Inlägg från: Anonym (Erika) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Erika)

    Framtid med man utan barn?

    Endel utan barn kan vara mer självcentrerade (naturligtvis). Att man per automatik är van att anpassa sitt liv efter sig själv och ingen annan. Det är även bekvämt för honom att du kommer dit än tvärtom. 


    Jag hade nog frågat och försökt känn av om han väljer som han gör för att han är van vid att kunna styra livet efter sig själv eller om han faktiskt är egoistisk och inte tänkes på vad som är smidigt och praktiskt för dig. För mig är det en stor skillnad om han agerar utifrån gammal vana eller av ren egoism. 


    När det kommer till sonen så skulle jag också fråga honom. Det kan vara så att de inte klickar så bra, är väldigt olika, har svårt att hitta något gemensamt att samlas runt eller att han inte är speciellt intresserad i barn generellt. Oavsett så går vägen till en mammas hjärta genom hennes barn så är man seriös och älskar henne så anstränger man sig att få en respektabel relation även till sonen. Det är ingen person som kommer försvinna eller som man enbart kommer träffa på julafton och påskafton. 


    Det kommunikation och en konstruktiv dialog är a och o. Det är inte alls säkert han upplever situationen som du gör. Det kan vara så att han inte alls tänkt på hur han uppträder utan att det tillfälligt bara blivit så. Han kanske tror/tycker att du ska få ha din tid med sonen när han väl är med dig eftersom du inte har honom hela tiden. 

    Det är fint att bolla idéer och tankar men glöm inte bort att även prata med honom på ett bra sätt utan beskyllningar eller pekpinnar. Då märker du ganska snabbt om han är en genuin person som är omtänksam och verkar vettig eller om han är egoistiskt och enbart kan acceptera saker på sitt sätt (behöver ju självklart inte vara så svart och vitt men du fattar galoppen). 

Svar på tråden Framtid med man utan barn?