lite på det. Men jag litar inte ett dugg på honom.. det är vad det är.

    hoppa ni hittar en lösning men boka Möte med familjerätten så hjälper dom er att se det bästa för erat barn och komma med förslag på lösningar.

Svar på tråden Två boende som ettåring?