• Liii19

    Orolig autism?

    Har en underbar liten bebis på 8 månader.
    Hon sitter upp men kryper ej ännu, men de känns som det inte är alldeles för långt bort för framåt vill hon. I övrigt följer hon sin kurva bra.

    Men har börjat blivit orolig då hon - ofta när vi träffar andra - är svår att få kontakt med och ler sällan. Här hemma jollrar hon och är glad (dock ska tilläga att hon är svårflörtad så ibland måste man kämpa lite för att få leeden/skratt o ibland räcker det med att man säger tittut, men oftast lite svårflörtad). Bland andra blir hon helt tyst och väldigt iakttagande, sitter mest och stirrar och det är svårt att få kontakt med henne. Jag får ögonkontakt med henne hemma även om även de ibland är lite kämpigt och man får ropa på henne några gånger. BÖR JAG OROA MIG???!


    Bebis autism
  • Svar på tråden Orolig autism?
  • Liii19

    Ska tilläggas att bebis inte reagerar på bebis namn alla gånger heller. Men det kanske är för tidigt ännu?

  • Liii19

    Nej ingen autism i släkt. Tycker de är så konstigt bara då hon liksom blir annorlunda kring andra. Sen försöker jag tänka att det kan vara en fas också... men det tär på en inombords när man börjar googla. å andra sidan är det sällan det kmr upp bra svar på Google ????

  • Liii19

    Ja. Och kollar efter mig om jag går iväg, och är enligt app i separationsfas nu att bebis kan bli ledsen när jag går iväg. Samma om det kmr folk till oss nu så kan bebis bli ledsen och lugn när jag konmer o plockar upp.

  • Liii19

    vad innebär det egentligen då? Bebis kollar efter mig när jag tex fixar i köket och bebis ligger på golvet..

  • Liii19
    mimssans skrev 2022-02-13 17:21:48 följande:

    Ett råd: googla inte! Alla är ju så olika personlighrtsmässigt också. I den åldern börjar de förstå att mamma o pappa kan försvinna så de är ej konstigt. Men tycker ändå du ska ta upp det med BVC så du kan få hjälp med din oro. Men tycker du kan vänta till runt efter ett år för då brukar ju barn kunna några ord iaf ja o nej o då märker du om bebis samspelar med dig / andra 


    Ja jag ska nog göra det så jag kan få lite lugn. Jollrar gör bebis hemma och då kan vi ?prata? med varann. Men sen tänker jag också att alla bebisar är inte heller superglad utan vissa är väl kanske lite mer svårflörtade. hade dock varit roligare om bebis var gladare såklart och inte att man fick kämpa liksom.
  • Liii19
    moaguuun skrev 2022-02-13 17:26:09 följande:
    Att den kollar efter dig har inget med autism att göra. Det är mer nyfikenhet för omgivningen

    De med autism har svårt att läsa av andras ansiktsuttryck, så därför har de ett lägre intresse i att se in i ögonen och ta kontakt. Andra barn ser in i ögonen/ansiktet för att tex se om föräldern är rädd, arg osv. För att inhämta information
    Får ögonkontakt men de jag tycker är lite knepigt är att När jag ler mot bebis o säger tittut får jag liksom inte alltid svarsleende utan måste ibland göra de några gånger. Och sen tänker jag att med andra kanske omgivningen är väldigt spännande att utforska än mig. Men vad vet jag.
  • Liii19

    Bebis håller i ögonkontakten när vi ex busar. De är mest med främmande människor som bebis blir som helt annorlunda och det jag reagerar på. Känns nästan som om bebis blir lite rädd fast inte rädd men bara väldigt iakttagande 

Svar på tråden Orolig autism?