• JSAG

    Letrozol 2022 - följas åt?

    Hejsan!
    Hoppas de är OK att jag hänger på i tråden.

    Fick Letrozol utskrivet då jag har cykler som oftast är 50 dagar och där ägglossningstesterna visar positivt dag 33-36. Läkaren tyckte inte de såg ut som PCO(s) utan förklarade det som att jag har många äggblåsor som ?bråkar? om att bli störst därför dröjer de innan en blir tillräckligt stor. 


    Har bara tagit Letrozol en cykel och fick positivt ÄL-test dag 16, vilket gjorde mig positivt överraskad. Läkaren tyckte jag skulle fortsätta med en tablett och inte öka förrän om 2 månader.
    Hur har era cykler sett ut under Letrozol-behandling?
    Och varför är de så svårt att inte kunna låta bli att längta och att vilja se dom där två sträcken?.

  • JSAG
    strelitzia skrev 2022-09-14 12:20:09 följande:
    "många äggblåsor som bråkar om att bli störst" haha?! nu är jag ingen läkare men många äggblåsor är väl definitionen av pco?
    Till mig sa läkaren att jag har lätt pco, vet inte riktigt vad de betyder, halv många äggblåsor?

    Jag hade innan letrozol väldigt oregelbunden mens från 27-40+, har bara fått något enstaka positivt Äl-test. Fick inte ens positivt en månad när äl bekräftades med blodprov. Hur som! med letrozol har min cykel blivit mycket jämnare, tyvärr ibland kort lutefas, tex denna månaden bara 10-11 dagar. Har därför några månader även tagit cinone för att förlänga. 

     


    Tack för sitt svar! Tyckte också de lät lite märkligt, men enligt henne så var de inte alls så pass många äggblåsor som när man har pco? Kanske också har lätt pco då?
    Fick ta en del blodprover så får väl se vad dom visar. 

    Gällande lätt pco, tog du några blodprover eller din läkare utförde endas ultraljud?

  • JSAG
    strelitzia skrev 2022-09-14 20:34:05 följande:

    Ja men kanske! 
    Min ordinarie läkare sa aldrig något det var först när jag var inne för att få letrozol första gången hos hennes kollega hon nämnde de, whaaat kände jag, det har jag inte hört under utredningen? Jag har tagit diverse blodprov och vul :)  


    Efter våran utredning fick vi reda på att det inte var något fel på oss, under de månaderna passade även min mens på att vara regelbunden så hon sa "försök ett år till och hör dig om mensen blir oregelbunden igen" vilket den blev 2 månader senare. 


     


    Hur länge har du kört med Letrozol?

  • JSAG
    strelitzia skrev 2022-09-16 12:13:34 följande:
    Jag har kört 7 omgångar, en månads uppehåll under sommaren, funderar på eget initiativ köra denna månaden också, mest för att bibehålla en någorlunda regelbunden cykel. Vi hade introduktionsmöte för IVF förra veckan men kommer behöva vänta minst till oktober för att få börja.
    Gud jag minns hur hoppfull jag var i januari när jag skulle få börja med letrozol, det kändes som att jag aktivt kunde hjälpa till... 
    Ja man är verkligen hoppfull när
    man väl börjat få lite hjälp och hoppas så på att ett mirakel ska ske.
  • JSAG
    Afterrain skrev 2022-09-15 20:02:27 följande:

    Hej! 
    Hoppar in i tråden för att också vara med och följas åt. Kände mig så ensam i mina förra försök. Börjar med en presentation.

    Jag blir 31 år nu i år. Har pcos med i princip noll ägglossningar och en dålig sköldkörtel. Fick min mens idag och ska hoppa på min letrozolkur dag 3 i cykeln.

    Jag har tidigare testat enkeldos på letrozol, det blev dock bara under en cykel för att jag inte fick något resultat. Fick cykeln därefter börja med bemfola(sprutor) vilket inte hjälpte trots höjd dos. När jag testade Gonal-F(också sprutor) funkade det och jag fick mogna och stora äggblåsor och fick därefter ta ovitrelle. Problemet var bara att jag därefter åkte på överstimulering och hade en vätskeblåsa som sprack. Fick åka in på sjukhus och därefter ta blodförtunnande i några dagar.

    Är så traumatiserad från denna tid så allt är lite luddigt, månaden efter var jag på återbesök och hade 3 mogna blåsor, gyn rekommenderade att jag skulle avvakta en månad och gav mig därför inte ovitrelle den månaden med risk för att överstimuleras igen. Det tog 55 dagar innan min mens kom, var livrädd för att jag var gravid då jag precis lämnat min dåvarande.

    Jag behandlades som skit under vårt äktenskap(därav trauma och oklarheter i hur allt exakt var och i vilken ordning) och även genom våra försök o bli gravida. Tack och lov samlade jag mod till att lämna.

    Idag lever jag i en ny LYCKLIG relation och eftersom jag vet med mig att det var svårt förra gången så har jag och min sambo beslutat att börja försöka i god tid(vi kanske egentligen vill ha barn om 1-2 år).

    Min gynekolog har skrivit ut enkeldos av letrozol som jag ska ta från dag 3-7, sen ska jag ägglossningstesta själv och på detta har jag fått utskrivet folsyra, d och e vitamin för att komplettera med primolut nor mellan dag 23 och 28. Detta ska jag alltså testa i 3 månader, händer ingenting ska jag få börja på gonal f och eventuellt ovitrelle då bemfolan ej fungerade. 

    Jag har förmodligen skrivit ett långt och tråkigt inlägg, men ville dela med mig av min tidigare resa eftersom att den är relevant för ämnet. Gyn ville att jag skulle börja med letrozol trots dåligt resultat sist då hur man mår kan påverka hormoner osv. 

    Jag har så extremt blandade känslor. Jag är både påverkad av mina känslor från de förra försöken, dvs rädd som fan för överstimulering, ångest över att behandlingen inte ska fungera samt hoppfull över att allt ska bli bättre denna gång med en bättre livssituation samt att jag verkligen vill leva med min underbara partner väldigt länge. 

    Ser framemot att följas åt 😊


     


    Välkommen!
    Då går vi på Letrozol-kuren nästan samtidigt tror jag, jag tar första dosen imorgon söndag :)

  • JSAG
    Afterrain skrev 2022-09-17 12:18:56 följande:

    Åååh så kul Glad
    Vad kör du för dos ? 
    Suttit och hoppats på att jag skulle hitta någon som ligger ungefär samtidigt i cykeln. Är det första omgången?


     


    Jag kör enkel dos cd 3-7! Är inne på andra omgången. Ska köra enkel dos 3 omgångar, sen eventuellt öka om de inte blivit något :)


    Fick Letrozol för att mina cykler är i snitt 50 dagar, lyckas dock alltid hitta LH-ökning med ÄL-test. 

    Kommer du gå på UL innan ägglossning för att se om äggblåsorna ökat i storlek? 

  • JSAG
    Afterrain skrev 2022-09-17 20:53:53 följande:

    Jaha okej. Jag har inga bekräftade ägglossningar naturligt.

    Det blir inga UL under försöken med letrozol. Utan får bekräfta med LH stegring :) 

    Jag har en så konstig cykel som jag hållt under kontroll med hjälp av primolut nor för att slippa blödningar varannan vecka istället för en vecka i månaden. Nu har jag cyklar på runt 30 dagar beroende på hur många dar det tar tills mensen kommer efter sista tabletten primolut nor.

    Jag lyckas inte hitta hur jag svarar på dina kommentarer utan endast hur jag svarar i inlägget 😆


     


    Ah okej!
    Jag kommer inte heller gå på UL under Letrozol-försöken. Vilka ÄL-tester kör du?

    Du trycker på kugghjulet(inställningar) på inlägget och sen citera för att svara på inlägget 😀

    Första tabletten för mig idag!!!

  • JSAG
    Afterrain skrev 2022-09-18 13:22:43 följande:
    Andra tabletten för mig idag 😊
    Köpte graviditetskollens ägglossningsstickor. Köpte 21 st för ett väldigt billigt pris förra månaden. Har glömt nu hur mycket det var 🤣

    Jag körde på RFSU ÄL-stickor ett tag men tyckte de va svårt att veta när de va positivt, då de ibland är på gränsen. Så bytte faktiskt till Clear Blue digital, älskar dom! 


    Få du några biverkningar av Letrozol? :)

  • JSAG
    Afterrain skrev 2022-09-18 18:03:32 följande:
    Aha okej, jag körde på clear blue digital förra vändan men blev jättebesviken då jag fick blinkande gubbe men aldrig fast gubbe(fick östrogen ökning men ingen LH-stegring), så tänkte testa med dessa stickor denna gången. Tänker att det inte spelar någon superstor roll, utan att man får mysa till det hemma ofta ändå 🤣. Fast de kanske finns flera clear blue? Jag försöker verkligen vara lättsam genom allt detta denna gången för o undvika att stressa upp mig. Ska väl börja testa runt dag 13, när börjar du testa med ägglossningsstickor 😊?
    Jag kör dom rosa Clear blue som endast reagerar på LH!
    Min läkare tyckte dag 10, men fick ju positivt på dag 16 förra cykeln så tror jag börjar på dag 12 om jag inte får klockrena symtom!😅
  • JSAG
    FrökenGG skrev 2022-09-18 20:41:04 följande:

    Hej tjejer!! Hoppar på denna tråden för att kunna följas åt. 


    Jag fick diagnosen pcos för några år sedan. har blivit spontant gravid 2 gånger och båda har tyvärr slutat i mf. Testade  Letrozol i mars-21 och det gick på första försöket. Och ska nu köra en till omgång med letrozol, är på cd1 idag så börjar med tabletterna på tisdag Glad 


    Välkommen, kul att vi alla är inom samma Letrozol-period! Vilken dröm att de funkade på första försöket😀
Svar på tråden Letrozol 2022 - följas åt?