Inlägg från: Nejlika08 |Visa alla inlägg
  • Nejlika08

    Gravsymtom som är bortblåsta i v 10/11

    Jag känner likadant, är i v.11 nu och har gått från att vara illamående och jättetrött till att känn noll. Jag har också fått se ett hjärta på ultraljud fast i v.8. Jag har inte nästa ultraljud förrän om två veckor och är nervös. Har haft ett MA där fostret hade dött i v.7 och ett missfall i v.7 före denna graviditet. Och jag är äldre, 38. Så då är missfallsrisken högre. Det jag är rädd för är MA, att man kanske ser att fostret fött i v.9 tex. Har också läst det där om moderkakan och att det är en känslig fas. Jag läste även att misssfallsrisken är 7 % om man har sett ett hjärta i v.8. 

  • Nejlika08
    3em skrev 2022-03-20 19:24:50 följande:

    Nejlika08 - jag beklagar ditt missfall och ma. Har du barn sen innan? Jag hoppas att det ska gå vägen denna gång mem jag förstår verkligen din oro, så sjukt påfrestande. Jag är fyra år yngre än dig så är inte heller så ung längre. 

    Jag är bara jag - jag förstår vad du menar och hoppas att både jag och Nejlika08 är två av alla andra bland majoriteten som får en lyckad graviditet den här gången. Dina delmål låter rimliga, då får mitt första bli 11/4 när nästa ultraljud är och kommer då vara i v 13+0.


    Tack, det var tungt att gå igenom. Jag har ett barn sedan tidigare sån tur är. Jag försöker tänka att det blir som det blir och det finns en mening med det. Typ släppa taget. Men nu när jag har noll symptom så känns det svårare. Har du barn sedan tidigare? Mitt första mål var ultraljudet i v.8. Nästa blir nu i v.13. Dag för dag. 
  • Nejlika08

    När jag fick MA så hade jag i början av graviditeten haft en otrolig värk i magen en kväll. Så att jag låg dubbelvikt och nästan kräktes. Det måste ha varit i v.7. Jag ringde Vårdguiden och dom sa att det antagligen inte var någon fara men att om jag var orolig så kunde jag åka in. Smärtan höll i sig i några timmar men jag åkte aldrig in. Senare så har jag tänkt att det antagligen var då som fostret dog. Men jag visste inte ens vad MA var på den tiden så jag gick på till v.13 då det upptäcktes på ultraljud. Det var fruktansvärt. MEN denna gång så är jag mentalt förberedd. Och eftersom jag redan har ett barn så tänker jag att jag får nöja mig med ett om detta blir ett MA. Jag har förresten fortfarande symptom som att jag blir väldigt trött på eftermiddagarna och måste lägga mig i sängen och vila, magen är spänd och så. Men det hade jag även när jag fick MA, kroppen är lurig och kan tro att den är gravid fast den inte är det. Jag hoppas och håller tummarna för oss båda! 

  • Nejlika08
    3em skrev 2022-03-22 07:56:33 följande:

    Jag förstår, då sa kroppen till dig på något sätt vad som höll på att hända. Jag ska försöka lyssna på såna signaler om det kommer. Jag har ju inte ont någonstans, blöder inte eller har konstiga flytningar. Igår kväll mådde jag lite illa igen, vet inte om det var ett gravsymtom eller nåt annat. Hoppas att det var ett gravsymtom men jag har ju läst att oavsett symtom eller inte så är det inte säkert att den lever. Som du säger så kan kroppen vara lurig, gravida kvinnor kan gå runt med alla möjliga symtom i flera veckor i tron om att allt är frid och fröjd.. sen kommer käftsmällen på ultraljudet. Herregud! Vet inte om jag klarar ett sånt besked! Men jag kan inte göra annat än att vänta på mitt ul som är om tre veckor. Kommer definitivt åka in till akuten om jag skulle blöda eller få smärtor. Igår fick jag trombyl utskrivet av en läkare via barnmorskan som kan minska risken för missfall. Varje dag ber jag om att få ett tecken/symtom på att jag fortf är gravid med ett levande foster, kan väl inte vara för mycket begärt?!


    Åh, jag förstår precis var du är just nu och dina känslor. Precis som du skriver så kan ju graviditetshormonerna vara skyhöga och man har alla symptom trots att fostret inte lever. Jag har mitt andra ultraljud om två veckor och då är jag i v.13. Jag letar också symptom och läser av kroppen. Vi får väl stötta varandra här. Har du varit på ett tidigt ultraljud och hört hjärtat? 
  • Nejlika08
    3em skrev 2022-03-22 13:30:58 följande:

    Ja precis, helt sjukt att behöva tänka ens tanken om att risken finns att den inte lever. Oron är ju riktigt obehaglig men kan inte göra mer än att försöka ta hand om sig själv, om det skulle vara ett kromosomfel så är det ju ändå inget man kan påverka. Gillar bara inte att inte ha någon kontroll över sin egna kropp och den här frultansvärda ovissheten :( Ja jag gjorde ett ultraljud i v 9 och fick se ett litet hjärta slå, magiskt var det och oron försvann efteråt men dagarna efter kom den tillbaka. Jag vill ju tro att det ska gå bra denna gång och vill även kunna njuta. Kommer man någonsin kunna njuta? Självklart kan vi följa varandras resa här. Jag vill gärna höra allt om din utveckling och ditt konmande ul. Ska du göra kub också? :)


    Men om du hörde ett hjärta i v.9 och jag i v.8 så har vi alla fall all statistik på vår sida! Skönt att veta. Missfallsrisken är väl bara 3-7 % då. Jag ska göra kub samtidigt som ultraljud i v.13, är lite äldre. Ska du? 
  • Nejlika08

    Tack till er som försöker peppa med statistik osv. Det känns betryggande. Jag är lite äldre och har haft två missfall före denna graviditet, ett av dom var ett ma i v.13. Fostret hade dock dött i v.7. Så det är därför jag inte tar ut något i förskott denna graviditet, trots att jag har hört hjärtslag i v.8. Jag väntar till ultraljudet i v.13 innan jag ropar hej. 

  • Nejlika08
    3em skrev 2022-04-05 11:36:16 följande:

    Hur går det för dig Nejlika08? Det har ju gått en tid nu. Själv väntar jag på min för kub nästa vecka. Känner fortf inga symtom som är solklara så oron finns hos mig fortfarande! Får ibland såna gråtattacker då jag tror att jag har fått ett MA. Det enda som att bekräfta att allt är bra är kub nu.


    Allt har gått bra! En sån lättnad! Har fått se en levande bebis. Håller tummarna för dig. 
Svar på tråden Gravsymtom som är bortblåsta i v 10/11