Inlägg från: Fjäril kär |Visa alla inlägg
  • Fjäril kär

    Prov separation - tror någon att man är singel då?

    Antingen är man ihop eller så gör man slut. I min värld finns det inget som heter paus eller separera på prov. Det är lite att lura sig själv där. För ja då kommer samvetsfrågan om man nu fattar tycke för nån annan. Den som är singel och hittar dig som står med varsin fot i singellivet och äktenskap kommer ju tycka att du är en otrogen skitstövel med tveksam moral. Vilket ju kan vara på sin plats att undra.. Varför dejta om du är gift? 

    Bestäm er först huruvida ni ska vara gift eller ej och håll er till det sen. 

  • Fjäril kär
    Lilla Götet skrev 2022-03-12 18:15:27 följande:
    Nu vet jag inte vad du menar med ?om man gör så?, i fall du syftar till provseparstionen i sig? Jag vill inte skilja mig, jag vill jobba på relationen men min partner har inte kunnat bestämma sig i flera månader om han vill jobba på det och om han kan acceptera mina olikheter. Det har gjort att vi inte Jobbar på att förbättra eller förändra relationen, det har liksom varit dö-läge så länge nu. Och min tanke med att prova att separera är för att han ska komma till insikt i vad han vill. 
    Att han inte kan bestämma sig handlar nog om att du väntar på honom och att det däremed inte får några konsekvenser för hans velande. Han behöver liksom inte bestämma sig då  eftersom du på något sätt gör det åt honom om du förstår vad jag menar. 

    Och jag håller med Nutid här ovanför, att separera på prov innebär ju att man givetvis också är singel på prov. Annars tappar det ju liksom effekten du är ute efter.

    Jag vidhåller dock det jag skrev först. Antingen är man ihop eller inte. Det där mittemellan är oftast ett påhitt av folk som inte vågar vara ärlig med att dom inte längre vill fortsätta tillsammans. 
  • Fjäril kär

    Den korrekta frågan borde väl vara: ska ni flytta isär och bli särbos eller flyttar ni isär och lever som skilda/singlar?

  • Fjäril kär
    Lilla Götet skrev 2022-03-13 10:30:30 följande:
    är det konstigt att man förväntar äkta make inte ligger med någon annan innan man skilt sig? Jag tycker det är konstigt att börja dejta eller ligga med någon annan när man kör en prov separation. Då bygger man ju på ytterligare saker att reda ut och gör det är fyra svårt att för relationen. Om man går in i en provseparation med den inställningen då kan man lika gärna separera.
    Fast är separationen att ni är särbos eller singlar? Vad är syftet med att separera om ingenting blir skillnad?  På vilket sätt kommer han vilja kämpa för er två om ingenting förändras mer än adress? Hur ska han kunna veta vad han vill om ni fortsätter som vanligt och ni ses varje dag, har kanske sex ibland och planerar semester ihop? Vad är det han ska komma fram till om inte separationen betyder något och inte förändrar utgångsläget? 
  • Fjäril kär
    Lilla Götet skrev 2022-03-13 18:25:12 följande:
    Fast det är väl jättestor skillnad att inte bo ihop och träffa sina barn varannan vecka?
    Nej inte så länge ni aktivt väljer att vara särbos. Då förändras ingenting eftersom ni då väljer att fortsätta ert äktenskap. Enda skillnaden är att en byter adress. Din man får mer logistik att lägga energi på, i övrigt ändras nada. Ni är fortfarande gifta och kommer förmodligen umgås som gifta i princip dagligen och har en familj att ansvara för gemensamt. Svärmor är fortfarande svärmor och kommer fortfarande vilja ses på middag och det kommer påskmiddag med släkten och folk fyller fortfarande år och han kommer att vara där med dig då ni är gifta. Ingenting ändras. Alls. 

    Att separera är något helt annat. Då tar var och en ansvar för sitt eget privatliv på ett helt annat sätt och  som ingen av er längre har med att göra.

    Om ni ska separera på prov som du uttrycker det kan du inte ställa krav på att ni ska leva som gifta om han samtidigt ska kunna fundera ut hur han vill ha det och ge ett ärligt svar . 
Svar på tråden Prov separation - tror någon att man är singel då?