• Cacan8

    Vi som startar IVF 2022

    Hej!

    Jag har också precis påbörjat IVF och ska också ta Fyremadel på söndag. Läste tips om att bedöva området med is, sätta sprutan i vinkel istället för rakt i (som Bemfola) och att vara bestämd med sprutan eftersom den kan upplevas "trög" (antagligen för att den är tjockare, huu). 
    Jag är på femte sprutan nu och börjar känna av mina äggstockar, känns som ägglossningsvärk. Jag är också vagt illamående och har huvudvärk.
    Var på VUL idag och det fanns många ägg men fortfarande små. Ska tillbaka på måndag och förhoppningsvis blir det ÄP på fredag! Jag har dock lite längre cykel i normalfallet och tror att min kropp även på Bemfola kommer vara lite långsammare. Det var den på Letrozol, ägglossning ca dag 16-17.

  • Cacan8

    Fattar verkligen inte hur man svarar på ett inlägg haha, men svar till TS:

    Jag har mått lite illa av sprutorna och haft ägglossningsvärk några dagar, magen känns svullen och lite öm men det är helt okej ändå. 

    Igår tog jag första Fyremadel-sprutan. Isade och tog sprutan i nedre delen av "valken" - kände inte ett smack! Faktiskt mindre än av Bemfolan. Tror is är bästa tipset! Blev lite illamående efter den men det gick över. Sved kanske litegrann efter injektionen men knappt så jag ens tänkte på det. Lycka till med din ikväll! 

    Var inne på vul idag och har 22 äggblåsor som vuxit så det knakar över helgen. Ska in på ytterligare ett vul i veckan för att kontrollera tillväxt men äggplock blir nog på fredag. Då har jag tagit Bemfola i sammanlagt 8 dagar och Fyremadel i 3. Originalprogrammet hade mig på Bemfola i 5 dagar. Tar 300 i styrka. 
    Enligt läkaren finns det risk för överstimulering pga antal ägg men vi får hålla tummarna för att jag klarar mig :) 

    Jag går landstingsfinansierat, tog ca 5 veckor för remissen att bli godkänd och sen fick vi tid på klinik på en gång. Jag ligger i det övre åldersspannet så kanske därför det gick snabbt. 
    Fertilitetsutredningen tog ingen tid alls, gick supersnabbt. Men som sagt tror jag att alla skyndar på när man närmar sig 40. 

  • Cacan8

    Cheneyney: Jag blev framflyttad med Fyremadel en dag pga att äggblåsorna inte utvecklats supermycket i fredags, och Bemfola utökades med fler injektioner. De sa att när man gör det här första gången får man gå på fler vul så de kan kolla hur allt utvecklas och så justeras sprutorna efter det. Men misstänker att det inte är något problem att ta Fyremadel "för tidigt", den skickar ju bara en signal om att skjuta upp ägglossningen :) 
    Däremot behövde jag ju som sagt ta mer Bemfola. Har du vul innan ditt Bemfola (om det är det du går på) tar slut? 

  • Cacan8

    Vul idag - 23 äggblåsor, 13 de tror mognar på tills fredag när det blir äggplock. Kommer inte få göra ET den här cykeln pga risken för överstimulering, så sjukt besviken över det. Allt känns som en enda lång väntan som aldrig tar slut och kroppen som en försökskanins. Men om allt går bra och det finns något att frysa in, fryses allt in och sen blir det FET. Fattar inte riktigt när det blir. Tror jag ska ha någonslags låtsasmens efter äggplocket och sen på nästa "riktiga" mens ska jag preppas för FET. 

    Är också lite missnöjd med att jag egentligen borde göra äggplock på lördag eller söndag, men kliniken har inte helgöppet. Så jag ska göra det lite för tidigt. Hoppas det ändå finns mogna ägg... 

    Ser fram emot äggplocket men det blev ett sånt antiklimax av att inte få göra ET nu. Men försöker tänka på allt jag kan göra fram tills FET - hårdträna, äta chark och annat kul haha! 
    Känner mig inte särskilt orolig över att det ska göra ont, tror jag klarar det mesta (återkommer på fredag hahaha). 

    Idag värkte verkligen äggstockarna, varje steg på promenaden strålade rakt upp i livmodern! Men är jag still är det lugnt. 

    Sista sprutan idag, blev Suprefact istället för Ovitrelle pga överstimulering. Den var lite trixig för man ska själv dra in vätskan i sprutan och det blir lätt luftbubblor som man sen måste bli av med. Men den gjorde inte ont. Sambon har sprutat mig alla gånger, tycker det är skönt att slippa göra det själv. 

    Hur går det för alla er andra??

  • Cacan8

    Mimzan: Hur gick insättningen?? Känns den något alls? 

    Tycker också det gått snabbt med sprutorna. Allt som är schemalagt är skönt, bara att checka av. Väntan är ju verkligen värst! Innan ivf att vänta på bim, nu att vänta på att få veta hur det gått för äggen, sen att vänta på FET för min del, och sen vänta på bim igen. Blir g a l e n av all väntan. Vet verkligen inte hur man ska göra för att livet ska handla om något annat än väntan på ett plus :( 

  • Cacan8

    Gjorde också äggplock idag. Kände absolut ingenting, varken bedövningen i slidan eller själva plocket. Tog ca 15 min och följde med på skärmen när de sög ut den. Övriga i tråden kan vara lugna, ni kommer inte känna av plocket alls :) 
    Nu är jag öm i äggstockarna/magen och kommer säkert få mensvärk senare men mår verkligen jättebra.
    24 ägg fick de ut och eftersom det blir totalfrys så var de glada över mängden. Håll tummarna att jättemånga befruktas och delar på sig som de ska! 

  • Cacan8
    Mimzan skrev 2022-03-26 16:44:52 följande:

    Spännande! 


    välkommen till oss, kul att vi blivit ett gäng. 
    Tycker det är jätte skönt att ha er, då jag inte känner någon som gjort ivf. 


    Tack det samma :) 

    Haha ja, känner mig som en värphöna! Ibland som en sugga, när äggstockarna var som mest svullna haha. 

    Uppdatering så här dagen efter plocket: Öm i magen men ingen direkt värk. Känner mig liksom svullen. Fick rådet att inte ens ta promenader första veckan efter och det kommer jag lyda. Kan göra enklare sysslor men anstränger jag mig får jag lite ont. 
    Tog en cytotec (fick dem på kliniken) igår kväll men behövde knappt ens det. Blödde pyttelite igår, idag inget. Så skönt att hela det här plocket var mycket enklare än vad jag fått för mig! 
  • Cacan8
    Benima320 skrev 2022-03-29 23:46:44 följande:
    Jag satte in embryo 17/3 hos RMC i malmö och är idag gravid i v.4+0 ????
    Stort grattis :D 
  • Cacan8

    Kunde inte hålla mig utan ringde kliniken idag - av 24 plockade blåsor blev det 24 ägg, 12-13 befruktades och minst 4 har gått till frysen. De var mitt i att frysa dem när jag ringde så förhoppningsvis blir det fler! Är så glad just nu. Har PCO vilket antagligen påverkat min förmåga att bli gravid men vilket just nu känns som en gåva haha...

    Fick min blödning redan igår, fyra dagar efter ÄP, så förhoppningsvis blir det återföring i maj.
    Nu ska jag njuta av hormonfria dagar!

    Håller tummarna för er som väntar på plus!!

  • Cacan8
    Cheneyney skrev 2022-03-30 18:43:39 följande:
    Nu var det inte mig du frågade, men svarar ändå då vi gjorde äp idag. 
    Min partner fick vara med hela tiden, och jag fick väga mig innan. Antar det har med läkemedlen att göra?
    Jag gjorde mitt ÄP i Stockholm och här får partnern inte vara med pga corona. Endast med på första besöket, gjort alla UL ensam. 

    Behövde inte väga mig trots att jag är överstimulerad, men för mig var ju inte återföring aktuellt just nu så kanske har med det att göra. 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2022