• Grodan90

    Gravid med bf november 2022

    Värmekudde skrev 2022-03-18 10:59:03 följande:

    Är i vecka 6 nu (5+3) och idag började illamåendet på morgonen. Har gått och väntat på att illamåendet ska börja men nu ångrar jag mig att den är härSkrikandes får se hur länge det håller i sig..
    Tycker det är så svårt att dölja illamåendet från kollegor på jobbet. Någon annan som känner så?


    Jag hade det jättejobbigt med illamående förra graviditeten. Fick gå och smygäta på jobbet för att inte det skulle bli värre. Det värsta var när man kom in i personalrummet och det luktade kaffe, klarade inte av den lukten ett bra tag. Usch det var hemskt!! Denna gången är jag föräldraledig och är så glad för det, nu kan man gå här hemma och hulka i fred haha! 
  • Grodan90
    Thasz skrev 2022-03-18 12:58:55 följande:

    Haha, just att dölja illamåendet på jobbet är min stora fasa! har mått illa i en vecka nu och det går upp och ned. Jag har däremot också varit dunderförkyld och därför varit hemma men nästa vecka ska jag tillbaka. Jag jobbar som verksamhetsansvarig och vi har bland annat en ungdomsgård som jag jobbar på. Känns lite svårt att dölja illamåendet där om man måste ifrån och kräkas. :o

    Däremot mest orolig för nästa helg när sambons föräldrar kommer hit hela helgen, hur tusan sk man dölja det då? :o Både illamåendet men också det faktum att man inte dricker alkohol. Kommer bara vara i vecka 7 då och vill inte berätta än. Någon som har tips? 


    Tidigare graviditeter har jag skyllt på magkatarr när vi varit bortbjudna och det serverats alkohol Tungan ute
  • Grodan90
    Leopard91 skrev 2022-03-18 13:03:27 följande:

    3/11 Dalarna91, första barnet. 
    8/11 Grodan90, tredje barnet
    9/11 chilins, första barnet
    11/11 falisha, tredje barnet
    10/11 JessicaJKM, första barnet
    12/11 emphz, tredje barnet 
    14/11 värmekudde, första barnet



    15/11 Holy93, andra barnet
    17/11 Bubbelfika, andra barnet
    18/11 Pico, första barnet
    18/11 Thasz, första barnet
    22/11 Leopard91, andra barnet 
    25/11 norrpigan, fjärde barnet

    Hej allihop, 

    idag fick jag mitt efterlängtade plus så jag tog mig friheten att lägga till mig själv på listan. Nu håller jag tummarna och tår för att det ska gå vägen för oss allihop. <3
    Grattis!
  • Grodan90
    Thasz skrev 2022-03-18 14:13:11 följande:

    Smart med magkatarr, det har jag haft förut så det vore inte helt konstigt!


    Sambons mamma har däremot serverat alkohol ofta senaste året och iakttagit noga ifall jag tackar ja och dricker. (Hon vill väldigt gärna ha fler barnbarn). Jag funderade på att köra helnyktert hela 2021 för att underlätta sedan när vi ville skaffa barn men gjorde inte det, ångrar faktiskt det. :p

    I och med att vi är hemma hos oss så funderar jag på om jag ska gömma ett glas vardera av vitt och rött alkoholfritt vin i garderoben som jag kan byta till. Men samtidigt så känner jag också någonstans  att whatever, de får väl misstänka (även om jg helst skulle undvika det).


    Ja det är ju väldigt jobbigt om hon är sån som håller koll på om man dricker alkohol eller ej. Jag tycker det är jobbigt också, jag brukar tacka ja till ett glas vin till maten vanligtvis så nu när man helt plötsligt tackar nej blir det ju väldigt misstänksamt haha!
  • Grodan90
    bubbelfika skrev 2022-03-18 15:00:49 följande:
    Jag har snart avklarat en vecka i fjällen utan alkohol med hela sambons familj  har vart s nära på att berätta gör det har tjatats såå mycket om att dricka (ett glas vin till maten ex). Men sista kvällen ikväll. Varit rätt drygt faktiskt med "tjat "
    Förstår det! Min familj dricker inte så mycket alkohol och skulle det erbjudas och man tackar nej är det ingen som undrar. Men värre med mina svärföräldrar som ofta dricker vin till maten och direkt blir misstänkta om man inte vill ha :(
  • Grodan90
    bubbelfika skrev 2022-03-20 12:51:15 följande:
    Jag har ganska mycket växtvärk.  Sitter riktigt långt ner, vid blygdbenet typ. Eller värk och värk,  känns typ som det nyps och drar. Sen gasig/uppblåst. Och illamående  är jag idag men tror det beror på att 4årigen har magsjuka för första gången, då blir nan ju illamående per automatik typ. 
    Vad jobbigt, hoppas du slipper magsjukan iallafall! Räcker o vara gravid Tungan ute
  • Grodan90
    JessicaJKM skrev 2022-03-20 14:51:40 följande:
    Lite lätt illamående till och från och ytterst lite molande växtvärk men inget som stör så sätt så det känns väldigt bra! Får se hur resten av dagen urartar sig, ska jobba inatt och då brukar illamåendet bli värre!
    Skönt att det känns bra! Hoppas det fortsätter så :)
  • Grodan90
    Fjellen skrev 2022-03-20 19:04:59 följande:

    Hoppar in här jag med!

    Sambon och jag har försökt i ett halvår och i onsdags plussade vi äntligen. Är i v 5 (4+6) med BF 20/11. Har redan från ägglossningen haft svullna och ömma bröst men utöver det så molande värk som oftast känns när jag lagt mig att sova (antar att det är lättare att känna än när man är igång), luktkänslig men det har jag alltid varit i och för sig, halsont varje morgon, kvällstrött och sover sedan extremt dåligt med ett eller flera uppvak och svårt att somna om. Mycket mardrömmar. Vaknar av mig själv mellan 05:30-07 varje morgon och omöjligt att somna om trots helg. 

    jag och min man är bägge 34 år och jag började bli väldigt orolig efter några månader så vi hoppas såklart att denna graviditet håller i sig! 

    Något som oroar mig när man läser denna tråd är att det känns som att väldigt många får missfall? När jag försökt googla så verkar det vara en risk kring ca 20% men är det inte fler än så i denna grupp? Eller är det att min oroliga hjärna hakat upp mig på de inläggen?


    Grattis till plusset!

    Det är väl mer så att dom som får missfall eller har blödningar skriver för att få stöd i sin oro och det utmärker sig mer än andra inlägg. Det är väl det vi alla är oroliga över nu i början så inte så konstigt att det pratas mycket om det.
  • Grodan90
    Holy93 skrev 2022-03-21 06:20:30 följande:

    Jag har inte hunnit kontakta mvc än, känner att det kanske är dags haha. Fullt upp på dagarna med en 7 månaders bebis.. Drömmer Jag hinner knappt tänka på att jag är gravid


    Jag har heller inte hunnit ringa haha! Tänkte försöka ringa nu i veckan Tungan ute
Svar på tråden Gravid med bf november 2022